Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennétek a helymben?...

Mit tennétek a helymben? Baromira összetett és nehéz helyzet, bőgni tudnék.

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy a családomban (egész pontosan apukámnak) van egy angol masztiff, aki 7 éves. Sosem volt vele normálisan foglalkozva, és eleve labilis az idegrendszere, nagyon fél főleg az emberektől, de mindenféle hangoktól is. Kutyákkal korra, nemre, méretre való tekintet nélkül jól kijön, jól kommunikál.

Én nem laktam itthon mikor idekerült, de akkor még a tudásom sem volt meg ahhoz, hogy érdemben tudja foglalkozni egy olyan kutyával, aki nem meri kitenni a lábár a kertből, ha pedig mégis kiviszed, akkor farok maga alá húzva, és laposkúszás, rémüldözés a falevelektől.

Mióta kutyasulizom, és tanulok kiképzőnek elkezdtem vele foglalkozni. Hihetetlenül hálás minden figyelemért, ma fél óra alatt összeraktam egy lábnál követést, már tud úgy sétálni, hogy fent a farka, sőt néha csóválásra is ragadtatja magát odakint.

A helyzet viszont az, hogy apám mindenét elcseszte, és árverezik a házat hamarosan. A kutya sorsa így teljesen kilátástalanná vált.

Menhelyen nagyon rövid idő alatt megőrülne, az egészen biztos.

Ha egyedül lennék én magammal vinném, de van egy pasim is, akivel együtt élek, és nem különösebben kedveli a kutyákat, de az enyémet elfogadta. De még egy kutyát, ráadásul ekkorát nem szeretne látni a másfél szobás lakásunkban, ami ráadásul albérlet. Valahol ezt is megértem, ráadásul két kutyával nagyjából sehova sem tudnánk menni, eleve a kocsiba nagyon neccesen férnek be, villamosra nem lehet velük felszállni, elutazni lehetetlen, és rábízni se tudnék két kutyát senkire, pláne, hogy az egyik 70 kiló. Ráadásul egyelőre messze nincs olyan állapotban szocializáció szempontjából, hogy fel tudná dolgozni hirtelen a városi életet, annak zajait.

Én vállalnám a szocializációját, és szívesen megcsinálnék vele egy alapfokú tanfolyamot is, ki is fizetném, de nem tudom hova tenni, maximum panzióba addig míg tanfolyamozunk, és utána gazdát kéne keresni neki.

Szerintetek van esély egy 8 éves óriás testű kutyának gazdát találni, ha összerakom nála az alap engedelmességet?

A helyzet további pikantériája, hogy valószínűleg gennyes méhgyulladása is van, amivel apám nem hajlandó foglalkozni, most beszéltem az orvossal, és elvileg itthon tudok maradni, elintézni a műtétjét, úgyhogy holnap megműttetem és természetesen ki is fizetem apám helyett, de hiába lesz egészséges, akkor is kilátástalan az élete. Apám hallani se akar arról, hogy a kutyát megműtsék, pont a fentiek miatt, merthogy szerinte jobb lenne, ha mostmár inkább szépen lassan meghalna, minthogy kifzessünk ennyi pénzt érte, és utána ne tudjuk hova tenni :( Mindenesetre én ezt megoldom, de nem tudom, hogy hogyan lehet aztán tovább. Masztiff fajtamentésről sem nagyon tudok.

Lefuttattam már fejben minden lehetőséget, de egyszerűen annyira zavaros az egész, hogy gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha van valami használható ötletetek. Mit lehet ilyen helyzetben csinálni? Ti mit tennétek?

Annyira szomorú ez az egész, és annyira sajnálom szerencsétlent, ő nem akart velünk lakni, és arról sem tehet, hogy apám elvállalkozta magát... :(

2011. febr. 8. 13:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
18%

Ha a párod nem érzi át a problémádat, akkor homokvárat építesz.

Majd meglátod!

2011. febr. 8. 18:05
 12/25 anonim ***** válasza:
85%

Hogyha párkapcsolati gondjai lennének, akkor a kérdést nem az állatok témakörben tette volna fel.

Egyáltalán honnan veszi bárki a bátorságot, hogy minősítsen egy olyan kapcsolatot, amibe nem lát bele?

A kutyáról kérdezett, arra kellene válaszolni, nem párkapcsolati szakértőt játszani.

Bocs az offért.

2011. febr. 8. 19:08
 13/25 zsuzsabazsa ***** válasza:
65%

Nem tudom jó megoldás lenne e, ha ebből az albérletből egy másikba költöznél.

Kertes házba. Vannak olyanok is akik szívesen adják ki kutyásoknak. Ott a Masztiff- nak is jó helye lenne.

Aztán szép lassan be lehet lopni a lakásba úgy, hogy a párod is tán elfogadja.

Bár lehet, hogy nem akartok más helyre költözni. Csak egy lehetőséget mondtam.

Egyik alkalommal írtam, hogy nálam is kutyások laknak albérletbe. A hirdetést is úgy adtam fel : kutyások előnyben.

2011. febr. 8. 19:18
 14/25 anonim ***** válasza:
31%

A párkapcsolatot nem lehet itt bírálni?

Vadidegentől elvárja a kérdező, hogy segítsen nagy bajában, amit tulajdonképpen a párja idézett elő?

Ébresztő!

2011. febr. 8. 19:33
 15/25 A kérdező kommentje:

Nem a párom idézte elő. Az apám idézte elő. A páromnak semmi köze ehhez. Egyébként pedig ha az a két lehetőség lenne, hogy a kutya meghal, vagy hozzánk költözik, akkor nyilván nem lenne kérdés, hogy költözik. De egyáltalán nem vagyok abban sem biztos, hogy a kutyának 7 év területőrzés után jó lenne hirtelen egy lakásba zárva. És ne feledd azt sem, hogy a kutyának nem én vagyok a gazdája, hanem az apám, ő az akit elismer, és nem én vagyok az.

Zsuzsabazsa! Sajnos egyelőre a külvárosba költözésnek nincs realitása, mielőtt ebbe a lakásba költöztünk pár hónapja átgondoltuk, de amíg napi 8-10-12 órát dolgozunk nem fér bele a kiköltözés, meg időben pénzben a bejárkálás sem sajnos. Középtávon már ez a cél, de egyelőre nem reális sajnos.

2011. febr. 8. 19:38
 16/25 anonim ***** válasza:
44%

Még valami.

Aki egy ilyen vert helyzetben levő kutyát nem karol fel szó nélkül és nem "fogadja el" a lakásában, attól vajon mit lehet várni a párjának, ha szorult helyzetben lesz és támogatásra szorul...?

"De ne menj el a hű állatok mellett,

ne hagyd el őket érzéketlenül.

Bizony, ha nem tudod megérteni

Egy szenvedő kutya halódó nyögését,

Óh, mondd meg nekem; akkor hogyan tudnád

enyhíteni az ember szenvedését."

2011. febr. 8. 19:39
 17/25 anonim ***** válasza:
61%

Azt írod a kérdésben:

"van egy pasim is, akivel együtt élek, és nem különösebben kedveli a kutyákat, de az enyémet elfogadta. De még egy kutyát, ráadásul ekkorát nem szeretne látni a másfél szobás lakásunkban, ami ráadásul albérlet. "

Tehát elsődlegesen a párod döntése miatt kerül a kutya szorult helyzetbe - és a döntése miatt vagy te kétségbe esve, amit elnéz és hagy vergődni.

Gondolkozz egy picit a fejeddel és bírálja felül a szívedet...

2011. febr. 8. 19:41
 18/25 A kérdező kommentje:

A párom még nem hozta meg a döntést. Én szeretem, ismerem őt, és tudom, hogy tőle ez hatalmas áldozat lenne. Olyan szakmánk van, ami miatt külföldre is kellene járnunk, az is lehet, hogy ki kellene költöznünk egy időre. Az én térdig érő kutyámmal tudunk mozogni, mert ő szocializálva van, és látott már tengert, volt nagy és kisvárosban, és kiigazodik a világban, nem utolsó sorban rutinosan utazik kocsiban, vonaton, villamoson. Tehát nem, nem ő döntött így, hanem tisztelem őt annyira, hogy lehetőleg nem húzom keresztül az életét, és nem erőltetek rá valamit, amit ő nem akar, csak miattam lenne rá hajlandó.

Egyébként sem tudom, mivel lennénk előrébb, hogyha a saját lakhatásom is bizonytalanná válna. Egy szakítás nem oldaná meg a kutya sorsát, csak még nehezebbé tenne mindent. Tehát még praktikusan sincs ok rá, érzelmileg pláne nem.

2011. febr. 8. 19:50
 19/25 anonim ***** válasza:
Na, amit zsuzsabazsa írt, az lehet a megoldás. Próbáljatok keresni egy olyan albérletet kertes házban, vagy házrészben, ahová tudjátok vinni magatokkal. Nem lehetetlen a dolog.
2011. febr. 8. 20:20
 20/25 anonim ***** válasza:

Itt is van 1-2 hirdetés, ami érdekes lehet:

[link]

[link]

Ez egy kicsit drága, de kifejezetten kutyabarátnak tűnik:

[link]

2011. febr. 8. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!