Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől jobb az egyik táp mint...

Mitől jobb az egyik táp mint a másik?

Figyelt kérdés
Egyik fórumos oldalon felelőtlen gazdinak neveztek, mert a 4 hónapos beagle kutyámnak Friskies tápot adok (Juniort), nem pedig Purina-t, Happy Dog-ot vagy mást amit nem reklámoznak a tv-ben. Igazuk van, hogy az a táp jobb? Ha tudom, hogy a Friskies-t megeszi, miért vegyek egy olyan ismeretlen tápot (amit egy állatboltban sem láttam még...), amit lehet, hogy meg sem eszik?
2009. jan. 29. 21:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Hogy miért biztos hogy az van benne ami rá van írva? Nem biztos. De nekem elég a végeredmény amit a kutyán látok. Fénylő szőr, duzzadó izomkötegek, szép fogak. Kevsebbet és keményebbet ürít, nem büdös a szája.
2009. febr. 1. 00:11
 22/38 A kérdező kommentje:
én ugyanezt látom, és kb 4 éve friskiest kap a kutyusom. A szája az csak annyira büdös,amennyire a többi kutyának. (ha az ember nem most fogat 1 napig, az ő szája is büdös..)
2009. febr. 1. 13:32
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem vált be a Frieskies. Folyton hasmenése volt tőle. Nálam az Acana meg az Eukanuba vált be. Kevesebbet kell adni belőle és értékesebb tápanyagokat tartalmaznak, színezéket meg hasonlókat egyáltalán nem.
2009. febr. 1. 15:19
 24/38 anonim ***** válasza:
87%

Én kutyámmal sincs semmi gond. Pedig a boltba kapható tápokat kapja ő is + házikosztot.

Fényes a bundája (mondjuk esőbe inkább koszos :)), egyáltalán nem büdös a szája, és majd kicsattan ez életerőtől. (no meg a kupacai is jó állapotnak "örvendnek") A legnagyobb baja az, hogy iszonyatosan hisztis és makacs.. Ez gondolom nem a táp hibája..

2009. febr. 1. 16:37
 25/38 anonim ***** válasza:
95%

"Miért vagytok annyira biztosak benne, hogy a drágább tápokban több a hús? Azért mert rá van írva? Az nem jelent semmit. Jó pénzért azt is ráírhatnák, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas."

Ha szerinted mindenki azt ír rá a tápja zacskójára amit csak akar, akkor miért nem kozmetikázzák ki a szar tápok összetevőjét, hogy jónak tűnjenek?!

A tápok összetevőit időnként bevizsgálják, és ha nem valós az összetétele vagy legalábbis nem ahhoz közeli, akkor megbüntetik a gyártót.

2009. febr. 1. 21:01
 26/38 anonim ***** válasza:
85%

Így igaz, a kutyatápokat is ellenőrzik akárcsak az emberi fogyasztásra készített élelmiszereket. Persze midnenhol megy a sunyiság a haszon reményében de egy bizonyos határt lehetetlen átlépni. A másik meg az hogy ha mondjuk az Acanára tegyük fel 35%-os fehérjetartalom van írva (nem hústartalom, az sokkal magasabb, 50%-60%) és tegyük fel nagyon nagyot sunyítanakaz egyik héten , 25%-nál akkor sem lesz kevesebb. A Friskiesre rá van írva mondjuk hogy 20% a hústartalma(nemtudom mennyi)de sajnálatos módon az nem egyenlő a fehérjetartalommal hiszem a húsban is van zsír meg szénhidrát. Televan nyershamuval meg minen szarral - már elnézést - fehérjetartalom kb 10% vagy még annyi se. És mivan akkor ha sunyítanak?? Mit eszik a kutya? Nem csirke hogy búzát egyen és az mág a jobbike eset.

Nem kötelező drága tápot venni, nem is mindenki teheti meg. Akkor viszont ne ilyen szarokkal etessétek a kutyát hanem farháttal/csirkefejjel (olcsó) meg multivitaminnal, párolt zöldséggel. Az sokkal jobb neki.

2009. febr. 2. 16:12
 27/38 A kérdező kommentje:
kap csirkefarhátat és 2naponta 1 vitamin tablettát. Ha bevizsgálják néha a tápokat, akkor amiben nincs elegendő tápérték, meg nyers hamut tartalmaz, akkor miért nem vonják ki őket a forgalomból?! Mielőtt megjelentek ezek a szuper prémium tápok,azelőtt is ugyanúgy etették a kutyáikat, és azok sem betegedtek meg. Sőt, azért kíváncsi lennék, hogy akiknek keverék kutyájuk van, milyen tápot ad nekik...nem hiszem, hogy Happy dog-ot..és a kutyája egészséges, sőt csontot is eszik (gondolom), meg sok főtt kaját, maradékot, és semmi baja nincs... A fajtiszta kutyáknál meg minden fajtának megvan az a bizonyos fajtabetegség...Na mind1...
2009. febr. 2. 21:24
 28/38 anonim ***** válasza:
68%

Szia. Épp most hallottam vlkitől, aki vmelyik drágább tápokkal dolgozott, hogy a forgalmazók előírják a koffein-t, mint hozzávalót a konzervbe. Ezt nem írják rá a dobozra (nyílván!!!), viszont a kutya függő lesz tőle, és nem eszi meg a többi fajtát!!!!

Óvatosan az ilyesmivel, legalább a vágóhídi kajával tuti nem tesznek ilyesmit, arról nem is beszélve, hogy nem értem másokat, mi is azt esszük!!! (véres-májas hurka, szalámi, májkrém, és legfőképp a párizsi... fincsi :D)

2009. febr. 3. 21:13
 29/38 A kérdező kommentje:
nem semmi, de lehet valóságalapja!
2009. febr. 4. 11:38
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
A rossz minőségű tápokhoz képest sokkal jobb, ha főzöl a kutyának ha teheted. Árban ugyanúgy jössz ki, és legalább húst is kap a kutya.
2009. febr. 4. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!