Miért vannak egyesek meggyőződve hogy létezik "mini" kutya?
Egy ideje csillapodott ez a téma, de most megint kezdődik, és a kedves gazdik vadul állítják hogy létezik extrahiperszuperultramini kutya de persze érvelni nem tudnak csak van és kész. De az hogy nekik van egy ilyen ostoba tévhitük még nem baj, de hogy másokat is próbálnak meggyőzni és buzdítani ilyen "nyeszlett" szaporított kutyák megvasalására szerintem elfogadhatatlan. Az ilyen hol állatbarát? És a tudatlanság még megbocsájtható lenne, de itt hiába magyarázzuk ők nem hallgatnak senkire. Hogy létezhetnek ilyen ostoba emberek és miért nem tudják elfogadni az ész érveket?
Titeket nem bosszant ez?

Amerikában sok hülyeséget kitalálnak. Lásd a hybrid kutyák, meg a mindenféle kutya örült színváltozatai.
Társasági kutyának tenyészetették ki a klee kay-t, szánhuzásra teljesen alkalmatlan. Agilityznek vele, arra állítolag nagyon jó.

A spicceket is kihagytátok!Van kis spicc, törpe spicc, kisebbek, mint a yorkik, meg van törpe schnauzer, meg törpe agár: Whippet, törpe uszkár. Sok fajtából csináltak már kis változatot,igaz nem szánhúzónak, hanem kedvencnek!
Idézek egy könyvből, mókás kicsit:)
" Angliában, már igen korán a XI. században szabályozták a kutyatartás és a vadászat rendjét. A földművelő parasztok nem vadászhattak, így nem állt módjukban túl nagy testű kutyát tartani. A törvény betartását úgy ellenőrizték, hogy amelyik kutya nem fér át egy 7hüvelyk, azaz 17,8 cm átmérőjű karikán, azt elkobozták. Így értelemszerűen felmerült az igény a lényegesen kisebb méretű kutyákra."
Szóval a nemes urak attól féltek, ha nagy termetű kutyájuk van a szerencsétlen parasztoknak, akkor majd meg lesznek károsítva 1 db nyúllal! :D:D:D
Szóval mindig meg volt, meg lesz az indok, ha nincs akkor kitalálnak majd valamit, vagy megmagyarázzák. Hülyeség az egész...
És kedves kérdező, jól írtad, csillapodott a téma, akkor minek kell bolygatni?
Ha meg erről szeretsz olvasni, akkor jót beszélgettünk most is :)
Vagy a keresőben is találsz több száz kérdést, és választ ebben a témában!
Egyszer beszaladt a házunkba egy egér, a párom a slozin ült, ordított a félelemtől :D:D:D a kiskutyánk meg csak nézte az egeret :) Én meg megfogtam.
33/N
No, tisztázzuk, a kutyák besorolását(marmagasság szerint):
0-10 cm: patkány
10-20cm: amcska
20-40 cm: zsebcirka
40-100 cm: kutyaféleség
100-150 cm: kutya
150cm-: IGAZI kutya, ami még jó is valamire
Nélam ugynais ott kezdődik a kutya, hogy ha örül nekem, akkor seperc alatt ledönt a lábamról egy rámugráűssal. Ez kb. 150 cmes marmagasság :P

Azért olyan jó látni, hogy egyesek hogyan tudnak okoskodni annak ellenér, hogy még a fotoszintetizáláshoz is kevés iq-juk van. Mindenki azt mondja, hogy a kis kutya nem kutya. A kutya legalább 1 méter magas. Az én kutyámnak 26 centi a marmagassága, de a rókát gond nélkül kihozza a rókalukból. És tudom, akinek nem inge, ne vegye magára, de tulajdonságaikban nem igazán tér el egymástól egy yorki és egy németjuhász, csak úgy kell nevelni.
Amúgy, ha nem lett volna egyértelmű, a kérdező nem azt akarta tudni, vagy mondani, hogy a kis kutyák, mint például a yorkik meg a csivavák nem is kutyák, hanem arra gondolt, hogy vannak, akik ilyen címeket kreálnak a kutyáiknak, hogy mini yorki, mini anyámtyúkja, miközben ilyen nincs is! Van olyan kutya, amiből van mini külön, de például, és ezt egy tenyésztő ismerősömtől tudom, yorkiból nincsen, csak némelyek rátesznek a kutyára egy ilyet, hogy jobban fogyjon.
Azok meg, akik, ilyeneket írnak, hogy a kutya 10 cm alatt patkány, na ők nincsenek ez alatt, de mégis... Had ne mondjam. Az is kutya, csak nem öli meg azt, aki bemegy a kertbe, meg kevesebbet eszik. Ennyi. A tulajdonságaik nem különböznek.
capsread:
Figyelj, az én kutyáim sincsenek 100 cm felett :)
Ez aféle poénszintű besoroláűsom.
Persze, ltéezik jól tartott csivava is, az is kutya, a yorki is, az uszkár is, stb.
Én attól halok be, hogy ölbekutya, zsebbekutya, meg a két óra alatt emgfodrászolt díszuszkár.
Nálam a kutya igenis legyen sáros, ha esett az eső, lgjon a szőréről néhga jég, ha játszik a hóban, és igenis ugráljon rám. Éljen, mozogjon, balhézzon, ha nincs sétáltatva, és szedjen szét midnent.
Tehát legyen az az aktív négylábú farkcsóváló egység, akivel boldogan meglehetek.
De alapvetően jogos votl a leugatásod, csak kissé mellétalált.
(És vcan IQ-m a fotoszintetizáláshoz ez kevés, bár nem bioszos vagyok :P )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!