Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy erős, nagytestű kutya...

Ha egy erős, nagytestű kutya harapásnál szájzárat kap, már lehetetlen szétnyitni a száját?

Figyelt kérdés

Biztosan ismerős már a nevem az oldalon, elég sok kérdést meg szoktam válaszolni, viszont a szájzárról nem nagyon hallottam sokat.

Tegnap az esti kutyasétáltatásnál olyan 6-7 kutyával voltunk. Aztán jött egy hatalmas amstaff, egyenesen rátámadott az egyik francia bulldogra. Szegényke annyira megijedt, kénytelen volt megvédeni magát, így verekedés tört ki. Az amstaff ráfogott a fülére, de a gazdája gyorsan leszedte róla. Szerencsére egyikőjük sem sebesült meg, de mindenki megijedt. Amikor mentünk ketten haza a francia bulldog gazdájával, panaszkodott, hogy miért nem fogja pórázra a kutyáját, amikor köztudott a környéken, hogy megtámadja a fiú kutyákat, és a gazdája jól tudja hogy ő(a bulldog gazdája) terhes, már nem tud úgy ugrani a kutyák után, mint pár hónappal azelőtt. Nagyon sajnáltam. Az utána következő mondat jobban felkeltette a figyelmemet: "Ha kap egy olyan szájzárat a staffi, leszakítja a fülét, altathatom el a kutyámat!".

A szájzár valóban ilyen erős, hogy lehetetlen szétnyitni az állkapcsát a kutyának? Szörnyű rémálmaim voltak az este, hogy a staffi elkapja az én 6 hónapos havanesem-et, és kinyírja :( És rájöttem, hogy Szpájkinak vége lett volna mint a botnak!

2011. febr. 21. 10:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem a sztoriban, h ha letépné a fülét, miért kéne elaltatni? Fül nélkül már nem kutya vagy mi?

Amúgy egyáltalán nem lehetetlen, csak nehéz és szakszerűen kell csinálni. Ennyi.

2011. febr. 21. 18:23
 12/21 anonim ***** válasza:
44%
Én mwg azt bírom hogy mindig ezek a kutyák a célpontok német juhász,amstaff, meg az ilyenek.Tiszta jámbor az összes amíg egy ilyen kis elkényeztetett szobakutya belé nem köt és nem lép fel agresszívan.Pl múltkor sétálok a német juhász kutyámmal az utcán és megállok a kereszteződésnél (jelzem a kutyám nagyon barátságos szuka minden kutyával megfér és van ilyen kutyaismerős is aki odaengedi a kutyámhoz)és mellénk ér egy ilyen kutya. Enyém meg akarja szaglászni "ismerkedni" akar vele erre az meg tiszta erejéből elkezd ugatni meg vicsorogni rá mert tiszta antiszoc mert a gazdája mindig felkapja meg jaj drágám semmi baj megvédelek címmel el*asszák a kutyájukat és csodálkoznak hogy az agresszív viselkedést váltanak ki a másik kutyából a dominanciájukkal.
2011. febr. 21. 22:07
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerk:Én meg azt NEM bírom....
2011. febr. 21. 22:09
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

Amstaffom van,és nekem is van sztorim erről.Sajnos a harcikutyákat nagyon felkapta a média,és egy szörnyszülöttnek vannak beállítva.Egy jólnevelt amstaff sosem tenne ilyet.Nekem kettő,ismétlem kettő KANOM van egy lakásban,akik egy tálból esznek ha épp úgy gondolják ,és még soha nem bántották egymást. Jön a sztorim: sétálok a 2 kutyával, odafutott egy idegroncs mopsz,elkezdett röfögni,majd felugrálni a kutyám farkához,amire rácsimpaszkodott,erős morgással egybekötve.Zeusz tűrte tűrte,mire kb 2 perc múlva odamorrantott egyet.Jön a mopsz gazdája,hogy mennyire buta a kutyám.Elküldtem melegebb éghajlatra.Másik szitu: egy yorkshire terrier nekiugrott a másik kutyámnak a futtatóban,joker csak játszani akart vele(így hívják a másik kanom),mire az idegbeteg kis öleb agresszívan szabályosan letámadta jokert.Ő tovább tűrte a csesztetést mint zeusz,de az a kis padlócirkáló csaknem hagyta abba...morgott ugatott,ugrált,támadt..joker felkapta,nekivágta a kerítésnek a kutyát.Hát könyörgöm,semelyik kutyának sincsenek kötélből az idegei.

Az én kutyáim teljesen jól megférnek más kutyákkal,ha azok nem agresszívek.Csak sajnos ezek a mopszok,francia bullik,yorkik és csivavák,nagyon elvannak kényeztetve,és nagymenőnek érzik magukat.

18/L

2011. febr. 22. 07:57
 15/21 A kérdező kommentje:

Én imádom az amstaffokat, de ebben a szituációban a staffi gazdi volt a hibás. A francia bulldog teljesen jólnevelt, a gazdája minden kutyához odaengedi, és nagyon okos kutya.

A staffi elkezdett futni felé(el volt engedve), és ráugrik. Most sétáltam a francia bulldoggal és a gazdijával, és mondta hogy kilyukadt a füle.

Nem kell mindig ölebezni, hogy milyen vakarcsok meg minden. Mondjuk sajnos többnyire ilyenek a yorkik és társaik, de kivételek vannak, az én bichonom a németjuhászt is játszani hívja, nincs elkényeztetve, és tegnap unokatesómék nj-ával sétáltattam együtt, ráadásul az enyém jólneveltebb mint egy 8 éves németjuhász.

2011. febr. 22. 10:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Az nem lehetett véletlenül dominancia harc? Azt nem lehet és nem is szabad kinevelni a kutyából. Max arra lehet megtanítani, h ne próbálja meg fitogtatni az erejét. De ez a szakképzett kutyáknál fontos. A házilag tartottaknál fontos, h meglegyen a rangsor, mind a környék kutyáival, mind a futtatóban lévőkkel. Nem kellemes mikor két kutya verekszik, de szívbajt se kell kapni tőle.
2011. febr. 22. 11:22
 17/21 A kérdező kommentje:

De szétszedte volna a kisebbik kutyát, ha nem szedik le róla! Azt azért ne hagyjuk már...

Vagy fogná akkor pórázra, de ivartalaníttathatná is.

2011. febr. 22. 12:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem francia buldogom van, soha nem kényeztettük el, maximálisan állatként (kutyaként) kezeljük és kikérem magamnak a szobacirkáló kifejezést. Egyébként a sok okos staffos tudomására hoznám, hogy az egyik legjámborabb kutyafajta, egy szaglás után le sem sz.arja a kutyákat, nemhogy idegesítené őket. Rá egy egyszer minden előzmény nélkül egy border collie támadt, aki jelzem szabadon volt, nyakörv-póráz és szájkosár nélkül.

A kutyám konkrétan azon kívül, hogy sétált mellettem pórázon, semmit nem csinált, a collie egyszerűen odarohant és rátámadt. Mire felkaptam a "gazdája" is odaért és leszidta a kutyát, majd megpofozta... A collie bizonyára nagyon megértette és rendkívül meghatódott a sok szitokszó hallatán.

Szóval sajnos általánosságban még mindig elmondható, hogy az emberek 90%-a nem tud az állatával bánni.

2011. ápr. 9. 19:06
 19/21 anonim válasza:
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy amikor tanítják a kotorékebet rókára és van is egy szerencsétlen pára akit befogtak és erre a célra tartanak (róka,borz) és ha nem megy vezényszóra az elválás akkor kádba dobják mindkettőt és hogy nem kap levegőt (a víztől persze)tutira elengedik egymást..
2012. dec. 6. 19:08
 20/21 anonim válasza:

Látom nem mai a kérdés, de láttam itt néhány nagyon "okos" választ, amikre muszáj reflektálni. Először is szögezzük le nekem van pitbullom, ismerem és szeretem is ezeket a kutyákat, mert hűségesek, kedvesek és rendkívül okosak (nem az agility feladatokra gondolok, mert ahhoz nincs türelmük, inkább a helyzetfelismerésük és a memóriájuk pengébb a legtöbb fajnál). DE attól még, hogy szeretem ezeket a kutyákat nem vagyok vak... A pitbullok komoly lelki problémákkal szenvednek gyakran, nem minden kutyák közti társas viselkedésre adják a megfelelő választ, így kutyaszemmel nézve kicsit kiszámíthatatlanok (többek között ezért is voltak jók a harcra sajnos). Ha túl sok inger éri őket könnyen elvesztik a kontrollt, és a szájzár lényege náluk ez. Az esetek többségében (nem mindig, mert előfordulhat, hogy tényleg az izmok görcsölnek be, embernél is előfordul)arról van szó hogy beszűkült tudatállapotba kerülnek (mint a hiperaktív/autista gyerekek)ilyenkor se kép/se hang. Ezt általában azonban a másik kutya szintén nem teljesen egészséges szociális reakciója váltja ki (pl.: játék közben csípkedi, harapdálja, minden áron domináns akar lenni a pittel szemben stb...).

A francia bulldogról pedig tudni kell (nálunk az is akad, és együtt szoktak aludni a pitbullal), hogy kicsit makacs állatok, nagyon nem tudják felmérni az erőviszonyokat és nem hódolnak meg, ellenben heccelik a nagyobb kutyákat. Ez nem mindig észrevehető elsőre, mert csak annyit csinának gyakran, hogy kicsit megfeszülnek (amit az emberekkel ellentétben a kutyák azonnal észrevesznek).

Szóval a lényeg, akinek van ilyen kutyája, annak egy percig sem szabad alábecsülnie az erejüket, és azt hogy igenis a legtöbb kutyafajtánál könnyebben "fixálhatók", hamarabb transzba esnek, és nem hátrálnak meg. Rengeteg őrző védő képzésen kell túlesni, ahhoz, hogy elengedje az ilyen transzba került pit az áldozatát.

Az igazán nagyra nőtt és kicsit tunya amstaffokkal más a helyzet, ők ha a gazdinak mázlija van általában békésebbek, nyugodtabb kutyák, de bennük is ugyan az a vér folyik, erről egy percig sem lehet megfeletkezni!

2013. aug. 29. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!