Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől jobb az egyik táp mint...

Mitől jobb az egyik táp mint a másik?

Figyelt kérdés
Egyik fórumos oldalon felelőtlen gazdinak neveztek, mert a 4 hónapos beagle kutyámnak Friskies tápot adok (Juniort), nem pedig Purina-t, Happy Dog-ot vagy mást amit nem reklámoznak a tv-ben. Igazuk van, hogy az a táp jobb? Ha tudom, hogy a Friskies-t megeszi, miért vegyek egy olyan ismeretlen tápot (amit egy állatboltban sem láttam még...), amit lehet, hogy meg sem eszik?
2009. jan. 29. 21:21
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
amúgy én általában 8tól d.u. 3ig vagy 4ig suliban vagyok, napközben nem tudom a szüleim mikor mennyit és hányszor adnak neki, és a kutyusom megeszi a másik kutyus kajáját is, és így is napi 2x vagy 3x kakil. Nem mondom, hogy kevés...hanem nagyon büdös. Amúgy nemrég volt nálunk az állatorvos, őszerinte a Friskies táp megfelelő a beaglemnek.
2009. jan. 30. 00:05
 12/38 anonim ***** válasza:
95%
A kisállatkereskedésekben én is csalódtam, sajnos.:( Nekünk Happy Dog járt, de többször elöfordult, hogy eladták másnak, amit rendeltünk. Helyette a Dog Chow-t ajánlották. Kérdem, milyen fajta ez? (Mert ugyanúgy zacskóban volt, ahogy mondod, felirat nélkül) Azt mondja, abból csak 2 fajta van, kölyöknek és felnöttnek. Hazajöttem, és leellenöriztem: 14 féle Dog Chow volt forgalomban. Fogalmuk nem volt róla, mi van a zacsiban. Én is azon a véleményen vagyok, hogy számolj utána, figyelembe véve, hogy mennyit kell belöle adni. Készíts egy táblázatot, amibe beleírod, hogy ár; kiszerelés (kg); ár/kg; napi adag; havi adag; ár/nap; ár/hónap. Legtöbb gyártó honlapján megtalálod az adagolást, a kisállatkereskedésböl pedig kérjél árajánlatot különféle tápokra, mert biztos elhozzák, ha tölük rendeled. Miután mindent kiszámoltál, és a táblázatba beírtad, tisztán látszik majd, hogy nem is olyan nagy a különbség a prémium és egyéb tápok közt. Ha ezzel a táblázattal állsz a szüleid elé, még büszkék is lesznek, hidd el.:)
2009. jan. 30. 00:42
 13/38 anonim ***** válasza:
80%

Nézd meg ha azt szeretné hogy ott vásárolj megengedi a zsákra rá van irva... Úgy nem szabad árulni hogy nincs a termék neve feltüntetve tehát valószinüleg rajta lesz :)

Csak ajánlani tudom 8 hónapos koráig a dog-chow- csirkés vagy bárányos változatát. Nálam nagyon bevált és a beltartalma is jó az elérhető ára mellet.

Nem kell royal canin vagy méregdrága táp ráadásul olyan ára van ezeknek mint 1 kiló marhahúsnak. Optimális fejlődést érhetsz el ezekkel a tápokkal. Hetnte egyszer lehet akár egy kevés hússal kedveskedni a kutyának ( csak egyszer mert rászokik és utánna nem eszi meg simán a tápot)

2009. jan. 30. 01:49
 14/38 anonim ***** válasza:
63%

A mienk is elvan a Friskies-sel meg a Pedigree-vel, semmi baja nincs tőle. Ha kevesled a húst, nálunk ez nagyon bevált, vettünk csirkefarhátat, megfőztük, feldaraboltuk neki, és belekevertük a táp mellé.

Így megvan a napi húsadag is... :D

2009. jan. 30. 02:15
 15/38 anonim ***** válasza:
98%
A beltartalmától. Az olyan tápokat, mint a Friskies, Pedigree, Chappi malomipari és vágóhídi hulladékból rakják össze, abból, amivel ott már nem tudnának mit kezdeni. Mivel ezeknek a tápoknak a hústartalma a jogszabályokban előírt minimális mennyiségű, a csomagoláson látható fehérje % elérése érdekében kukorica, búza, szója és egyéb növényi fehérjékkel egészítik ki, amik viszont a kutyák számára elég allergének. A drágább tápokban ezzel szemben valóban jó minőségű hús van, ami miatt nem csak az emészthetősége sokkal jobb, mint a komerszeknek, hanem mennyiségre is jóval kevesebb kell belőle és mindezt úgy, hogy egyéb kiegészítésekre sincs szükség.
2009. jan. 30. 09:09
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Purina Dog Chow-t ajánlottak nekünk is. Doki meg kutyások.. Ráadásul mi dokinknál csak ilyen táp volt, de az tonnaszám.. Amúgy ennek sztem jó ára van, annyi, mint boltba a pedigree.

2009. jan. 30. 09:58
 17/38 anonim ***** válasza:
65%
Akik DogChow-val etetnek, elolvasták már egyszer is az összetételét???? Vagy csak simán elhitték hogy az jó?
2009. jan. 30. 11:13
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Előttem szólóhoz csatlakozva: megadom a számlaszámom, utalj át minden hónapba mondjuk 20.000-et, aztán én is etetem akkor Royal Canin-nal a kutyám..
2009. jan. 30. 11:27
 19/38 A kérdező kommentje:

nekem is az jutott eszembe, hogy adok neki a táp mellett mondjuk 2naponta csirkefarhátat vagy ilyesmit. Mi úgyis szinte minden nap valami húst eszünk. Az utolsó hozzászólónak: kb. nekem is ez a véleményem a drága tápokról.

Miért vagytok annyira biztosak benne, hogy a drágább tápokban több a hús? Azért mert rá van írva? Az nem jelent semmit. Jó pénzért azt is ráírhatnák, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas. (mert amúgy meg nem...)

2009. jan. 31. 06:47
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
A Royal Canin sem drágább összességében mint a gagyi táp és/vagy házikoszt mert sokkal kevesebbet eszik belőle a kutya. Főleg ha kap mellé a blöki húst is. A Purina Dog Chow helyett én a Purina Pro Plan-t ajánlanám, az szuper-prémium táp. Ezen kívül az említett Royal Canin, Eukanuba, Fish4dog, Acana , stb. Ezekben a tápokban minden megvan megfelelő arányban amire a kutyának szüksége van (hús, vitamnok, zsírsavak, stb.) és tényleg nagy mértékben tudják is hasznosítani. Csak javasolni tudom a vágóhídi és egyébb hulladékokból készült túlszínezett moslék helyett. Akkor inkább maradjon a házikaja.
2009. febr. 1. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!