Ha egy erős, nagytestű kutya harapásnál szájzárat kap, már lehetetlen szétnyitni a száját?
Biztosan ismerős már a nevem az oldalon, elég sok kérdést meg szoktam válaszolni, viszont a szájzárról nem nagyon hallottam sokat.
Tegnap az esti kutyasétáltatásnál olyan 6-7 kutyával voltunk. Aztán jött egy hatalmas amstaff, egyenesen rátámadott az egyik francia bulldogra. Szegényke annyira megijedt, kénytelen volt megvédeni magát, így verekedés tört ki. Az amstaff ráfogott a fülére, de a gazdája gyorsan leszedte róla. Szerencsére egyikőjük sem sebesült meg, de mindenki megijedt. Amikor mentünk ketten haza a francia bulldog gazdájával, panaszkodott, hogy miért nem fogja pórázra a kutyáját, amikor köztudott a környéken, hogy megtámadja a fiú kutyákat, és a gazdája jól tudja hogy ő(a bulldog gazdája) terhes, már nem tud úgy ugrani a kutyák után, mint pár hónappal azelőtt. Nagyon sajnáltam. Az utána következő mondat jobban felkeltette a figyelmemet: "Ha kap egy olyan szájzárat a staffi, leszakítja a fülét, altathatom el a kutyámat!".
A szájzár valóban ilyen erős, hogy lehetetlen szétnyitni az állkapcsát a kutyának? Szörnyű rémálmaim voltak az este, hogy a staffi elkapja az én 6 hónapos havanesem-et, és kinyírja :( És rájöttem, hogy Szpájkinak vége lett volna mint a botnak!
(az amstaff nem nagytestű, csupán csak nem öleb :)
25-30 kg maximum )
viszont a harapási erőssége a legerősebbek között van ( persze a kutyák között )
a nagytestű kutyák harapása általában sokkal gyengébb !
a lényeg , a harapásnál,
1 : a felső ajkát rá kell szorítani a felső fogsorára ( erre csak a gazdája képes )
2. bele kell csípni erősen a kutya korccába ( hátsó lábon a comb belső bőrlebenyeges része ) érzékeny rész.
3. felemelni a hátsó lábait egyszerre .
4.fadarab a szájba és megcsavarni.
5 . EZEKRE A LEHETŐSÉGEKRE CSAK A KUTYA GAZDÁJA ,ESETLEG EGY NAGYON BÁTOR és KUTYÁKAT ISMERŐ EMBER KÉPES, MIVEL TUDNI ÉS ISMERNI KELL A KUTYÁK TERMÉSZETÉT.!!!
egy vödör víz is remekül megoldaná a problémát, de ki a fene visz sétálni egy kutyát vizesvödörrel ????
és a legritkábban található vödörben víz ott ahol a kutyák acsarkodnak ( kivétel kutyasulik :)
Köszönöm a válaszokat, ezek a tanácsok nagyon jól jöttek.
Igazán pórázra foghatná. Az a kutya tök jólnevelt, nagyjából hallgat is a gazdájára, mondta is neki hogy "Ereszd, Ferox, ereszd!", látványos eresztést nem láttam, inkább ő szedte le a francia bulldogról. Ja és megjegyzem, a bulldog nagyon barátságos, nem kezdett ki vele, sose támad, de ha nekimennek, megijed és nem hagyja magát!
Ilyenkor nem a szájzárról van szó, hanem a kutya annyira begőzöl, szinte se lát- se hall. Túlteng benne az indulat és képtelen elengedni a zsákmányt.Ilyenkor valóban botot dugnak a fogai közé.
Egyszerűen le kell csavarni a másik kutyáról.
Meg kell emelni a két hátsó lábánál, függőleges helyzetbe és úgy jobbra vagy balra tekerni. Bár ettől még a szájában lévő kutyát nem biztos, hogy elengedi.
A másik, hogy fojtó nyakörvénél (amennyiben az van rajta) megemelni magasra és tartani. Ha már nem kap levegőt akkor elereszti a zsákmányt.
Eltévesztettem a nagytestűt na!
Bírom hogy mindenki más hibájába tud belekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!