Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panel vagy kertesház?

Panel vagy kertesház?

Figyelt kérdés
Egy kutya számára melyik lenne jobb kényelmesebb?
2011. jan. 31. 19:56
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi a tűrőképességed, vagyis elég rossz a vézened.

Ha nem azt a választ kapod,amit te képviselsz, akkor már támadsz. Feltettél egy kérdést, kaptál rá válaszokat. Mindenki a maga álláspontját írta le. Ha irritál a másféle vélemény, töröltesd azokat, amelyek számodra nem megfelelők. Ennyi.

2011. márc. 4. 13:50
 42/52 A kérdező kommentje:

Nem írtam, hogy irritál bármelyik válasz. Sőt! Minél többen írnak több félét annál jobb.

DE! Miért kell olyat írni amit én NEM írtam???

Vagy egyáltalán feltételezni egy egyszerű kérdésből, és kitalált dolgokból elefánot kreálni????

2011. márc. 4. 14:17
 43/52 anonim ***** válasza:
Mivel ahogy írod,a kutyáid eddig télen bent voltak,biztos hogy nem lesz gond,nem ismeretlen számukra a bentlét.
2011. márc. 4. 15:06
 44/52 anonim ***** válasza:
Minden fajtának még a csivavának is a kert a JOBB. MINDEN FAJTA jobban szeret a kertben lenni. A friss levegőn ahol annyit szaladgálhat amennyit csak akar. De vannak olyan kutyák amik a elvannak a lakásban is. De nem sok van. Ilyen pl. a csivava (de neki is JOBB a kert)
2011. márc. 4. 15:59
 45/52 A kérdező kommentje:

Az, hogy mi kertes házban lakunk csak egy dolog. Ezzel nem reklámozom a kertes házat, csak leírtam, hogy nálam hogyan vannak a kutyák tartva!

De látom egyeseknek nehéz a felfogásuk, vagy nem tanították meg értelmezni a szöveget.... ( akinek nem inge...)

A normális válaszolóknak köszönöm a válaszokat, és azt is, hogy nem vitát gerjeszteni, jöttek ide. :-)

2011. márc. 4. 16:26
 46/52 Tyler913 ***** válasza:
100%

Hihetetlen,hogy mar 5 oldal ota megy a szajtepes meg a szemelyeskedes.Da biddegy:)

Ahogy masok is leirtak,a kutya falkaallat,a kaja mellett a masodik legfontosabb igenye,hogy a falkatarsak (vagyis az ember) mellett legyen.Ez pedig nem azon mulik,hogy hany negyzetmeteren van a kutya,hanem hogy mennyi idot tolt el a gazdaval.Kertes hazban is lehet nagyon szepen allatot tartani,ha a kutya sok idot tolt a gazdival,ill. sokat setaltatjak a kerten kivul,erhetik uj ingerek,stb.

Viszont sajnos sok olyan kerttulajdonos van (tisztelet a kivetelnek),akik kib.sszak a kutyat a kertbe,mondvan,hogy ezzel ki van elegitve a mozgasigenye,mert "szabadon futkarozhat", meg "szimatolhat", de a szemelyes kedvencem,az "ugathat mas kutyakkal".

Kesz,ezzel a kutyagond el is van intezve,mar csak kajat kell neki kirakni.

Es az az ironikus,hogy sokszor az ilyen kutyatartok szidjak a lakasosokat,mondvan,hogy allatkinzas kutyat lakasban tartani.Mikozben,ha megvizsgaljuk,hogy termeszetes korulmenyek kozott hogy elnek pl. a farkasok,azt latjuk,hogy a nap nagy reszeben pihi,koncentralt mozgatas (nagy setak napi tobbszor) es a szocializacio (pl. gazdaval valo jatek,uj dolgokkal valo megismerkedes) sokkal kozelebb van a kutyak igenyeihez,mint hogy egy kertbe bezarva eljek le az eletuket (kiveve pl. a nagy teruletek orzesere szelektalt fajtak,mint a komondor).

2011. márc. 4. 18:23
 47/52 A kérdező kommentje:

Utolsó teljesen igazad van mindennel kapcsolatban.

Én is láttam sok mindent, akkor is amikor panelban laktunk, meg most is, hogy kertesben.

Amikor panelban laktunk, akkor az egyik lépcsőházban lakott egy vizslás fickó. A pasi idős volt a kutya meg nagyon fiatal virgonc.

Egy nap kétszer vitte le, egy pórázon. Kb kétszáz méternyire volt a kocsma, ott kikötötte a kutyát, és amikor jónak látta, mentek haza. Azon a kétszáznyi méteren kellett elvégeznie a dolgát a kutyának a póráz végéről. Sokszor alá rúgott a kutyának, mert nagyon húzta, és volt hogy a mellső lábára sántított....

A kertes házakban meg sokszor látom, hogy vagy láncon, vagy kenelbe zárva tengetik az életüket. Persze van olyan tulaj is aki szabadon tartja, meg van olyan is aki kiengedi az utcára közterületre.

2011. márc. 4. 18:38
 48/52 Tyler913 ***** válasza:

Hat igen...A panelos ficko kertben elve is kb. igy tartotta volna a kutyat.Ez tenyleg nem elohelyen mulik,hanem mentalitason.

En panelban lakom sajnos,hidd el,en is szivesebben lennek kertes hazban,de meg nem engedhetem meg magamnak.Viszont most vagyok fiatal,most van idom,miert ne tarthatnek akkor kutyat?Sajnos lehet,hogy mire 10-15 ev mulva kertes hazam lesz,mar nem lesz annyi idom foglalkozni vele.Akkor melyik a jobb?

Amugy sajat sztori:regen mi is kertesben laktunk a szuleimmel,es volt kutyank (Briard),aki az egesz eletet a haz elotti kb. 8 negyzetmeternyi lebetonozott (!) elokertben elte le.Ok,neha kivittuk setalni,de akkor is.Mikor a szuleim elvaltak,es panelba koltoztunk, a kutya jott velunk,napi 3x volt setaltatva,es allitom,tobbet mozgott es ingergazdagabb elete volt,mint azelott a kertesben.

2011. márc. 4. 20:28
 49/52 A kérdező kommentje:

Megértelek.

Hát mi kertesből költöztünk panelba, oda vittük a keverék kutyánkat is. Gyerek voltam még akkor tehát nem én döntöttem. Kertesbe nálunk volt szabadon is meg láncon is. Néha kivittem sétálni az utcára ha a szüleim megengedték. Aztán amikor panelba mentünk lakni, ott nem volt engedélyhez kötve a sétáltatás. Szüleimnek soha nem kellett mondani, hogy ugyan vigyük már le pisilni. Megmondom őszintén be is fordultam volna, ha nincs kivel sétálni, játszani, meg foglalkozni vele.

Szerintem ha kertesbe költözöl egyszer úgy gondolom, hogy ott is fogsz sétálni vele. Olyan ez mint a kábítószer. Nem lehet leszokni róla. :-D

2011. márc. 4. 21:46
 50/52 anonim ***** válasza:

Mi bérházból,a fővárosból költöztünk vidékre.A kutyák itt is bent vannak velünk,de napi szinten több órát sétálunk.

A faluban sajnos mi vagyunk az egyedüli ilyenek.

2011. márc. 4. 21:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!