Agresszívitás megszüntetés a kutyámnál?
Ma telt be a pohár. Egy Németjuhász kan kutyáról van 9 éves.
Sokszor rendkívül agresszív a többi kutyával. Ahogy meglátja megakarja őket ölni.
(Kisebbeket + vele egytermetű, nagyobbaknak nem rohan neki)
Sokáig 8 éves koráig egy másik kutyával együtt élt (sajnos ő elpusztult) egy lány Rottweiler-rel a Roti meg rendkívül nyugodt kutya volt, ő sosem rontott neki más kutyáknak, mintha nem is léteztek volna. Minta eb volt és családtag.
Most is sétáltatás közben meglát egy másik kutyát, meg van veszve, a fojtónyakörvtől majd megpusztul, már levegőt sem kap. Ha lefogom is nagyon nehezen kell tartani, sehogy sem bírom már fékezni, már a saját testi épségemet veszélyezteti ha másik kutya mellett kell elmennünk.
Kutyaoktatók sem tudtak rá soha mit mondani...
Egyszer hagytam, hogy egy nagyobb kutya "elverje" akkor 2-3 hétig kezes bárány volt a kutya, de azóta is olyan agresszív mint azelőtt.
Még a tüzelő szukának is neki megy...
Csak egyetlen egy megoldást ismerek: Otthon marad, sosem mehet más kutyák társaságába.
Valakinek valami ötlet? Honlap? Leírás? Könyv?
Mind a két műsort ismerem. Csináltam is egy darabig.
Ma már ott tartunk sajnos, hogy már engem kap meg a kutya is rám is hajlandó morogni, mert ő egész egyszerűen nem akar megadó állapotban lenni. Már rám kezd veszélyes lenni, és nem kis dolog lent tartani.
Daddy kéne (angolul így hívják a kutyáját. Magyarul nem jut eszembe talán Papa, az tudná csak nevelni)
Ivartalanítani kellene lehet... De szerintem úgy is agresszív lenne.
Valószínűleg, mert a macskánk sokszor megtámadta a kutyát még amikor kölyök volt. (mert a macska saját kismacskáit és magát védte.
Mióta ilyen a kutya?
Az nem kiképző, aki nem tud ajánlani megoldást.
Te mennyi idős vagy, hogy nem bírsz egy nj-vel? Én 55 kilós nő létemre elbírtam és elbírok a 40-45 kilós kutyáimmal.Pedig nem cicatermészetű nj-k.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!