Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan érjem el a kutyámnál...

Hogyan érjem el a kutyámnál azt hogyha nyitva van a kapu akkor ne szökjön ki?

Figyelt kérdés
Nem úgy értem hogy mellettem kirohan mikor épp mennék ki a kapun hanem amikor nyitva van és a családból valaki kimegy az utcára és már nem látja akkor ő kisurran. Erről hogy szoktassam le?
2011. márc. 22. 16:02
1 2 3 4
 31/32 Ninna ♥ ***** válasza:

Nem, tévedsz valahanyadik válaszoló. Egy normális, a falkavezért tisztelő kutya SOHA nem bírálja felül a vezér döntését, semmilyen körülmények között, bármit is mondanak neki. Az, amelyik kutya tiszteli a rangsort, tudja, hogy hol a helye, az nem tesz ilyet, az a kutya rendben van. És honnan ismerjük meg, hogy a gazdi a vezér, és otthon a rangsor rendben van? A kutya nem bírál felül semmilyen döntésünket. Első szóra odajön, egy szóval letilthatjuk bármiről, akárkiről.. ez igenis fontos, és ez a kapus dolog is erre vezethető vissza.

Igen, ösztönkezelés a falkafutás, és a szélrózsa futás is természetesen, igazad van :) De ezt azok, akik egyszer látták, azok is alkalmazhatják, ez inkább a kutya-gazdi kapcsolatot erősíti nagyban, nagyon jó dolog, nekem is sokat segített annak idején, amikor pl. falkafutásban odajött hozzám, annyit ért, mintha 1000x behívtam volna séta közben, szóval az nagyon jó. A komolyabb ösztönkezelés már a meghajtás, stb. ezeket inkább nem részletezném, ezek már komolyabbak, ezeket nyilván nem fogja tudni alkalmazni az, aki már nem jutott el egy középfokú tanfolyamra, ugyanis ott kezdődik el tudtommal az ösztönkezelés, legalábbis én ott végeztem el. Akinek pedig már középfokú tanfolyamra jár a kutyája, az már a rangsorral jobb esetben teljesen tisztában van.. ez az én véleményem. Nem értem, miért baj az, ha a kutyára rákiabálunk, meg a nyakörvénél fogva beráncigáljuk a kertbe? Nem mindent lehet jutalomfalattal megoldani. Persze, a legjobb az, ha semmit nem büntetünk, csak jutalmazunk, de a büntetés elkerülhetetlen. Az élettől mit kapunk? Dicséret, utána pedig csalódás, ilyesmi érzések folyton váltogatják egymást.

Millan bácsi pedig nem az atyaisten, csak színház, ahogy előttem mondták. Vannak jó ötletei, módszerei, de sokszor ami megy a tévében, az rohadtul nem az, ami valójában is az.

2011. márc. 22. 20:06
 32/32 anonim ***** válasza:
szerintem kössétek meg
2011. márc. 23. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!