Miért támadott rám a kutya?
Hát először is,nem ez az első kutyánk hanem a harmadik.Az előző két kutyánk is németjuhász volt,foglalkoztunk velük,szerettük őket amíg éltek(mindkettő tizenX évet élt és végig nagyon családcentrikusak voltak).SOHA nem volt olyan hogy bántani akartak volna minket,tudták hol a helyük.a mostani németjuhász kutyát a hugom még iskolába is elvitte.ismeri az alap parancsokat,őrzi a házat(kertes családiház).viszont nemrég(mivel apukám meghalt)anyám kapott egy törpetacsit(aki lány) h ne érezze magát egyedül.tegnap kimentünk az udvarra beszélgettünk teljesen nyugodtan,semmi ok nélkül egyszer csak a németjuhász -aki különben végig ott sétált körülötünk- mindenféle ok nélkül a kezem felé kapott meg morgott rám.reflexből orrbagyűrtem(nem erővel,kézfejjel),erre még jobban rámrontott.inkább meglepődtem mint megijedtem,nem félek a kutyáktól,182 cm vagyok és közel 100 kiló,erőemelősködöm hobbiból.Szóval rámtámadt én meg léptem hára 2 lépést,előttem csattogtak a fogai,ha megkap az nem játék lett volna,komoly sérülést okozott volna.berágtam rá és rá is kiabáltam énis és a hugom is,de csak ugatott agresszíven,hátrahúzott ínnyel rám és jött felém.felé rugtam de papucsban voltam ezért nem okoztam benne kárt,igyekeztem elkerülni a fogait.azért arrébbpenderült,erre a hugom beállt elém a kutya meg mögüle morgott.ez az egész kb 5 másodperc volt.utána befutott az óljába.hát szóval én veszem neki a kaját,én etetem aztán igy hállálja meg.este próbáltunk rájönni mi lehet vele,de nem tudok másra gondolni minthogy engem is 'kan'-nak minősített és a lánytacsi miatt ugrott nekem.mindegy is mert már nézzük az új kutyust ami valószínüleg egy Amerikai Staffordshire kislány lesz.
mindenesetre meglepő és szomorú hogy egy 8 éves házörző kutya akit családtagként neveltünk és szerettünk igy viselkedik...természetesen el lesz altatva,mert a hugomnál gyerek van tervben és édesanyám sem örvend olyan egészségnek h egy 'kutyatámadást' ki tudjon védeni.nem fogunk félni a saját udvarunkban tőle,szomorú de ez van.egyszerűen érthetetlen a viselkedése,tud valaki magyarázatot erre?
Hülye. Ezért nem altathatod el. Nem is hiszem,hogy találsz állatorvost aki megtenné neked. Ez nem támadás.
Nem tudod mi történt. Pl.lehetett fájdalma a kutyának,lehet beteg, tehettél valami olyat ami ezt a reakciót váltotta ki.
Hívd a fajtamentőket, hirdesdmeg a kutyát.
És ne vegyél másikat,nem neked való
Kiegészítés:
"mindenesetre meglepő és szomorú hogy egy 8 éves házörző kutya akit családtagként neveltünk és szerettünk igy viselkedik"
Meglepőnek egyáltalán nem meglepő, a nevelés hiánya és a hozzá nem értés könnyen ilyen eredménnyel járhat, és ez természetes. Lehet, hogy te úgy érzed, hogy "családtagként nevelted" csak épp a végeredmény ezt nem támasztja alá. Szomorúnak valóban szomorú, hogy a kutyát hibáztatod a saját helytelen viselkedésetek miatt.
Nem megfelelően jártál el a helyzetben. Nem hallottad még hogy nem szabad meghátrálni? Az erőszak, és üvöltés, csak mégnagyobb erőszakot szül. Itt megtalálod mindenre a választ, hogy falkavezérré válhass.
Van itt egy felhívás egy hamarosan induló TV műsorra:
Pont nektek való, az altatás alternatívájaként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!