Hobbi kutya kiállítás létezik?
Komolyan kérdezem, nem kötözködésből: Minek?
Akinek ilyen ambíciói vannak, az miért nem szerez be olyan kutyát, akivel lehet kiállításra járni?
Sajnos az ivartalanított kategória összesen 2 kiállításon volt tavalyelőtt, aztán meg is szűnt.
Azt jónak tartottam, népszerűsítsük az ivartalanítást. Én is elvittem mindkettőre az egyik kutyámat. Sajnos az egész kiállításon volt 3 kutya nevezve.
A törzskönyv nélküli, keverék meg a hibás kutyák kiállításával azért nem értek egyet, mert ne biztassunk senkit, hogy ilyen kutyákkal is el lehet érni eredményeket. Legalább ez maradjon már meg annak, ami: a legszebb egyedek bemutatásának. És ha valakinek ilyen ambíciói vannak, akkor tegyen is valamit érte.
"ne biztassunk senkit, hogy ilyen kutyákkal is el lehet érni eredményeket"
Miért is ne? Milyenek ezek a kutyák?
Olyanok, hogy nincs törzskönyv, nem tenyésztőtől vannak.
Ha megnézed, itt is óva intünk mindenkit az ilyen vásárlásoktól.
Viszont szívesen látnék olyan kiállítást, ahol kizárólag igazoltan menhelyről hozott kutyák szerepelnének.
a TK nélküli keverékben igazat adok neked de a jó helyről származó egészséges, szép de hibás kutyát ki lehetne állítani (ha máshogy nem ivartalanítva)Pl amit írtam a kék szemű kutya esete...lehet, hogy hibás de tényleg olyan hihetetlenül szép kutya, hogy kb mindenki ledöbbent a ring mellett mikor kihozta a gazdi megmutatni a tenyésztőnek...igazságtalanság, hogy egyáltalán nem lehet megmutatni...
Sajnálom az ivartalanított osztályt...tudom, hogy nem volt valami népszerű de szerintem idő kéne neki mert pl a macskások esetében is nagyon bejött...
Nem közvetlenül kapcsolódik a témához, de nagyon el van túlozva ez a tenyésztőtől egészséges, szaporítótól beteg kutya téma. Nem ennyire fekete és fehér a dolog, mint ahogy itt előadjátok.
Mit tesztek pl. olyan esetben, Ti tenyésztők, amikor kutyákhoz nem méltó körülményekről szereztek tudomást, amik egy másik tenyésztő társatoknál uralkodnak? Nem nagy szavakra vagyok kíváncsi, hanem a valóságra. (Tudok nem egy esetről, amelyben mindenki lapít, mert ugye egyik kutya sem harapja meg a másikat.) Ugyanolyan vehemenciával léptek fel ellenük, mint itt azok ellen, akiket szaporítónak tartotok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!