Miért szökik el a kutyám?
Tegnap reggel kint volt az utcán sikerült visszahoznom azóta láncon van mert nem tudtam, hogy hol szökött ki ma elengedtem egy kicsit szaladgálni és már menni is akart de a hátsó udvaron megtaláltam a helyet ahol kiszökött már besötétedett és nem tudtam megcsinálni de holnap befejezem! Arra lennék kíváncsi, hogy miért szökött el?
Nagyon jó helye van és nagyon nagy az udvar ahol bármikor tud szaladgálni rendesen van etetve és nem értem, hogy mi nem jó neki! Lassan 10hónapos lesz, elég nagy testű, fiú és Golden és Labrador keverék!
Utálom, hogy mindig ezzel a hülye ivartalanítással jöttök. Több olyan kutyát is tudok a környéken, amik már nem ivarosak, és mégis elszöknek, szóval ez az elmélet megbukott.
Hogy miért szökik el? Érdeklődik az új illatok iránt, ez főleg kölyköknél fordul elő. Erősítsétek meg a kerítést! Ha értelmes kutya, meg fogja tanulni, hogy nem érdemes elszökni, hiszen nálatok kap enni és alvóhelyet. Az nem elszökés, ha kicsit kimegy szaglászni, ezt a miénk is csinálja.
Azért szökik el, mert a kertben már minden fűszálat pontosan ismer, unatkozik. Új ingerekre, felfedezésre van szüksége, amit a gazdájától nem kap meg, ezért megadja magának ő.
Sajnos nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik a kerti kutyát nem kell sétáltatni, pedig ugyanúgy szüksége van legalább napi egy sétára, mint a bent
ügyes lány vagy !!
javaslok neked valamit.
a lányom 12 évesen kapott egy bernit, most 40 kg/ 2 éves a kutya és úgy megy mellette mint egy testőr :)
először is , sosem köszönj neki ha hazaérsz és ő fut eléd.
- tedd le a táskád, és 5-6 perc után hívd oda magadhoz!
nagy dícséret mert odament :)
másodszor, beszéld meg apuékkal az ivartalanítást !! ez fontos.
harmadszor , először játsz vele otthon az udvaron, mielőtt elviszed sétálni ( így egy kicsit lenyugszik )
séta, HALTI -nevű fejhámmal.
nem tud húzni, és te könnyen tudod irányítani!!
a halti kapható a kutyásboltokba, méretfüggő, tehát megfelelő méretű kell, cc: 1 000.- ft körül van .
sok sikert .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!