Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jesszus ez mi lehet?

Jesszus ez mi lehet?

Figyelt kérdés

nagyon fura dolgot művel a kutyám, de előtte leírom hogy: egész nap vele vagyok, napi 3-4 órákat kint vagyunk, ebből másfél - 2 órát más kutyákkal játszik, (amstaff a kutyusom, 4 hónapos), jövő héttől tudom oviba vinni.

Az gond 1 fura dolog: -tegnap mikor tévéztünk a kinti helyén volt (velünk "nézte" a tv-t) egyszer csak elkezdett morogni, ugatni iszonyú mély hangon (pedig amúgy vékony hangon szokott), elkezdte szétszedni a helyét, körberohanta iszonyat gyorsan a szobát vagy 10er, aztán felugrott 1 kanapéra (nemszokott). aztánm meg lefeküdt aludni :S:D

-de ami a durvább, most értünk haza 2 órás kintlétből, utána kapott inni, aztán szalonnás túróscsuszát táppal keverve (ez a kedvenc kajája 1-2hetente kap ilyet), aztán bejöttünk a szobámba és mint aki megveszett morgott , rohangált neki az ajtónak, ugatott, és vagy 10percig randalírozott, de az egész olyan ijesztő volt:S most meg itt alszik :) de nagyon meglepő ez nekem, és nem értem mi lehet a baja.

2011. jan. 7. 11:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

bocsi most látom 4 hónapos amstaff

4 hónaposan még nem "ismerheted" a kutyát, mióta van nálad?

Valószínű csak játszik, az enyém is szokott ilyet, megszerez valamit, játék, zokni, sapka, és 5 percig rohan az asztal körül kergetőzve a gyerekekkel. Ha majd 2-3 évesen más tünet is jelentkezik vagy súlyosbodik akkor ráérsz aggódni de szerintem csak kölyök, és amstaff (vagy keverék) olvass utána a fajtának, energiabomba.

2011. jan. 7. 12:23
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Amikor ilyen műsora van és szólsz neki, figyel rád? Tehát nem az a lényeg, hogy abbahagyja a műsort, hanem hogyha szólsz neki feléd fordítja-e a fejét, veszi -e az adást, hogy szóltál?
2011. jan. 7. 12:37
 13/21 A kérdező kommentje:

1 hónapja van itt, amstaff, 13 kg. 4 hós.

HA ideggyenge, akkor kezelhetelen lesz, bármennyit is törődok vele tanítom. akkor menthetetlen?

2011. jan. 7. 12:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezt így még ne jelentsd ki, ahogy írtam is, konzultálj egy dokival, aki meg tudja majd mondani, mire számíts, van-e okod aggodalomra.
2011. jan. 7. 12:41
 15/21 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. Ilyenkor szelektív a hallása...:)

ismerem a fajtát a testvérem révén, csak azért fura nagyon ez, mert nagyon nagyon le van mozgatva.

Mindenképp beszélek a dokival, megaz oviban is konzultálok.

2011. jan. 7. 12:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg semmi baja. Egyszerűen még fiatal, hülyéskedik, fel van pörögve stb. Az én kutyáimra is néha rájött az 5 perc. Ugyanezt csinálták, sőt a mai napig is néha előfordul. Ja és garantáltan nem ideggyengék, mielőtt valaki beleköt.
2011. jan. 7. 12:56
 17/21 anonim ***** válasza:
63%
Úgy bírom hogy mióta fellendült ez a tenyésztő-szaporító téma azóta minden egészségügyi vagy viselkedés probléma kérdésre a válasz hogy a szaporítás vagy túltenyésztés az ok. És ha még néhány esetben igaz is, ezzel a szaporítás valódi problémáját degradáljátok, és a kutyatartást. Minden kérdésre szaporítós anyázással reagáltok, ezek után hogy vegyen itt komolyan?
2011. jan. 7. 13:55
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én beaglém is szokott ilyet rájön az 5 perc felkap valamit a szájába és rohangál ki-be közbe ugat :D de az enyém egyértelműen csak játszik még ilyenkor meg is szoktam kergetni úgy még jobban élvezi :D utána elfárad lefekszik és már alszik is :)
2011. jan. 7. 14:02
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan nem ilyen fajtájú a kutyám, az enyém sharp, de ő is szokott hasonlót művelni. Felérünk a sétából és nekiáll körbe-körbe nyargalászni, ha tudna még a falon is futna. Viszont ilyenkor is tudok vele kommunikálni. Nem hagyja abba, de felém fordítja a fejét, szemkontaktus megvan. Kisebb korában kezdte ezt a műsort, először az utcán adta elő. Kiskorában ő sem nagyon figyelt rám ilyenkor, max. ha nagyon keményen rászóltam. Most 2,5 éves és tényleg még tegnap is előadta ezt. Szerintem ne ijedj meg nagyon. Az enyémnek sincs és nem is volt semmi szervi baja, ami indokolta volna ezt a viselkedést. Egyszerűen rájött az 5 perc. Ha fent csinálta a lakásban, akkor nálam is elaludt utána kb. 5-10 perccel később és ez a mai napig így van.

Egyébként teljesen normális, jó fej, nyugodt, képzett kutya.

Szerintem nem lesz gond, de ilyen pillanatokban próbáld vele felvenni a kontaktust, nem kell abbahagynia, csak lásd, hogy hallott, figyelt rád, mikor szóltál. Persze a doki megnyugtatóbb verzió, mint ránk hagyatkozni.

2011. jan. 7. 15:01
 20/21 anonim ***** válasza:
51%

bélférges

90%

2011. jan. 7. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!