Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen a napirendje border...

Milyen a napirendje border collitoknak?

Figyelt kérdés
Mit csinál egy héten?
2011. jan. 15. 09:43
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Csivavával is lehet ám dolgozni!

Tanulj vele, nézd csak:

http://www.youtube.com/watch?v=G51Jiq7oJtI&feature=fvw

2011. jan. 20. 19:42
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért irigylem azokat, akiknek napi 5-6 óra sétára telik az idejükből. Azok az emberek nem dolgoznak? :O Kivéve ha nyugdíjas. A munkanélküliség jó esetben egy átmeneti állapot. De akkor aki napi 8 órát dolgozik, háztartást vezet, az ne is tartson kutyát?

Néha nem csak a foglalkozás ideje, hanem annak minősége is számít! Mert lehet sétálni úgy is, hogy a gazdi csak áll a futtatón és ott pofázik a többi gazdival két és fél órát, úgyhogy közben a kutyát le sem sz@rja. Ez nem fog kielégíteni egyetlen bordert sem, de semmilyen kutyát. Meg lehet úgy is foglalkozni a kutyával, hogy a három sétából csak egy az ami mondjuk egy-másfél órás, de olyankor csak kutyámra figyelek és mentálisan és fizikailag is intenzíven kifárasztom, majd úgy térünk haza, hogy a kutya kidől a fáradtságtól. Persze a hosszabb idejű, kiegyenlítettebb foglalkozás az optimális, de mégis ezt hány ember engedheti meg magának? Munka és háztartás mellett nem sok, akkor ezeknek az embereknek ne is legyen munkakutyája? Hát érdekes hozzáállás.

Nekem is borderem van, többször sétálunk egy nap, de csak egy séta hosszabb. Viszont az tartalmas és nem csak arról szól, hogy a kutyám fut csak úgy össze-vissza, hanem olyankor tényleg foglalkozok vele. És milyen érdekes, mégis boldog és kiegyensúlyozott és jó kondija van, izmos.

Úgyhogy azt gondolom, a foglalkozás és mozgatás mennyisége az egyik dolog, a minősége viszont a másik. Ebből következően pedig ne ragadtassuk már el magunkat, hogy napi 5-6 óra kell neki. Ha a gazdi helyesen csinálja amit csinál, akkor másfél óra is elegendő lesz a kutyának, viszont ha rosszul végi a dolgát, akkor az 5 óra sem fog semmit sem érni és a kutya ugyanúgy meg fogja magának találni a munkát, mintha egyáltalán nem lett volna lemozgatva!

2011. jan. 21. 12:21
 33/36 anonim ***** válasza:
86%
Kedves előttem lévő válaszoló. Természetesen az is tarthat kutyát ,akinek nincs naponta 5 órája rá.Én 17 éves lány vagyok, 2 amerikai staffordshire kan kutyám van. Reggel suli előtt elviszem őket egy 20 perces sétára, elmegyek suliba, addig együtt vannak az udvaron.Hazaérek kb 3 kor, ilyenkor játszom velük 1 órát. Labdázás, frizbi, gumit rángatnak(felvan nekik kötve,és azon szoktak hintázni)van hogy 20 percig is azon lógnak..Ezután bemegyek tanulni, beengedem a szobámba őket.Pihennek egy kicsit,és 8 kor lemegyünk szintén 1 órás sétára ahol a többi kutyával játszanak. BŐVEN ELÉG NEKIK, PEDIG EZ EGY HIPERAKTÍV FAJTA!!!!és azt meg énsem hiszem el, hogy sok gazdi ilyen hidegben 2,5 órát is sétálgat...nelegyetek már állszentek...senkinek nincs az több mínúsz 10 fokban mint 1 óra...ennyi a hozzáfűznivalóm.
2011. jan. 21. 14:15
 34/36 anonim ***** válasza:
27%

Kedves előttem szóló - lassan huszonöt éve kutyázom...

Élvezet, ahogy egy ifjú titán lesöpri mindezt egy laza mozdulattal.

De sebaj, mindenki szerezze maga a tapasztalatot.

2011. jan. 21. 14:53
 35/36 anonim ***** válasza:
57%
Sziklainé bunkó kata na idefigyelj.Próbálj meg felnevelni 2 amstaffot, úgy hogy nem dominánskodik és macskákkal alszik. Elárulom nem könnyű dolog:)A staffok előtt kanárim volt, én nem tacskókat nevelgetek.Több kutyás tapasztalatom van merem állítani mint neked huszon x év alatt. Megmondtam már.....a százalékszámod tükrözi a hozzáértésed.A 2 amstaffom mellett menhelyi önkéntes vagyok hétvégente, ahova jönnek velem a kutyáim.Még soha az életben nem bántottak egyetlen ott élő állatot sem, pedig a tenyésztési céljük a harcra irányult..akkor mért kellene minden kutyát arra használni amire "kitalálták"? A munkakutyákkal sem kell dolgozni, és a harcikutyáimat sem harcoltatom.Pedig arra lettek kitalálva...na most akkor mivan?hülyeségeket mondasz...egy munkakutyának bőven elég napi 2-3 óra INTENZÍV foglalkozás..nemkell vele mindenfélét dolgozni ...ha a border nem terel akkor szerinted boldogtalan?:DAz amstaffjaim sem voltak sosem ringben,mégis köszönik remek életük van..úristen elmebaj.
2011. jan. 21. 15:15
 36/36 anonim ***** válasza:
Azért légyszíves ne degradáld le a tacskókat, mert nem egy könnyű fajta az sem. Igen makacsak tudnak lenni és ha nevelni is akarod őket, nem csak úgy tartani, akkor elég nagy kihívást jelentenek.
2011. jan. 21. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!