Létezik, hogy egy kutya nem tudja "kontrollálni" az ugatást? :D
Ezek szerint nem Te vagy a főnök, ha utána is ugat, buffog. Ha a falkavezér azt mondja, hogy nem akkor annak nemnek kell lenni. Nem megfélemlíteni kell a kutyát, hanem utasítani. A kettő nagyon hasonló, de nem ugyan az.
Valószinüleg nem vagy elég következetes. Semmi féle buffogást, halk morgást nem szabad rá hagyni. A csendnek csendnek kell lenni.
Bocsi, nem tudtam világosabbal leírni, fáradt vagyok hozzá. (:
nem csapunk a kutya fenekére, max akkor, ha lusták vagyunk fegyelmezni kitartó következetességgel, ahogy előttem szóló is írta. Ugyanő írta azt is, hogy a félemlítés nem azonos a fegyelmezéssel.
...és nála a pont.
Te tudsz kutyanyelven? Tudod, hogy mikor miért ugat?
Ha te nem tudod, akkor miből gondolod, hogy a kutyád érti azt, hogy "nem szabad"???
Ha a kutya jelez, az nem rossz dolog, a kutya sosem rossz, legfeljebb a gazdi nem tudja vele megértetni, hogy mit akar.
Nem a kutya nem érti, hanem a gazdi nem tudja megértetni magát a kutyával.
Mikor került hozzátok a kutya, mennyit foglalkozol vele, mennyit viszed sétálni, szocializálni?
Egy befogadott, ismeretlen, feltételezhetően rossz múlttal rendelkező kutyának legalább két év kell, mire a gazdi gondolatát ismeri és összeszoktok. De akkor neked tapasztalt és türelmes gazdinak kell lenni.
Ha nem akarod, hogy hosszan ugasson, beszélj hozzá nyugodtan, nyugtasd, adj neki jutalomfalatot. A vezényszó meg amit mondasz neki "csönd". Ez rövid és hamar megjegyzi a hangzást. De ehhez is idő kell, míg beazonosítja.
Te vajon mennyi idő kell, míg egy idegen nyelvet megtanulsz...?
Ha sok, akkor te is rossz vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!