Mekkora merényletet követtem el a kutyusom ellen?
Igen,előfordulhat...A kutyák szervezete érzékeny a csokoládéban található kakaó alkaloidjára,a teobrominra.Akár bele is halhatnak a teobromin mérgezésbe.Javaslom,hogy olvasd el az alábbi cikket:
Örülj,ha szegény kutyád megússza komolyabb baj nélkül!
Nem tudom, hogy akik ezt hajtogatják állandóan, hogy a csoki méreg a kutyának, mik a tapasztalataik, de az én megboldogult kutyusom élt 16 évet erőben és egészségben és igencsak szerette a csokit. Adtam neki néha, fülig ért a szája tőle, imádta és láss csodát, soha semmi baja nem volt. Végelgyengülésben halt meg és nem a csoki miatt.
Ma már a gyerekeknek is tiltják a cukrot, a csokoládét, mégis nagyítóval kell olyan szülőt keresni, aki ne adna Nestlé kakaót a gyerekének vagy néha 1-1 túrórudit vagy szülinapon csokitortát. Szóval mindenki tudja, hogy mi az ami egészségtelen és tiltott dolog, mégis néha belefér.
Most ezért le leszek pontozva, mert az embereknek nehéz a felfogása...
Régen, amikor még nem tudták, vagy nem volt ennyire köztudott, hogy a kutyák nem ehetnek csokit mi is adtunk neki és semmi baja nem lett.
A gyengébbek kedvéért nem arra biztatlak, hogy adj neki, inkább te edd meg ő pedig kapjon kutyáknak való jutalomfalatot. Mi mindig vettünk karácsonyra az állatoknak ilyen kis finomságokat.
A mézeskalács az csak édesség, nem csokoládé. Mintha süteményt kapott volna. Muffin ugyanez, kis nutellával.
Kinder tejszelet, abban se sok a csoki. Szaloncukor az is inkább cukor, csak nehéz "étel".
Ha szerencséd van, akkor max kicsit csikarni fog tőle a hasa. De máskor ne adj neki!
Egyébként már ne haragudj, de mennyit adtál neki belőle? Ilyen jól álltok, hogy adogatod a kutyának a kinder tejszeleteket meg mindent? Vagy mindenből csak egy falatot kapott?
Semmi baja nem lesz, csak ne csináld sűrűn, mert elhízik.
Ebbe a csoki mizériába sokan belegolyóznak már.
Tömény csokoládéból (nem tejcsokiból, aminek a csokoládé tartalma néhány %) több kilót kéne megenni a kutyának egyszerre, hogy baja legyen tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!