Van 2 westim. Az egyik fajtiszta, a másik is csak annyi szépséghibája van, hogy nagyobb egy picit a füle meg a hátán van egy barna csík. Szeretnék nekik majd kölyköket. Az apára hasonlítanak inkább vagy az anyára? Mire számíthatok?
hát reméljük és nem tanácsolja,hogy egyszer szüljön a kutya...
mert akkor bizony nem is annyira jó doki.
eddig nem is javasolta az ivartalanítást egyik kutyánál sem?
nem
mert előző kutyám pincsi volt,akinek egész élete során nem volt semmi baja.
az utolsó évben inzulinómája lett,attól kezdve hogy kiderült,3naponta jártam vele dokihoz.
ez a westim meg 5 hónapja van meg.ilyenekről még nem beszéltünk,de megyek majd hozzá és beszélünk:)
Szia!
Örülök, hogy meggondoltad ezt a fedeztetés dolgot, hidd el, ezzel csak jót tettél a kutyusaiddal!
Nekem a majd' 3 éves spani lányom lett tavaly nyáron ivartalanítva - nála sajnos a tüzelések 2-3 havonta jöttek, így félő volt, hogy vmi komoly baja lesz - és észre sem vette a hasikáján a vágást. Pár nap alatt teljesen felépült, azóta is boldog, nem változott meg a viselkedése, nem is hízott meg, szval én csak jó dolgokról számolhatok be. Úgy tudom, kankutyáknál még egyszerűbb a műtét.
Ha valóban, egyszer majd tenyésztéssel foglalkoznál, addig sokat kell tanulni, tapasztalni, keress fel tenyésztőket, látogass menhelyeket, hogy lásd a másik végletet is. Járj el állatorvosokhoz, és: KÉRDEZZ!
Aztán ha kitartasz a terved mellett - lehetőleg legyen hozzá meg a biztos anyagi háttered, mert bizony tenyészteni nem olcsó mulatság! - jól térképezd fel a kínálatot, törzskönyves, betegségekre szűrt felmenőktől való jó vérvonalú kutyust keress, és kutasd fel a hozzá való, megfelelő fedezőkant. ÉS még ekkor is, kérj segítséget a már tanult, a szakmában elismert tenyésztőktől, különösen az első időkben.
Sok sikert, és jó kutyázást kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!