Miért vannak egyesek meggyőződve hogy létezik "mini" kutya?
Egy ideje csillapodott ez a téma, de most megint kezdődik, és a kedves gazdik vadul állítják hogy létezik extrahiperszuperultramini kutya de persze érvelni nem tudnak csak van és kész. De az hogy nekik van egy ilyen ostoba tévhitük még nem baj, de hogy másokat is próbálnak meggyőzni és buzdítani ilyen "nyeszlett" szaporított kutyák megvasalására szerintem elfogadhatatlan. Az ilyen hol állatbarát? És a tudatlanság még megbocsájtható lenne, de itt hiába magyarázzuk ők nem hallgatnak senkire. Hogy létezhetnek ilyen ostoba emberek és miért nem tudják elfogadni az ész érveket?
Titeket nem bosszant ez?

Már ne is haragudj, de milyen észérvekről beszélsz?
Mindenki csak annyit ír, hogy "már pedig mini yorki nem létezik, ezt a szaporítók találták ki". És ennyi. A szaporító meg azt állítja a potenciális vevőnek, hogy márpedig van. Szintén nem támasztja alá semmiféle hivatalos dokumentummal.
Mindenki csak mondja a magáét, de olyat még egyszer sem olvastam, hogy valaki tényekkel megcáfolta volna a mini kutyák létezését.
Amúgy van pár FCI által elismert miniatűr fajta. Pl. a miniatűr bullterrier.

A 22.29-es nagyon jót írt!
Nekem egy túlméretes kaukázusim van, úgyhogy nem igazából tudok hozzászólni a témához, talán annyit, hogy a Természetet talán nem kellene megb@szni ilyen gnóm lények létrehozásával.

22:21-es
Tudtommal a miniatűr bullterrier sem kevesebb mint 15 cm...
És ezek meg arra mennek, hogy olyan iciripiciri legyen, hogy elég ha csak egy nadrág zsebet tartanak fent nekik..
:S
Pl. teacup chihuahua. Konkrétan a lényeg, hogy elférjen egy bögrében...De ez miért jó!?

Én attól szenvedek, hogy mindenki leminiyorkizza a kutyámat, pedig abszolute megfelel a standard méretnek, csak mivel kan kutya, vékonyabb!
de sivítva örvendeznek, hogy jajj ez miniyorki?!
Mert még nem láttak fajtatiszta yorkit, mert csak az 5-7kg-s westi, máltai, és havannése keverékeket láttak!
Amiket a szaporítók gyártanak!
Borzalmas a Yorkshire Terrier állomány!
Katasztrófa!
Tisztelet a kivételnek, mint az én kutyám is!
De meg is fizettem érte!
Üdv Évi

Mert sokan ezzel a szöveggel hirdetik a kutyáikat, és a sok kutyákhoz nem értő szőke p*csa meg erre ugrik. (milyen jó lesz betenni a kutyát a retikülbe)
Mini hivatalosan nincs, ettől még persze vannak kisebb egyedek, de nem értem, hogy miért nem adják meg a szülők méreteit, és akkor abból nagyjából lehetne kalkulálni.
Ezen nem bosszankodok, aki váltig állítja, hogy létezik mini kategória, az buta. Butákkal nem vitázok:)

Az ember képes a kutyákat a tenyésztés során formálni.Elég pár generáción keresztül a legkisebbeket párosítani, és kész is a mini méret
Nyílván egy pici eb kevesebb helyet foglal. Így lettek aprócska méretűek is. Hivatalosan nincs mini sok fajtában. De csak hivatalosan nincs. Attól még ontják őket. A törpe jelző ugyanazt jelenti, de a mini valahogy jobban hangzik az embereknek.
A mai fajták közül nagyon sok képtelen szinte a normális életre. Köszönhető ez az emberek felelőtlenségének, mert az aktuális divat szerint formálják a fajták legtöbbjét, nem törődve a következményekkel.

Tegnap 22:10-nek
Képzeld, van mini husky :D Alaszkai Klee Kay-nak hívják és amerikában elismerik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!