Mekkora merényletet követtem el a kutyusom ellen?
A mézeskalácsot lehet nekik adni, az enyém is szereti, a diót pedig különösen a tetején :)
Bármennyire is túlreagálja sok ember ezt a csoki dolgot, igaz is, és van alapja ennek a félelemnek. Egy 7 éves német juhászkutyánk van, lent voltunk vidéken, és a barátom testvérének az egyik kislánya adott a kutyusnak egy szelet csokitortát, míg mi nem voltunk ott. Nem magyaráztuk el a kislánynak, hogy csokit ne adjon neki, gondolta, neki is ízlik, a kutyának is ízleni fog. A kutyus tök jót evett belőle, meg is ette az egészet, addig még nem volt baj. Aztán szalad hozzám a kislány, (mindez egy nagy családi összejövetel közepén) hogy a kutyus végighányta a konyhát. Kérdeztem tőle hogy mit adott neki enni, erre mondta hogy egy szelet csokitortát. Na mondom tök jó, hogy csokit nem szabad. Bementem a kutyához, megnyugtattam, megitattuk vízzel stb, és akkor jobban lett, már lehetett vele játszani is. Aztán két-három óra múlva már nyomta a padlót, nagyon szarul nézett ki. Mondtam a pasimnak, menjünk el állatorvoshoz, elég szarul néz ki. Elvittük, mire kiderült, hogy a kutyának csokoládé mérgezése van, infúziót kapott, injekciókat, és egy hónapig gyógyszerkezelést kellett rá alkalmazni, utána pedig fél évig gyógytápot ehetett csak. Minden finom falatot elfelejthettünk, nagyon szigorú diétára volt fogva a kutyus. Szinte a vizen és a gyógytápon kívül semmit sem ehetett legalább fél évig. Aztán olyat is mondott az orvos, hogy károsodhatott volna a mája is, ha nem visszük időben orvoshoz. Ma már jól van, ehet mindent, teljesen kiheverte a csokimérgezést :) A kislány aki adta neki már 9 éves volt, szintén volt kutyája már jópár éve, nem tudom miért nem volt annyi esze, hogy nem ad neki.
Szóval kerüld a csoki adását a kutyának, ha lehet. Inkább kidobom a tejszeletet, minthogy a kutyámat mérgezzem vele.. gondolj csak ebbe bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!