Kérdésem van hozzátok. Régi történet, de érdekel a véleményetek?
Mindig olyan jó válaszokat kapok tőletek, a következőre is kíváncsi vagyok, mi a véleményetek erről. :) Már "rég óta" gondolkozok rajta, hogy ezt most a jó dolog vagy rossz dolog közé soroljam? :) Ilyen kutyába és ilyen viselkedédbe még nem volt részem. :)
Szóval.
Most fél éves a kan németjuhim (már sokat írtam ide vele kapcsolatban), két hónaposan hoztam el a tenyésztőtől. Mikor elmentem megnézni a kiskutyákat, akkor a testvérei (szukák) csaptak le rám először. Ő ült a tenyésztő mellett és nézett rám (nem félt tőlem, de nem is haverkodott velem). Aztán odahívtam magamhoz, akkor odajött, elkezdte tépni a cipőfűzőm és a nadrágom. :) Ledobtam a kulccsomotó közéjük, mindegyik (köztük a kutyusom is) lecsapott rá, játszottak mindennel, megkérdeztem tőle, akar-e a kiskutyám lenni és arcon nyalt engem, szóval valóban barátkozott velem. :)
Aztán haza hoztam egy hét múlva, a többi kutyámmal azonnal kijött, játszott velük, stb. :) Este mikor bementem, kint hagytam a garázsba őt (kutyaajtó van, szabad ki-be járás), nem jött utánam, lefeküdt aludni, egy hang nélkül bírta ki az éjszakát. Szó szerint nem hiányzott neki senki (a két csivava bejött a lakásba a másik kutyám meg tuti nem aludt vele), el volt magában. :)
Szívesen játszott velem, állandóan a nyomomban volt, de mikor először elvittem kutyaoviba, és tanították neki a hozzámot, akkor őt egyáltalán nem érdekeltem (pedig csak én foglalkoztam vele), minden más foglalkoztatta.
Azóta persze fordult a kocka, még mindíg én vagyok a kedvence, ugyanis ha apuék kimennek, akkor őket nem követi a kertbe minden hová, velem viszont jön. Azóta természetesen a hozzám, ül, fekszik, marad parancsokat simán megcsinálja, nagyon imád rongyozni. Most készülünk suliba egyébként.
Szerintetek ezek a viselkedések milyen kutyára utalnak?
Valaki mondta nekem azt, hogy ezek a viselkedések domináns kutyára utalnak, akivel később baj lesz.
Szerintetek?
A munkavizsgára felkészülés, ha valóban olyan szinten akarod megcsinálni, hogy ne csak minimumon sikerüljön, kitartó, hosszú idő. Általában a tanulási fázisban egy kiképző a segítő, aki felépíti a kutya munkáját. Heti, rendszeres 2-3 tréning gyorsabb haladást eredményez. Persze, függ a kutya képességeitől is.
Vizsgázni sokan előnyben részesítik a saját iskolát. A kutyáknál is van olyan, amelyiket szoktatni kell az idegen pályán való munkához. Persze, olyan is van, amelyiknek tök mindegy hol kell dolgoznia.
Az nem lenne (számomra) gond, hogy heti két v. több alkalommal kéne menni. :) Számomra megoldható!
Engedelmességi vizsgát hogy kell pl. elképzelni?
Köszönöm a választ. :)
a suliban oviban látják is a viselkedését ott megmondják -jó esetben,hogyan is viselkedik:)
az, hogy kötözködik más kutyákkal hidd el nem normális viselkedés-ekkor bizotsan ő képzeli magát vezetőnek
biztosan nagyon kötődik hozzád és megbízik benned-de nem biztos, hogy tisztel, és tuti nem minden helyzetben fogad el vezetőnek-esetleg mint egy testvérre tekinthet rád
Lehet egyébként. :)
De úgy gondolom, majd a suliba megtanul bőven mindent, amire szüksége van egy kutyónak. :)
Gyerekként nem szeretem dresszírozni. :) Csak a játék és az ismerkedés a lényeg. :)
Jó persze a NEM egy alap dolog. :D Kölyökként egyedül csak ülni tudott. De pl. ha szétrámolta a kertet, akkor senki nem mondott semmit, csak pakolt utána. Egyébként sem lett volna lehetőségünk megszídni érte, mert akkor csinálta, ha mi nem voltunk otthon vagy kint éppen. :)
De egyébként. :)
A hozzám-ot rég tanítgattam neki, de csak az utóbbi két hónapban engedtem el a réten, mert akkor bíztam meg benne annyira, hogy tudtam vissza jön ha hívom. :)
A fekvést pl. most tanulta meg kb három hete. :) A marad-al voltak bajok, mert elég nehezen türtőztette magát, konkrétan ha kinyitottam az ajtót előbb bent volt mint én, hiába mondtam, hogy marad. :) De aztán azt is meg tanulta.
De soha nem kapott ki semmiért, harapdálhatott, stb. És érdekes módon leszokott róla magától. :)
Így gondoltam, hogy nem akartam nagyon dresszírozni, ugyanis vannak akik már akkor ültetésre akarják tanítani, amikor még épp kibújt a lyukon. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!