Garancia e a törzskönyv arra, hogy egészséges és fajtatiszta kutyát kapok a tenyésztőtől?
" A MEOE-nek nem érdeke a szigorítás. A saját ellenőrzését megszüntette elég régen, hogy a felelősséget áthárítsa a tetoválóra és az orvosra, de azok nem ezért vannak.
Egy élőlénynek, amiből emberek ezrei húznak hasznot. (pénzt!) joggal elvárható, hogy ne csak "ártatlanság vélelme" alapon menjenek a dolgok.
Persze így jó mindenkinek, mert senkit sem terhel felelősség, a kutyák száma csak nő, amitől a menhelyre kerülő kutyák száma szintén nő, de mindezzel miért is törődne bárki is egy szervezetnél, amíg ő a fizetését megkapja?
Sem az alomjegy, sem a fedeztetési jegy nem garancia semmire, hacsak arra nem, hogy több a bevétele ettől a MEOE-nak!
És hangsúlyozom, hogy mindig a fejtől büdös a láb! Persze, akkor még nem is beszéltünk arról, hogy államilag nem elismertek a törzskönyvek, de ez már egy másik kérdés, hogy miért is lennének azok, amikor csupán bemondásra készülnek el. Ezzel megtévesztve azokat a laikus kutya vásárlókat, akik azt hallják, hogy vegyél törzskönyves kutyát, mert az a garancia arra, hogy nem szaporító az illető. Pedig ha tudná szegény! (Tisztelet annak a pár valóban kutya és nem pénz szerető tenyésztő kivételnek!)"
Kíváncsi vagyok,hogy pl.erre milyen bizonyítékai vannak a kérdezőnek, aki ezek szerint patyolat lelkű:( Mert ha nincs bizonyítéka akkor bizony rágalmazás,akárhogy is nézzük.Lehet sokat felejtettem már a jogi tanulmányaimból,ehh tovább is küldöm ezt a kis szösszenetet a MEOE jogászának,mert már nagyon "kivi" vagyok:)
Majd el felejtettem,az igazság bajnoka a névtelenség homályába burkolódzik.No comment
Kedves kérdező!
Hogyan lehet úgy közvéleményt kutatni, hogy az első neked tetsző válaszra lecsapsz, mert az a tuti, a továbbiakban lezártnak tekinted az ügyet? Nálad ez a kutatás? Nagyon szánalmas!
A kérdésedre pedig az lenne a megfelelő válasz, amit a MEOE ad, vagyis szépen emeld fel innét a popód és kérdezősködj náluk, majd gyere vissza és mondd meg a frankót!
"Pedig pont a "lavina" a célom. Kíváncsi vagyok, hogy mennyien gondolják még a mai napig is úgy, hogy amikor a tenyésztők saját maguk írják be az alombejelentőre az adatokat, (melyet senki nem ellenőriz soha!) Hogy az adatok két-három saját kan kutya esetén is valódiak. (A kiállításokat meg ne keverjük most ide, az majd később jön!)"TE miről beszélsz,mond?Ezt pont a kérdező írta,és itt azt is megválaszolja mi is PONTOSAn a kérdés. Még véletlenül se az amit te belemagyarázol.Volt MEOE tagként nem lehetek kíváncsi,hogy mire megyki a játék?
És ezekszerint pont annira vérek rá,mint te.Na felejts el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!