Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kérdésem van hozzátok. Régi...

Kérdésem van hozzátok. Régi történet, de érdekel a véleményetek?

Figyelt kérdés

Mindig olyan jó válaszokat kapok tőletek, a következőre is kíváncsi vagyok, mi a véleményetek erről. :) Már "rég óta" gondolkozok rajta, hogy ezt most a jó dolog vagy rossz dolog közé soroljam? :) Ilyen kutyába és ilyen viselkedédbe még nem volt részem. :)

Szóval.

Most fél éves a kan németjuhim (már sokat írtam ide vele kapcsolatban), két hónaposan hoztam el a tenyésztőtől. Mikor elmentem megnézni a kiskutyákat, akkor a testvérei (szukák) csaptak le rám először. Ő ült a tenyésztő mellett és nézett rám (nem félt tőlem, de nem is haverkodott velem). Aztán odahívtam magamhoz, akkor odajött, elkezdte tépni a cipőfűzőm és a nadrágom. :) Ledobtam a kulccsomotó közéjük, mindegyik (köztük a kutyusom is) lecsapott rá, játszottak mindennel, megkérdeztem tőle, akar-e a kiskutyám lenni és arcon nyalt engem, szóval valóban barátkozott velem. :)

Aztán haza hoztam egy hét múlva, a többi kutyámmal azonnal kijött, játszott velük, stb. :) Este mikor bementem, kint hagytam a garázsba őt (kutyaajtó van, szabad ki-be járás), nem jött utánam, lefeküdt aludni, egy hang nélkül bírta ki az éjszakát. Szó szerint nem hiányzott neki senki (a két csivava bejött a lakásba a másik kutyám meg tuti nem aludt vele), el volt magában. :)

Szívesen játszott velem, állandóan a nyomomban volt, de mikor először elvittem kutyaoviba, és tanították neki a hozzámot, akkor őt egyáltalán nem érdekeltem (pedig csak én foglalkoztam vele), minden más foglalkoztatta.

Azóta persze fordult a kocka, még mindíg én vagyok a kedvence, ugyanis ha apuék kimennek, akkor őket nem követi a kertbe minden hová, velem viszont jön. Azóta természetesen a hozzám, ül, fekszik, marad parancsokat simán megcsinálja, nagyon imád rongyozni. Most készülünk suliba egyébként.

Szerintetek ezek a viselkedések milyen kutyára utalnak?

Valaki mondta nekem azt, hogy ezek a viselkedések domináns kutyára utalnak, akivel később baj lesz.

Szerintetek?

2011. jan. 5. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A munkavizsgára felkészülés, ha valóban olyan szinten akarod megcsinálni, hogy ne csak minimumon sikerüljön, kitartó, hosszú idő. Általában a tanulási fázisban egy kiképző a segítő, aki felépíti a kutya munkáját. Heti, rendszeres 2-3 tréning gyorsabb haladást eredményez. Persze, függ a kutya képességeitől is.

Vizsgázni sokan előnyben részesítik a saját iskolát. A kutyáknál is van olyan, amelyiket szoktatni kell az idegen pályán való munkához. Persze, olyan is van, amelyiknek tök mindegy hol kell dolgoznia.

2011. jan. 5. 12:52
 12/16 A kérdező kommentje:

Az nem lenne (számomra) gond, hogy heti két v. több alkalommal kéne menni. :) Számomra megoldható!

Engedelmességi vizsgát hogy kell pl. elképzelni?

Köszönöm a választ. :)

2011. jan. 5. 13:02
 13/16 anonim ***** válasza:

a suliban oviban látják is a viselkedését ott megmondják -jó esetben,hogyan is viselkedik:)

az, hogy kötözködik más kutyákkal hidd el nem normális viselkedés-ekkor bizotsan ő képzeli magát vezetőnek

biztosan nagyon kötődik hozzád és megbízik benned-de nem biztos, hogy tisztel, és tuti nem minden helyzetben fogad el vezetőnek-esetleg mint egy testvérre tekinthet rád

2011. jan. 5. 13:24
 14/16 A kérdező kommentje:

Lehet egyébként. :)

De úgy gondolom, majd a suliba megtanul bőven mindent, amire szüksége van egy kutyónak. :)

Gyerekként nem szeretem dresszírozni. :) Csak a játék és az ismerkedés a lényeg. :)

2011. jan. 5. 13:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Azért, mert kölyök, az alapvető engedelmességi dolgokat már első perctől meg kell követelni. Gondolok itt arra, hogy a NEM, az működjön,ha hívod, oda menjen. Szóval ilyenek.
2011. jan. 5. 16:04
 16/16 A kérdező kommentje:

Jó persze a NEM egy alap dolog. :D Kölyökként egyedül csak ülni tudott. De pl. ha szétrámolta a kertet, akkor senki nem mondott semmit, csak pakolt utána. Egyébként sem lett volna lehetőségünk megszídni érte, mert akkor csinálta, ha mi nem voltunk otthon vagy kint éppen. :)

De egyébként. :)

A hozzám-ot rég tanítgattam neki, de csak az utóbbi két hónapban engedtem el a réten, mert akkor bíztam meg benne annyira, hogy tudtam vissza jön ha hívom. :)

A fekvést pl. most tanulta meg kb három hete. :) A marad-al voltak bajok, mert elég nehezen türtőztette magát, konkrétan ha kinyitottam az ajtót előbb bent volt mint én, hiába mondtam, hogy marad. :) De aztán azt is meg tanulta.

De soha nem kapott ki semmiért, harapdálhatott, stb. És érdekes módon leszokott róla magától. :)

Így gondoltam, hogy nem akartam nagyon dresszírozni, ugyanis vannak akik már akkor ültetésre akarják tanítani, amikor még épp kibújt a lyukon. :D

2011. jan. 5. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!