Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mekkora merényletet követtem...

Mekkora merényletet követtem el a kutyusom ellen?

Figyelt kérdés
adtam neki mézeskalácsot,szaloncukrot, kinder tejszeletet és nutellás muffint, olyan jóízűen ette... baja lehet tőle?
2010. dec. 31. 21:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
30%
a miénk mindenevő. mindent megeszik kivéve a borsólevest. :D amikor idejött pár hónaposan akkor az első 1 hétben csak borsólevest kapott egy kis kenyérbe áztatva :D :D
2010. dec. 31. 22:26
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
de persze azt is megeszi. sztem nem lesz baja. a miénk mindent megeszik. levest,főzeléket, mindent. persze nem szedünk neki és adjuk, hanem maradék, vagy pl már pár napos a kaja akkor azt kiadjuk neki.
2010. dec. 31. 22:27
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Ja de a zöldséget nem eszi meg. Nem tom miért, ő úgy van vele h az a kecskének valóóóó, azatá e nem eszi meg ám buéáéééééééééééééééééééééééékkkk.
2010. dec. 31. 22:28
 14/28 A kérdező kommentje:
köszi neked is, enyém is ilyen maradékevő általában, de nem eszik meg mindent, valamikor el kell neki játszanom, h. ő milyen finomságot kapott, h. kedve legyen megenni
2010. dec. 31. 22:29
 15/28 A kérdező kommentje:
neked is BÚÉK ☺
2010. dec. 31. 22:30
 16/28 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk egyelőre ne engedd kaja közelébe :) és a Rennie Antacidumot is felejtsd el. Majd kiheveri :) Ez is olyan, hogy parizert meg tejet ne adj a macskának, mert rosszat tesz neki. Amióta parizer meg tej létezik, kétpofára zabálják a macskák, oszt' mégsincs semmi bajuk.
2010. dec. 31. 22:38
 17/28 anonim ***** válasza:
75%

A mézeskalácsot lehet nekik adni, az enyém is szereti, a diót pedig különösen a tetején :)

Bármennyire is túlreagálja sok ember ezt a csoki dolgot, igaz is, és van alapja ennek a félelemnek. Egy 7 éves német juhászkutyánk van, lent voltunk vidéken, és a barátom testvérének az egyik kislánya adott a kutyusnak egy szelet csokitortát, míg mi nem voltunk ott. Nem magyaráztuk el a kislánynak, hogy csokit ne adjon neki, gondolta, neki is ízlik, a kutyának is ízleni fog. A kutyus tök jót evett belőle, meg is ette az egészet, addig még nem volt baj. Aztán szalad hozzám a kislány, (mindez egy nagy családi összejövetel közepén) hogy a kutyus végighányta a konyhát. Kérdeztem tőle hogy mit adott neki enni, erre mondta hogy egy szelet csokitortát. Na mondom tök jó, hogy csokit nem szabad. Bementem a kutyához, megnyugtattam, megitattuk vízzel stb, és akkor jobban lett, már lehetett vele játszani is. Aztán két-három óra múlva már nyomta a padlót, nagyon szarul nézett ki. Mondtam a pasimnak, menjünk el állatorvoshoz, elég szarul néz ki. Elvittük, mire kiderült, hogy a kutyának csokoládé mérgezése van, infúziót kapott, injekciókat, és egy hónapig gyógyszerkezelést kellett rá alkalmazni, utána pedig fél évig gyógytápot ehetett csak. Minden finom falatot elfelejthettünk, nagyon szigorú diétára volt fogva a kutyus. Szinte a vizen és a gyógytápon kívül semmit sem ehetett legalább fél évig. Aztán olyat is mondott az orvos, hogy károsodhatott volna a mája is, ha nem visszük időben orvoshoz. Ma már jól van, ehet mindent, teljesen kiheverte a csokimérgezést :) A kislány aki adta neki már 9 éves volt, szintén volt kutyája már jópár éve, nem tudom miért nem volt annyi esze, hogy nem ad neki.

Szóval kerüld a csoki adását a kutyának, ha lehet. Inkább kidobom a tejszeletet, minthogy a kutyámat mérgezzem vele.. gondolj csak ebbe bele.

2010. dec. 31. 22:44
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
többet ne adj neki, komoly baja lehet belőle! a teobromin miatt a kakaó mérgező számukra, cukros ételt meg pláne ne adj, tönkreteszi a fogait meg az immunrendszerét, mint az embernél (arról nem is beszélve, hogy a rák imádja a cukrot és a sejtek burjánzását segíted vele elő)
2010. dec. 31. 22:46
 19/28 A kérdező kommentje:
köszönöm, ígérem többet nem fordul elő
2010. dec. 31. 22:54
 20/28 anonim válasza:
45%
utolsó válaszoló. Akkor ha én töménytelen cukrot és cukros cuccokat eszek, rákos leszek?
2010. dec. 31. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!