Kérdésem van hozzátok. Régi történet, de érdekel a véleményetek?
Mindig olyan jó válaszokat kapok tőletek, a következőre is kíváncsi vagyok, mi a véleményetek erről. :) Már "rég óta" gondolkozok rajta, hogy ezt most a jó dolog vagy rossz dolog közé soroljam? :) Ilyen kutyába és ilyen viselkedédbe még nem volt részem. :)
Szóval.
Most fél éves a kan németjuhim (már sokat írtam ide vele kapcsolatban), két hónaposan hoztam el a tenyésztőtől. Mikor elmentem megnézni a kiskutyákat, akkor a testvérei (szukák) csaptak le rám először. Ő ült a tenyésztő mellett és nézett rám (nem félt tőlem, de nem is haverkodott velem). Aztán odahívtam magamhoz, akkor odajött, elkezdte tépni a cipőfűzőm és a nadrágom. :) Ledobtam a kulccsomotó közéjük, mindegyik (köztük a kutyusom is) lecsapott rá, játszottak mindennel, megkérdeztem tőle, akar-e a kiskutyám lenni és arcon nyalt engem, szóval valóban barátkozott velem. :)
Aztán haza hoztam egy hét múlva, a többi kutyámmal azonnal kijött, játszott velük, stb. :) Este mikor bementem, kint hagytam a garázsba őt (kutyaajtó van, szabad ki-be járás), nem jött utánam, lefeküdt aludni, egy hang nélkül bírta ki az éjszakát. Szó szerint nem hiányzott neki senki (a két csivava bejött a lakásba a másik kutyám meg tuti nem aludt vele), el volt magában. :)
Szívesen játszott velem, állandóan a nyomomban volt, de mikor először elvittem kutyaoviba, és tanították neki a hozzámot, akkor őt egyáltalán nem érdekeltem (pedig csak én foglalkoztam vele), minden más foglalkoztatta.
Azóta persze fordult a kocka, még mindíg én vagyok a kedvence, ugyanis ha apuék kimennek, akkor őket nem követi a kertbe minden hová, velem viszont jön. Azóta természetesen a hozzám, ül, fekszik, marad parancsokat simán megcsinálja, nagyon imád rongyozni. Most készülünk suliba egyébként.
Szerintetek ezek a viselkedések milyen kutyára utalnak?
Valaki mondta nekem azt, hogy ezek a viselkedések domináns kutyára utalnak, akivel később baj lesz.
Szerintetek?
Első, most 6 hónapos. :)
Második, köszönöm a válaszodat. :) Most kezd érdekesn viselkedni, de ezt a 6 hónapos korára írom, kezdenek lassan dolgozni a hormonok. :)
Az érdekes viselkedés abban nyilvánul meg, hogy kötözködik, de melyik fiatal kan nem? :D
12:21-es, ezt szuper hallani. :)
Mondjuk mikor hordtam kölyök oltásokra, akkor az orvos meg is dicsérte, hogy milyen nyugodt (nem ideggyenge) németjuhász, mert mostanság elég ritkán lát ilyet. :)
Nagyon örülök ennek! Szerencsém van ezek szerint vele, mert az erős hangoktól sem riad meg és az új dolgokra sem reagál rosszul.
Pl. a szilvesztert együtt töltöttük kint a kertben, ment a nagy durrogtatás ő meg csak tépte a csizmámat (azzal nagyon szeret "rongyozni"). :D
Szeretnénk hozzá szoktatni a pisztoly lövésekhez is, mert lehet, hogy apu egyszer-kétszer elviszi magával dolgozni, de azt majd kicsit később, olyan egy éves korában akarjuk (bár ha a szilvesztert bírta). :)
És a te kutyusod, milyen terápiás kutyus? Úgy értem, mit "gyógyít"? :) És milyen fajta?
Nagy átlagban a kanok mindig is kevésbé hajlékonyak, mint a szukák. Általában 8-9 hónap körül kezd bennük a nemi hormon ébredezni.Ez most a nagytestűekre vonatkozik amúgy.
Ilyenkor megváltozik a viselkedésük. Persze ez is egyéni módon jelentkezik. Az egyik hebehurgyább lesz, a másik próbál kibújni a már elfogadott szabályok alól, stb.Kb 2-3 hónapig szokott tartani. Hangsúlyozom, ezek átlagos idők, átlagos jelenségek.
Ha tudod, hogy az időnkénti próbálkozásai mitől vannak, és nem engedsz a megszokottakból, simán túl lesztek ezen az időszakon.
Küldök egy nagy simit a kutyudnak. :) Szupi, hogy gyerekekkel foglalkoztok. Kutya és gyerek, ők ketten tökéletesen megértik egymást. :)
Szeretnék majd én is levizsgázni vele (nagy álmom, csak sajnos az előző kutyusommal nem lehetett), engedelmességi és őrző-védő. :)
Ezek egyébként hogy működnek? Hol lehet őket lerakni, csak egy bizonyos helyen, vagy a suli rendezi és mennyibe kerülnek?
Még messze lesznek, de már most jobb felkészülni. :D
12:30
Gondolom, hogy a hormonok miatt van (tudom, hogy 8-9 hós körül érnek, de valszeg előbb megérzik,hogy kezdődik bennük valami), egyébként szeret kutyákkal lenni (amelyik nem támadólag lép fel vele szemben ő sem támad), a legtöbbel játszana. :) De vannak olyanok, akikkel valamiért nem szimpatizál.
Pl. apró termetű kutyákat imádja, azokhoz menne (gondolom a mi kisebb termetű kutyáink miatt is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!