Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért szökik el a kutyám?

Miért szökik el a kutyám?

Figyelt kérdés

Tegnap reggel kint volt az utcán sikerült visszahoznom azóta láncon van mert nem tudtam, hogy hol szökött ki ma elengedtem egy kicsit szaladgálni és már menni is akart de a hátsó udvaron megtaláltam a helyet ahol kiszökött már besötétedett és nem tudtam megcsinálni de holnap befejezem! Arra lennék kíváncsi, hogy miért szökött el?

Nagyon jó helye van és nagyon nagy az udvar ahol bármikor tud szaladgálni rendesen van etetve és nem értem, hogy mi nem jó neki! Lassan 10hónapos lesz, elég nagy testű, fiú és Golden és Labrador keverék!

2011. febr. 7. 19:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Utálom, hogy mindig ezzel a hülye ivartalanítással jöttök. Több olyan kutyát is tudok a környéken, amik már nem ivarosak, és mégis elszöknek, szóval ez az elmélet megbukott.

Hogy miért szökik el? Érdeklődik az új illatok iránt, ez főleg kölyköknél fordul elő. Erősítsétek meg a kerítést! Ha értelmes kutya, meg fogja tanulni, hogy nem érdemes elszökni, hiszen nálatok kap enni és alvóhelyet. Az nem elszökés, ha kicsit kimegy szaglászni, ezt a miénk is csinálja.

2011. febr. 8. 09:13
 12/21 anonim ***** válasza:

Azért szökik el, mert a kertben már minden fűszálat pontosan ismer, unatkozik. Új ingerekre, felfedezésre van szüksége, amit a gazdájától nem kap meg, ezért megadja magának ő.

Sajnos nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik a kerti kutyát nem kell sétáltatni, pedig ugyanúgy szüksége van legalább napi egy sétára, mint a bent

2011. febr. 8. 09:59
 13/21 anonim ***** válasza:

ügyes lány vagy !!

javaslok neked valamit.

a lányom 12 évesen kapott egy bernit, most 40 kg/ 2 éves a kutya és úgy megy mellette mint egy testőr :)

először is , sosem köszönj neki ha hazaérsz és ő fut eléd.

- tedd le a táskád, és 5-6 perc után hívd oda magadhoz!

nagy dícséret mert odament :)

másodszor, beszéld meg apuékkal az ivartalanítást !! ez fontos.

harmadszor , először játsz vele otthon az udvaron, mielőtt elviszed sétálni ( így egy kicsit lenyugszik )

séta, HALTI -nevű fejhámmal.

nem tud húzni, és te könnyen tudod irányítani!!

a halti kapható a kutyásboltokba, méretfüggő, tehát megfelelő méretű kell, cc: 1 000.- ft körül van .

sok sikert .

2011. febr. 8. 12:33
 14/21 anonim ***** válasza:
Már mindent leírtak előttem. Azért szökik, mert unatkozik, és azért húz, mert neveletlen. Többet kell vele foglakozni, tanítani. A mikéntjét már leírták.
2011. febr. 8. 13:15
 15/21 hunter_girl ***** válasza:
Kercza,azért jönnek sokan az ivartalanitással mert ha ennyire szökdösös akkor lehetséges hogy összeakad egy szuka kutyával a késöbbiekben és annak jó vége szerintem nem lesz! Megkell előzni hogy egy megtörténjen fölleg ha szaporitótól vásárolt kutya... mert menhelyit ivartalanitanak tehát kétlem hogy menhelyi.
2011. febr. 8. 16:11
 16/21 marcipanfelho ***** válasza:
hunter_girl nem azért írtam le ugyanazt mert unatkoztam vagy valami :D nem is olvastam végig az összes kommentet... nekem is van kutyám és én is jártam kutyaiskolába (nem mintha lett volna bármi problémánk is a kutyámmal) és ott láttam azért elég sok neveletlen kutyát és hasznosnak tartom... láttam hogyan fejlődik más kutyája és hogy egyesek mennyire hülyék egy kutya oktatásához :D nem azért írtam ugyanazt hogy én is írhassak vmit :) csak nekem is ,,bevált" ez a dolog mert elég sok mindent megtanult a kutyám, nagyon okos lett és egy idő után már saját magam tanítottam... és az nem gond ha többen ajánljuk a kutyasulit, mert így a kérdező legalább elmegy és kipróbálja :)
2011. febr. 8. 20:21
 17/21 hunter_girl ***** válasza:
nem azért mondtam mert zavar vagy ez most a legnagyobb gondom :) hanem hogy mivel úgyanazt írtad szinte mint én ezért hasznos dolog lenne elkezdeni :) tehát hogy nem csak én ajánlom hanem más is ^^ remélem érthető :D
2011. febr. 8. 22:39
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A haltit meg fogom próbálni de ténleg csak akkor húz ha kimegyek vele de mikor elfárad kint akkor olyan okosan jön és ténleg nem buta kutya mert tudja, hogy ül, fekszik, pacsit, marad! És hogy szoktassam le az ugrálásról nem mindig de néha ugrál rám de csak játékból és nem hallgat! Meg azt szokta csinálni, hogy mikor kint vagyunk megfordul és elkezd ugrálni, hogy engedjem el a pórázt!
2011. febr. 9. 19:32
 19/21 A kérdező kommentje:
És az udvaron nem tudok vele próbálkozni sétálni mert rárakom a pórázt és csak azzal foglalkozik hogy ott a póráz és miden áron meg akar szabadulni tőle! Az utcán kevésbé figyel rá! De megtanítottam neki, hogy csak akkor kapja meg a kaját ha leül és csak akkor eheti ha az mondom, hogy tied ebbe nagyon okos!
2011. febr. 9. 19:59
 20/21 A kérdező kommentje:
marcipanfelhőnek írom, hogy járok vele sétálni de télne nem tudtam a hó és a jég miatt most már jön a jobb idő mostantól megint eljárok majd vele!
2011. febr. 9. 20:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!