Szökik a kutyám, ki tud segíteni?
3 kutyám van, mind egészségben szeretetben él, de az egyik szökik. Nem is kicsit.A villanypászotron áttöri magát. Hiába van lemozgatva naponta, Úgy tűnik kevés neki az a 2X 1, 1.5 óra. A szökés miatt sajnos kénytelen vagyok láncon tartani. Tudom meg kéne csinállnom a kerítést de sajnos erre most nem tellik. Nem tudom egyben kifizetni azt a pénzt amiböl szökésbiztosra meg tudom csinállni.
Viszont ez sajnos nem mehet így tovább. Be kell látnom, hogy egy igen aktív kutyával nem tudok foglalkozni,és a napi mozgatás ellenére szerintem nincs a láncon jó helyen. Amint felügyelet élkül van (néha még akkor is) azonnal elszökik. Nem megy messzire csak a szomszédokba... ők meg félnek tölle, nem akarom, h emiatt még több problémám legyen de szerintem elöbb utóbb fel fog jelenteni valaki (itt ez olyan népszerű szokás mint anno...) mondjuk megértem hogy nem örülnek neki, mert a kutyának a saját kertjében a helye és nem máshol.
Nem akarom hogy élete nagy részét láncon töltse ezért: -első körben keresek olcsón vagy ingyen kerítésnek valót (térháló (betonháló) lenne a legjobb) az oszlopok meg vannak. Van valakinek? Esetleg tudtok olyat, hogy építkezésből megmaradt?
- ha ez nem jön össze akkor keresek neki új gazdát, a szívem szakad meg de nem élhet így.
Az lenne a kérdésem, hogy hol érdemes új gazdát keresni?
Üdv: Barack
Szerintem is az új gazdi a megoldás!
Tudom hogy nehéz, de sajnos nekem is volt más ilyen kutyám. Kikerült egy hektáros területre, és így nem veszi észre hogy nem szökött meg :)
keresd meg a helyi állatvédőket, biztos segítenek.
Mintha csak az én amstaffordomról olvasnék!!!!Sajna az enyém dettó ugyan ezt csinálja. Állítólag megváltozott lelki állapot. Nehezen viselte és fogadta el, hogy a gazdi, nem tud anynit törődni vele. Veszélyeztetett terhes lettem, így bizonyos dolgoktól meg kellett magam kímélni... Férjem mozgatja a kutyákat. 800 ölös telken, ha hazajön elengedi és hatalmasat játszank, hétvégén meg nagy séta. Most, hogy már picim totyog, és a kutya elfogadta az állapotot. Imádja a manómat, bohóckodik neki, mintha saját kölyke volna..(még sose voltak kicsinyei, de nem is szeretnénk!) Igaz, most már legalább nem szökik akkor, ha tudja, hogy otthon vagyunk, így mi is el tudjuk engedni a láncról...:S Tudom nem élet ez így. Mi nyáron szeretnénk kőfallal körbevenni a telket, mert a drótkerítést, már millió helyen foltoztuk, megemeltük, duplán tekertük stb...de eddig mindig meglépett. Sajna csalja magával a rotinkat, aki viszont nem ugorja a kerítét, hanem egy az egybe átmegy rajta! lebontja. Ilyenkor a szomszéd tyúkolba kötnek ki, vagy a határba mennek őzeket kergetni...Gondolhatod! milyen izglmas volt mikor 8-9 hós terhesen hajkurásztam egymagam a kutyákat a határban! Mivel mi is úgy fogadtuk be a staffordot, szeretnénk neki még esélyt adni. Az előző gazdájánál a testvérével együtt szekállták az öreg bullmasztifot, és ott nem maradhatott tovább, mert állandan verekedtek...Nálunk nagyon jól beilleszkedett, a rotival jól kijön. Még a yorkimat is kedveli. Nincs vita, nincs verekedés. Barátok egymással. Most fogjuk megműttetni, és ivartalanítani, hátha akkor majd lehiggad egy kicsit és nem lesz kedve meglépni. Kerítésre gyüjtögetünk, de bitang drága, egy kőfal. Megértelek téged, tudom milyen vacak. Én sem szívesen vállnék meg ettől a kis vakarcstól, mert imádom. De talán az ivartalanítás segít. A tiéd nincs még ivartalanítva? Hátha az nálad is segítene!
Mi már elértük nála azt, hogy ha jól viselkedik szabadon lehet akár egy nap is! De azért minden nap most már el tudjuk engedni legalább 6 óra hosszára. Ilynkór le tudja magát mozogni, mert nagyon nagy telkünk van és labdázni imádnak!
Szerintem addig,amíg nem sikerül kerítést újítani,addig tedd a következőt:
fogj 1 hosszú fémhuzalt ami Kb 10-15 méter hosszú,ez persze attól is függ,hogy mekkora a kert.A fémhuzal mind 2 végét rögzítsd le a földre "erősen" úgy,hogy a lánc amire a kutya van kikötve tudjon csúszkálni a fémhuzal 1ik végétől a másik végéig.Így meg lesz kötve a kutya,de van bőven helye szaladgálni,és akkor nem kell keresned más gazdit.A másik variáció az lenne,hogy vidd el a kerten kívül a kutyust sokat sétálni,foglalkozz vele,lényeg hogy megismerje a kerítésen túli világot,hogy ne legyen annyira kíváncsi,arra hogy mi lehet a túl oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!