Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni hogy a kutyát...

Mit lehet tenni hogy a kutyát elvigyék?

Figyelt kérdés
Van egy ************ szomszéd ahol van egy nagyobb kutya olyan pitbull féle (izmos kb 100kg). Kb 3 kutyát tépett meg az elmúlt pár hónapban ebből 1 élte túl. Mi már feljelentettük a gazdákat . A rendőrségen azt tmondták hogy majd küldik a választ DE nemjött, ilyenkor mi a teendő ? A másik hogy az egyik ma ,most történt kb 10 perce, ezért is írtam ide ki , mert Édesanyámék nemtudnak semmit tenni én meg annyira szeretnék valamit tenni (nem vagyok még nagykorú) hogy vigyék el a kutyát vagy lőjék fejbe vagy valami csak ne legyen itt. Mit tudnék tenni ? Mondták hogy a jegyzőhöz kell mennem.
2011. febr. 21. 17:33
1 2
 11/17 Bányai Károly ***** válasza:
55%
Ha van tanú, akkor jelentsétek fel. Csak az a lényeg, hogy legyen elég tanú, és tartsanak ki. Rendőrségnek is kell szólni, mert ha széttépett egy kutyát, akkor az már nem jegyzői hatáskör, állatkínzás=rendőrség.
2011. febr. 21. 18:04
 12/17 A kérdező kommentje:

Jaj egyet kihagytam. Egy kutyát a gazdája kezében tépett ,de azt megmentették végülis...

Nemtudom mit lehetne tenni, majd szüleimmel még megbeszélem.

2011. febr. 21. 18:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat !!! :)
2011. febr. 21. 18:15
 14/17 IGCM ***** válasza:

Pont azért ilyen a kutya mert lapáttal veri a gazdája!!!!

Ez állatkínzás is egyben!!!!

A kutya pedig azért szed szét más kutyákat mert azt hiszi helyes amit tesz!!Nem kapott egyértelmű jelzést mi a jó és mi nem..az értelmetlen verésből nem ért egy kutya se agresszív lesz.Gondolom amúgy is elszokták őt páholni.

Egy jó kiképző egy hónap allatt lehet helyretudná hozni....

A kutya elpusztításának a legutolsó leehtőségnek kell/kellene lennie.....

Álltalában külföldön is megprobálják az ilyen kityákat előbb terápiázni.Amúgy meg ne membert harapott hanem kutyát..nem feltétlenűl fog embert is bántani.A feljelentés pedig azok dolga lenne akiknek megharapta a kutyáját...ők valószínűleg nem jelentgettek különben már sintértelepen lenne a kutya megfigyelés alatt.

2011. febr. 21. 18:20
 15/17 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom hogy mire nevelték a kutyát. De egyszer a faszi megfenyegetett engem hogy kiképzett kutya "parancsra támad "meg ilyenek. Ez elég nyomós ok hogy féljek a kutyától és feltételezzem hogy emberre is támad. Vagy netán egy békésen bicikliző kisgyerekre aki tehetetlen egy akkora kutya ellen, pedig csak biciklizni akar...
2011. febr. 21. 19:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Egyelőre kutyákat támadott meg,nem embert.

Ez is épp elég nagy baj,de azért rémmeséket nem kell költeni arról,hogy majd embert is megtámad ez a 100 kilós kutya(ezzel a túlzással aztán hiteltelenné is tetted az egészet).

Mindenképp a helyi jegyzőnél kell bejelenteni,KÖTELES intézkedni,általában kobzás,gyepi és altatás az ilyen kutyák sorsa.

Menhelyek mindenhol fullon vannak normális kutyákkal,ők sem kellenek senkinek,nem fognak bevállalni egy problémást.

2011. febr. 21. 20:55
 17/17 kutyák és macskák ***** válasza:
Hasonló eset volt a közelünkben is. A kutyát állat védők vitték el a jegyző jelenlétében, a "gazdát" eltiltották az ebtartástól!!! A kutyát pedig megtanították a helyes viselkedésre, ma már a macskát sem bántja, ezért nem a kutyát kellene lelőni, de még csak elaltatni sem, hanem a "gazdit".
2011. febr. 21. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!