Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni hogy a kutyát...

Mit lehet tenni hogy a kutyát elvigyék?

Figyelt kérdés
Van egy ************ szomszéd ahol van egy nagyobb kutya olyan pitbull féle (izmos kb 100kg). Kb 3 kutyát tépett meg az elmúlt pár hónapban ebből 1 élte túl. Mi már feljelentettük a gazdákat . A rendőrségen azt tmondták hogy majd küldik a választ DE nemjött, ilyenkor mi a teendő ? A másik hogy az egyik ma ,most történt kb 10 perce, ezért is írtam ide ki , mert Édesanyámék nemtudnak semmit tenni én meg annyira szeretnék valamit tenni (nem vagyok még nagykorú) hogy vigyék el a kutyát vagy lőjék fejbe vagy valami csak ne legyen itt. Mit tudnék tenni ? Mondták hogy a jegyzőhöz kell mennem.
2011. febr. 21. 17:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Nem a kutyát kell fejbe lőni, hanem a gazdáit akik ennyire "megnevelték" . Ha a rendőrség szarik rá, hívd az állatvédőket.
2011. febr. 21. 17:42
 2/17 anonim ***** válasza:
80%

Hát nem tudom mit lehet még tenni. Talán valóban a jegyzőhöz kéne menni. Az a kutya veszélyes. Ez így nem mehet tovább. Most még "csak" másik kutyákat támad meg, de mi lesz ha később embernek is neki megy.

Az utcánkban volt régen egy roti, az is nagyon agresszív volt, de aztán a mikor sokadszor ugrott át a szomszédba, ahol a teraszon babakocsiban aludt a kisfiú, és pillanatokon múlt, h bemenekítsék, sikerült elvitetni. Asszem ők a jegyzőnek szóltak.

Soha nem értettem, hogy valaki mért tart ilyen kutyát, ha nem tudja megnevelni? Mindenki a saját habitusához válasszon kutyát.

2011. febr. 21. 17:43
 3/17 A kérdező kommentje:
Kicsit értelmetlenül írtam le, az összefüggetlen mondatokért és helyesírási hibákért elnézést ...:)
2011. febr. 21. 17:44
 4/17 A kérdező kommentje:
:S nem hiszem el hogy semmit sem lehet ellene tenni...
2011. febr. 21. 17:47
 5/17 Bányai Károly ***** válasza:
88%
Sajnos nagyon rosszak az esélyek. Én pl. feljelentettem egy embert, aki kivitte az erdőbe és agyonverte a kutyáját. Nem tudtam leolvasni a rendszámot, és a rendőrök állítólag nem tudják azonosítani, noha személyleírást adtam, meg autóleírást, és ez egy kis faluban történt, szóval lehet még én is megtalálnám, ha régebben laknék ott. Nem akarnak az ilyennel kezdeni semmit. A hatóságok, meg a jogászok csak tökölnek az ügyben. Ha pitbull jellegű a kutya, akkor könnyebb a dolgod, mert azok körül nagy a hiszti. Először is, ha a kutya agresszív emberrel vagy állattal, akkor a tulajdonosa kimeríti a "kutyával való veszélyeztetés" fogalmát. Nagy kérdés, hogy a saját udvarában történt-e az eset, vagy közterületen. Ha tényleg széttépte, akkor a gazdája állatkínzásért elítélhető, de bizonyítani is kell ám, és ha feljelentitek, akkor van egy ellenségetek a szomszédban. Az nem jó. Szerintem keress állatvédőket, akik hajlandóak figyelni és feljelenteni. Mindenesetre ne akard fejbelövetni a kutyát, az tehet róla a legkevésbé.
2011. febr. 21. 17:48
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

"(izmos kb 100kg)" ez azért túlzás!:)

M

2011. febr. 21. 17:55
 7/17 anonim ***** válasza:
67%
Előszöris kedves kérdező,egy pitbull kb 30 kg,nem 100! Egy kutya sem éri el a 100 kg-t. Nekem pitbull terrierem,és egy közép ázsiai juhászom van,de még ő is csak 50 kg,pedig a termetes kutyák között van.És nem a kutyát kellene lelőni,hanem a gazdáját,ezt jó ha felfogod,mert állatot soha nem bántunk,még akkor sem ha agresszív,mert nem az ő hibája,hogy ilyen lett,hanem a gazdájáé,aki nem bírta megnevelni.Viszont az tény,hogy ez a kutya közveszélyes,de van humánusabb megoldás mint a lelövés.Jelentsd a jegyzőnél,és reménykedj benne,hogy elvitetik,vagy elaltatják.
2011. febr. 21. 17:56
 8/17 A kérdező kommentje:

Az eset közterületen történt a háza előtt.Bizonyíték .... Tiszta vér a fél út, kb szerintem ennyi elég is. Akkor volt kb 4tanu+a gazda +akik még látták máshonnan.

Amúgy vaslapáttal verte a gazdája és ráse hallgatott, ugyanúgy tépte tovább.Szembeszomszéd, de nemnormálisak . Voltunk már miattuk rendőrségen ugyanis feljelentettük.

Akinek a kutyáját szét tépte az nem egy határozott ember meg szegény is , szóval hogy feljelentené kicsi az esély rá. Pedig azzal a kutyával járt a faluban ,senki nem félt tőle a kutya se bántott senkit , ilyen kisebb termetű az áldozati kutya.

2011. febr. 21. 17:56
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

Bocsi!:)

"(izmos kb 100kg)"ez azért túlzás!:)

Max 30-40 kg lehet!

Nekem Amtaffm van ő is nagyon izmos és 33 kg!:)

Nem a kutyát kell fejbe lőni hanem a gazdáját amiért ilyenné tette!Minden kutya olyan amilyennek nevelik vagy jelen esetben nem nevelik!:S

2011. febr. 21. 17:57
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem állítottam még mérlegre, saccolni meg nem tudom. Azért mondtam a 100kg-ot hogy ha valaki elolvassa akkor nagyobb termetű kutyák jussanak eszébe.
2011. febr. 21. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!