Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Garancia e a törzskönyv arra,...

Garancia e a törzskönyv arra, hogy egészséges és fajtatiszta kutyát kapok a tenyésztőtől?

Figyelt kérdés
Azt szeretném tudni, hogy ki ellenőrzi az adatok valódiságát a törzskönyvekben és biztos e, hogy a törzskönyves kutyák egészségesek amikor eladják őket?
2009. febr. 23. 11:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
50%

" A MEOE-nek nem érdeke a szigorítás. A saját ellenőrzését megszüntette elég régen, hogy a felelősséget áthárítsa a tetoválóra és az orvosra, de azok nem ezért vannak.

Egy élőlénynek, amiből emberek ezrei húznak hasznot. (pénzt!) joggal elvárható, hogy ne csak "ártatlanság vélelme" alapon menjenek a dolgok.

Persze így jó mindenkinek, mert senkit sem terhel felelősség, a kutyák száma csak nő, amitől a menhelyre kerülő kutyák száma szintén nő, de mindezzel miért is törődne bárki is egy szervezetnél, amíg ő a fizetését megkapja?

Sem az alomjegy, sem a fedeztetési jegy nem garancia semmire, hacsak arra nem, hogy több a bevétele ettől a MEOE-nak!

És hangsúlyozom, hogy mindig a fejtől büdös a láb! Persze, akkor még nem is beszéltünk arról, hogy államilag nem elismertek a törzskönyvek, de ez már egy másik kérdés, hogy miért is lennének azok, amikor csupán bemondásra készülnek el. Ezzel megtévesztve azokat a laikus kutya vásárlókat, akik azt hallják, hogy vegyél törzskönyves kutyát, mert az a garancia arra, hogy nem szaporító az illető. Pedig ha tudná szegény! (Tisztelet annak a pár valóban kutya és nem pénz szerető tenyésztő kivételnek!)"

Kíváncsi vagyok,hogy pl.erre milyen bizonyítékai vannak a kérdezőnek, aki ezek szerint patyolat lelkű:( Mert ha nincs bizonyítéka akkor bizony rágalmazás,akárhogy is nézzük.Lehet sokat felejtettem már a jogi tanulmányaimból,ehh tovább is küldöm ezt a kis szösszenetet a MEOE jogászának,mert már nagyon "kivi" vagyok:)

Majd el felejtettem,az igazság bajnoka a névtelenség homályába burkolódzik.No comment

2009. febr. 23. 22:07
 52/63 anonim ***** válasza:
30%
A feltett kérdésre válaszolj kedves jogász társam! Ha jogilag nézem az visszásabb, hogy egy szervezet olyan okiratokat állít ki aminek a valódiság tartalmát nem tudja kellőképpen szavatolni, ergo felelősséget sem tud vállalni, mint azt hogy valaki erre rákérdez!
2009. febr. 23. 22:29
 53/63 anonim ***** válasza:
50%
Az a kérdés,hogy tudja-e bizonyítani?Ha nem akkor az egész megmarad esti mese szinten(smile).Nem vagyok senki jogász társa- mindössze 3 évig tanultam fősulin jogot.Egyszerűen csak nem értem az oktalan sárdobálást,ez olyan,mint a politika mindenki nagyon értem hozzá amíg nem ő csinálja.KÉrdés,hogy miért nem a kompetens embereket keresi meg ezzel a kérdéssel?Akkor vonjunk be valakit az érintett szervtől is,hogy tiszta legyen a tükör.Gyanítom a kérdező nem is próbálkozott ezzel,de akkor meg mi értelme?Hol itt a Corpus Delicti?
2009. febr. 23. 22:49
 54/63 anonim ***** válasza:
25%
Bocsesz:ért hozzá:S
2009. febr. 23. 22:51
 55/63 anonim ***** válasza:
50%
Egy problémát látok ezzel a "közvéleménykutatással" Lehet az ellen küzdeni, hogy a MEOE kinek ad törzskönyvet, azt ki ellenőrzi, hogy lehet a szabályozást kijátszani, de nem érdemes EZEN a fórumon. Itt az olvasók nagy része nem MEOE tag, vagy olyan aki a szabályozást befolyásolhatja, viszon sok olyan olvasó van, aki e vita alapján dönt a szaporítók mellett. Mivel sokan nem "szokták meg", hogy érdekeiket érvényesítsék, ezért nem értik meg, hogy nekem, mint vásárlónak az egyetlen lehetőségem, ha törzskönyves kutyát veszek adás-vételi szerződéssel. Igy bármi problémám van eljárhatok a tenyésztő ellen. Ha öröklődő betegséget tapasztalok a kutyámnál szólnom is kell neki, jelenthetem a MEOE-nél és azért az biztos, hogy a tizedik jelentés után a MEOE is visszavonja az engedélyét a tenyésztőnek. (Van ott is akkora konkurenciaharc ami erősebb mint az uram-bátyám effektus.) Ha papír nélkül veszek kutyát SEMMI esélyem nincs érvényesíteni bármit is. Én amikor kutyát vettem (több tenyésztőtől is) hónapokig jártam a tenyésztőket, amíg kiválasztottam a nekem legszimpatikusabbat, amíg kiválasztottam a nekem szimpatikus tenyészpárt és megvártam míg megszületnek a kutyák. Majd látogattam a kiskutyákat is, hogy ki tudjam választani azt a kölyköt, amelyik a nekem legmegfelelőbb. Ezt szaporítónál nem tehettem volna meg. (Lehet hogy egy-két tenyésztőnél sem, de azoktól én nem veszek kutyát)Azt kéne már megérteniük az embereknek, hogy 10-15 évre veszek egy társat, egy családtagot, nem pedig egy zoknit a következő 3 hónapra, ezt jól meg kell gondolni, nem lehet egy áruház parkolójában elintézni 5 perc alatt. Az emberek tájékoztatása szempontjából - amiért ez az oldal indult - az ilyen kérdésfelvetés tehát kontraproduktív.
2009. febr. 24. 07:37
 56/63 anonim ***** válasza:
30%
Csak nem mindegy, hogy 15-20 ezerért van problémájuk vagy 150-200 ezerért! Azt is tudnia kell a vásárlóknak, hogy az etikai bizottság kimagyarázza a saját baráti körét mert ők is tennyésztenek tehát nem pártatlanok. A másik oldalról is meg kell vizsgálni a dolgokat! A tenyésztőknek is a minél nagyobb pénzbevétel a fontos és nem azoknak a tenyésztőknek a kiszűrése akik ugyanúgy szaporítanak ahogy a törzskönyv nélküliek, csak ők még törzskönyveznek is. A kiállítások s tartás és fedeztetés díját pedig nem lehet belevenni egy kiskutya árába mert azt nem kérte a vevő és nincs is köze hozzá ha csak egy kedvenc törzskönyves kutyát akar venni. Ezért jutottak el arra a pontra az emberek hogy nem kell a papír mert akkor olyan magas az ár hogy még a szülők vizes tálját is megfizettetik velük.
2009. febr. 24. 08:09
 57/63 anonim ***** válasza:
50%
ha valaki nem akar sokat fizetni egy gondosan kiválasztott papirokkal vett kiskutyáért, akkor hozzon menhelyről egyet. Tele vannak akár fajtatiszta, vagy fajtajelleget mutató kutyákkal. Még ott is több információt kapnak a kutyáról mint a szaporítóktól. Akkor nincs reklamációs lehetőség, de legalább azt tudják, hogy a kutya biztosan oltott, a nagyobbak már ivartalanítottak, alaputasításokat tudják, pórázhoz szoktatottak, leírják a kutya természetét, hogy más kutya, gyerek, macska mellé adható-e. Még mindíg jobb megoldás, mint a szaporító csomagtartója. Ha pedig 200 ezres problémám lenne, akkor hidd el végigjárnám az utat akár az FCI-ig. Nem lehet mindent azzal elintézni, hogy úgyis belterjes, nem lehet semmit csinálni. Ha mindenki így gondolkodna valóban nem haladna semmit előre a világ.
2009. febr. 24. 08:28
 58/63 anonim ***** válasza:
38%

Kedves kérdező!

Hogyan lehet úgy közvéleményt kutatni, hogy az első neked tetsző válaszra lecsapsz, mert az a tuti, a továbbiakban lezártnak tekinted az ügyet? Nálad ez a kutatás? Nagyon szánalmas!

A kérdésedre pedig az lenne a megfelelő válasz, amit a MEOE ad, vagyis szépen emeld fel innét a popód és kérdezősködj náluk, majd gyere vissza és mondd meg a frankót!

2009. febr. 24. 08:39
 59/63 anonim ***** válasza:
20%
Az egy más kérdés. De most a törzskönyvesekről beszéltünk. Ha valaki törzskönyves kölyköt akar, de csak kedvencnek akkor miért fizetne olyan dolgokért is amik nem az ő hobbija? Akkor elég a tenyészszemle is.
2009. febr. 24. 08:42
 60/63 anonim ***** válasza:
20%

"Pedig pont a "lavina" a célom. Kíváncsi vagyok, hogy mennyien gondolják még a mai napig is úgy, hogy amikor a tenyésztők saját maguk írják be az alombejelentőre az adatokat, (melyet senki nem ellenőriz soha!) Hogy az adatok két-három saját kan kutya esetén is valódiak. (A kiállításokat meg ne keverjük most ide, az majd később jön!)"TE miről beszélsz,mond?Ezt pont a kérdező írta,és itt azt is megválaszolja mi is PONTOSAn a kérdés. Még véletlenül se az amit te belemagyarázol.Volt MEOE tagként nem lehetek kíváncsi,hogy mire megyki a játék?

És ezekszerint pont annira vérek rá,mint te.Na felejts el

2009. febr. 24. 10:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!