A szomszédban nagyon rosszul tartanak egy kutyát. Az állatvédőket lehet értesíteni, hogy elvigyék? Hogyan működik?
hát én úgy tudom hogy a jegyzőnek ,esetleg a körzeti állatorvosnak kell szólni.De ha nem jönne össze akkor megpróbálhatod az állatvédőknél is.
Remélem lesz eredménye :)
Én a Csillagszem alapítványnak szóltam!
De akár melyik menhelyre betelefonálok , azt mondják teltház van sajnáljuk !
1) próbálj meg beszélni a gazdákkal.
2) ha ez nem megy: 3 helyen kell bejelentést tenned: rendőrség, hatósági állatorvos, jegyző, és rendszeresen csesztetni őket, mert különben nem fog történni semmi.
Én láttam láncos, rühes, csontsovány, férges, felfekvéses, lánctól a nyakán csontig felsebesedett vizsláról fotót, akiről a hatósági állatorvos azt a szakvéleményt adta ki, hogy a kutya tartása megfelelő! (Hatalmas felháborodást váltott ki az ügy kutyás körökben).
A helyi menhelyet hiába hívod fel, annyi állatuk és dolguk van, hogy nem tudnak külön egy embert biztosítani arra, hogy kimenjen az ügyet intézni. Ezenkívül a magyarországi állatvédők pont ugyanolyan civil emberek, mint te vagy én, így nincsen joguk elkobozni a kutyát. Max annyi, hogy járatosabbak a hivatali dolgokban, mint te, és segítenek, közreműködnek. Egy telefont megér, de sokat ne várj, hiszen sok menhely még a saját belső szaporulatával, vagy a napi kaja megszerzésével küzd...
És függ a 3 szerv hozzáállásától is. Pl. x városban (direkt nem írom) a jegyző kutyája egész nap az utcán van, csontsovány, bolhás. Szerinted az a jegyző mikor fog ilyen üggyel foglalkozni???
Szomorú, hogy Magyarországon nincsen lehetőség az ilyen ügyek gyors, szakszerű rendbetételére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!