Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? A kutyám emberre...

Mit tegyek? A kutyám emberre támadott!

Figyelt kérdés

Az utcán sétáltunk, és egy részeg ember mindenkivel kötözködött, aki arra járt. Amikor odament a kutyához, és úgy tett, mint aki meg akarja ütni, a német juhászom kitépte a kezemből a pórázt (az én hibám, túl lazán fogtam), és ráment a férfi alkarjára. Visszarántottam a kutyát, és leszidtam. Aztán megkérdeztem az embertől, hogy jól van-e. Az ember a világát se tudta, de a kezén csak egy karcnyom volt, és kicsit vérzett, a kutya nem tudta rendesen elkapni. Elkísértem az ügyeletig, a kutyával nem volt semmi gond, szépen mellettem-mögöttem jött, ahogy szokott. Az ember azt mondta, nem tesz feljelentést, mert nincs jóban a rendőrökkel. A kutya jól van, elővigyázatosságból megnéztem a fogait és a száját.

Ez mi volt??? Azelőtt soha nem csinált ilyet. Valószínű, hogy veszítettem a falkavezéri tekintélyből, mert ugye mindig a vezér intézkedik. Most mit gondoltok, mit kellene csinálnom? kivihetem még az utcára?

15/l

2011. febr. 26. 16:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Mit ragozzuk még?

A Kutyád normális, szeret, és védelmez téged!

Párom kuvasza egy betörőt szerelt le elég komolyan, úgy hogy az embert a szomszéd utcából kellett kórházba vinni, mert elvérzett volna.

A Rendőrök el akarták altattatni a kutyát, de amíg forró volt az ügy addig elrejtettük, és azt mondtuk, hogy elszökött.

2011. febr. 26. 16:43
 12/25 anonim ***** válasza:
52%

Szájkosár nélkül sétáltatni és szabálysértés, csak úgy megjegyezném halkan. (plusz póráz)

Jogos a kutya reakciója, de talán meg kéne ezt akadályozni, mert tovább is elszaladhat a ló.

2011. febr. 26. 16:45
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ne aggódj, a kutyád értékítélete a helyén van, de a tiéden lenne még mit formálni.

Talán tanulhatnál tőle.

2011. febr. 26. 16:47
 14/25 anonim ***** válasza:
54%

ma 16:45

Én meg úgy ismerem ezt, hogy csak akkor kell szájkosár, ha nincs póráz.

Egyébként vannak olyan kutyák is amikre nem kapni szájkosarat méretben.

Pórázt viszont mindegyikhez kapni.

2011. febr. 26. 16:49
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan azért aggódsz mert a kutyád normális és megvédi magát és téged? És utána gond nélkül le tudod nyugtatni. Mások meg azért sírnak hogy mindenkivel elmenne a kutyájuk és nem védi őket. Oké, hogy baja lehet belőle ha megtámad valakit, de legközelebb jobban fogsz vigyázni, de azon kivül csak azt mutatja mennyire jó kutyád van. Irigylésre méltó.
2011. febr. 26. 16:52
 16/25 anonim ***** válasza:
86%
Lehet lepontozni, de én ha kiviszem a kutyámat késő este sétálni, sokszor botlok olyan emberekbe, akiktől bizony félek.(nő vagyok) Nincs az az isten, hogy ilyenkor szájkosárral sétáltassam a kutyát, hiszen egy őrző-védő kutyának az a dolga, hogy ha fenyegetést észlel, azt elhárítsa, viszont ha rászólok, azonnal visszahívható legyen.
2011. febr. 26. 17:04
 17/25 A kérdező kommentje:

Jó, akkor ezentúl csak szájkosárral viszem ki, de a kutyafuttatóban vagy az erdőben veszem le, ahol nem találkozhat ilyen emberekkel.

Azt olvastam, hogy ha a kutya rájön, hogy erősebb a gazdájánál, akkor a kutya falkavezérbe (ami jobb esetben a gazda, vagyis én) vetett hite meginog, és ha a kutya magát "teszi be" a falkavezér helyére, akkor gondok lehetnek nála, például mag akar minket védeni, és ha nem vagyunk mellette, tudja, hogy nem tud, ezért rongál, és romlik a személyisége. Valamelyik kérdésemre itt linkeltek egy oldalt, azon olvastam, mindjárt visszakeresem, ott érthetően le van írva.

2011. febr. 26. 17:08
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire félsz hogy nem tisztel akkor nem is fog. Miért hiszed azt, hogy nem tisztel csak azért mert megvédett titeket? Ez a mániád, vagy mi? Ha nem tisztelne, akkor nem fogadott volna szót neked és őrjöngött volna, nem nyugodtan kisérte volna a részeget...
2011. febr. 26. 17:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Túlbonyolítod,a falkavezér kiegyensúlyozott és eszébe nem jut az,hogy erősebb nála valaki.

Amúgy meg kezeld úgy,hogy a kiskutyád és nem egy rendőr kutya :)

A kutyád szeret ezért megvéd,de ha így jobban tetszik akkor azt írom,hogy a kutyának a falkavezért megvédeni kötelessége meg a társait is,szóval ne aggódj.

Lazíts egy picit.

2011. febr. 26. 17:52
 20/25 hell-ikon ***** válasza:
77%

Tyűha...

A főkérdést, ill. a kiírást magát olvasva megijedtem, hogy kiváltó ok nélküli agresszióról van szó (ami meglehetősen ritka).

Nincs miért aggódnod.

A kutyád teljesen normálisan viselkedett ebben a helyzetben. Önmagát védte.

Ha igazán bántani akarta volna a krapekot, nem ússza meg a fickó egy "karfogással" és némi felszíni sérüléssel.

"nem tesz feljelentést"

Jól is teszi függetlenül attól milyen viszonyban van a rendőrökkel.

Mert ha volt tanúja az esetnek ő lenne az aki nagyon csúnyán megütné a bokáját, lévén állatkínzást követett el.

Nem kell tenned semmit, főleg ha egyébként jóban van a kutyád az emberekkel és más kutyákkal.

Ha megnyugtat, tehetsz rá szájkosarat, de véleményem szerint, teljesen felesleges.

A kutyát jelen esetben kár volt leszidni.

2011. febr. 26. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!