Van 2 westim. Az egyik fajtiszta, a másik is csak annyi szépséghibája van, hogy nagyobb egy picit a füle meg a hátán van egy barna csík. Szeretnék nekik majd kölyköket. Az apára hasonlítanak inkább vagy az anyára? Mire számíthatok?
igen 16 éves vagyok
A lány fajtatiszta a fiu a hibás kutya.
Megnéztem a www.kiskutya.hu oldalt.tényleg nagyon sok westi kiskutya van eladóban.
Igen jelenleg biosz-kémiás iskolába járok,és a későbbiek gyógyszerész szeretnék lenni,és nagyon érdekel a westi kutya,és talán ha ugy lesz időm,energiám,és anyagiakban is ugy fogok állni,talán tenyészteni fogom őket.De ez utóbbi egyáltalán nem biztos.
és most pedig teljesen elment a kedvem ettől a kiskutyás dologtól,hallva hogy nagyon sok kockázat jár vele,én mindig is azthittem (kisseb koromban) hogy nem jár különösebb kockázattal.De egyáltalán nem szeretném hogy a szuka kutyámnak bármi baja is essen,és ha kiskutyák is születnének kizárólag nagyon jó helyre adnám,de ezt ugyebár nem lehet tudni,később egyes emberek hova rakják a kutyájukat ha megunják őket.
ÉS KÖSZÖNÖM ANNAK A válaszolónak,aki abban adott tanácsot,hogy menjek menhelyre és vállaljam egy kiskutya felnevelését,gondozását.
Lehet emgtanulnám,hogy mennyi gondd van egy ilyen kis csöppséggel.
És főlleg a suli mellett nem lenne időm a picikre,ha az anyja nem gondozná őket.
Jah és én nem az én állatorvosomra értettem,hogy ő mondta,hogy legalább egyszer kell fialni,nem én ezt egy szóval nem mondta,én azt mondtam hogy ezt olvastam,hogy valamelyik oldaloon azt írják hogy ekll,valamelyik oldalon meg azt hogy nem!
Köszönöm a válaszolóknak a sok hasznos tanácsokat.
(de ha mégis nem jövőre ,majd az elkövetkező 2-3 évben ha arra gondolnék,hogy mégis szeretnék kiskutyákat,nem ezzel a kanommal fogom befedeztetni)
Még 1x köszönöm a válaszokat.:)
remélem 2-3 év múlva sem akarsz majd kölyköket...
és tudod miért nem?mert rengeteg a kutya,csak a tenyésztőknek szabadna almot lehozni,hobbi kutyásoknak,szporítóknak nem...
de ez csak álom marad,legalább Te kapnál észbe..
a te 2 kutyád pedig egész biztosan nem tenyésztőtől származik,hiszen ,aki tenyésztő az garanciát ad a kutyára,szerződésben kiköti,hogy nem lehet fedeztetni,vagy ha igen csak bizonyos számú kiállítás után és nem úgy,hogy keresünk hozzá egy hasonló kant..
úgy gondolom az ivartalanítás megfelelő alternatíva lenne mindkét kutya számára,a tenyésztést pedig minőségi,híres tenyészetből vett,törzskönyves kutyával kell kezdeni,nem hobbival.
üdv.:egy szintén 16 éves
én nem mondtam,hogy ezekkel szeretném elkezdeni a tenyésztést! Persze 16 évesen.
És főlleg nem törvzskönyv nélkülivel!
De mondom egy jó ideig elment a kedvem ettől,inkább legyen egészséges,életvidám szukám,minthogy fialjon,ha ezt állítják.De majd gondosan utánanézek,mi meg hogy van ezekkel a dolgokkal
"de ha mégis nem jövőre ,majd az elkövetkező 2-3 évben ha arra gondolnék,hogy mégis szeretnék kiskutyákat,nem ezzel a kanommal fogom befedeztetni"
nekem úgy jött le,hogy be akarod fedeztetni a szukát...
tudod, ha állandóan csak tüzelni fog,akkor nagy az esélye,hogy álvemhes lesz,és akkor mindenképpen ivartalanítani kell,tehát szerintem csináltasd meg az első tüzelése előtt a műtétet,vagy legkésöbb utána.
a kannak sem fog jót tenni,ha a szuka tüzel és nem párosodhat vele,le fog fogyni és nem fog enni semmit..
ezért ha a kant nem is akarod megműtetni a szukát jó lenne!
az én kutyám is ivartalanított lány.
www.olcsokutya.uw.hu
itt találsz cikket az ivartalanításról és tévhitekról és az egyzszeri almokról ,tenyésztésről is..
az oladlt híres,külföldön is elismert ,igazi tenyésztők,fajtamentők,menhelyi önkéntesek állatorvosok,állatvédk csinálták.
nem biztos.nem tudom.
mondom nem akarom,hogy bármi baja legye a szukámnak.
nos,ha nem akarod hogy rossz legyen neki,és nem érzed magad tenyésztőnek,akkor az ivartalanítást javasolom.
rutinműtét,délelőtt beadod a kutyát és délután már viheted is haza,a 2-3 nap után már játszik,szaladgál,tehát különösebben nem viseli meg.
az előnyeit már leírtuk,rengeteg betegségnek veheted elejét,ha megcsináltatod,hátránya pedig nincs.
az állatvédők már több 10 éve ivartalanítva adnak örökbe kutyákat és nem változnak semmit a műtét után,csak már nem tüzelnek többet.
ivartalanítási akciók is vannak,ahol a lány kutyát 10zerért műtik meg.
az én kutyámat is megműtettem egészégügyi megfontolából is,és soha nem voltak kölykei..
ha van kérdésed írj:kovacs.piroska47@freemail.hu
azt tudom hogy mennyibe kerül.
mostanság járok állatkórházba megfigyelőnek,és látom hogy rengeteg kutyát ivartalanítanak!
és igen én mindenféle képpen a kutya érdekeit akarom/veszem figyelembe
megbeszélem amjd az állatorvosommal ezeketa dolgokat
szerintem nagyon jó doki.
az egyik legjobb az országba aztmondják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!