Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mekkora merényletet követtem...

Mekkora merényletet követtem el a kutyusom ellen?

Figyelt kérdés
adtam neki mézeskalácsot,szaloncukrot, kinder tejszeletet és nutellás muffint, olyan jóízűen ette... baja lehet tőle?
2010. dec. 31. 21:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
83%
Igen, mert nekik a csoki méreg, nem tudják megemészteni. Ez a "ha nincs baja, csinálj neki" tipikus esete.
2010. dec. 31. 21:53
 2/28 anonim ***** válasza:
82%

Igen,előfordulhat...A kutyák szervezete érzékeny a csokoládéban található kakaó alkaloidjára,a teobrominra.Akár bele is halhatnak a teobromin mérgezésbe.Javaslom,hogy olvasd el az alábbi cikket:

[link]

Örülj,ha szegény kutyád megússza komolyabb baj nélkül!

2010. dec. 31. 21:56
 3/28 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, hogy akik ezt hajtogatják állandóan, hogy a csoki méreg a kutyának, mik a tapasztalataik, de az én megboldogult kutyusom élt 16 évet erőben és egészségben és igencsak szerette a csokit. Adtam neki néha, fülig ért a szája tőle, imádta és láss csodát, soha semmi baja nem volt. Végelgyengülésben halt meg és nem a csoki miatt.

Ma már a gyerekeknek is tiltják a cukrot, a csokoládét, mégis nagyítóval kell olyan szülőt keresni, aki ne adna Nestlé kakaót a gyerekének vagy néha 1-1 túrórudit vagy szülinapon csokitortát. Szóval mindenki tudja, hogy mi az ami egészségtelen és tiltott dolog, mégis néha belefér.

2010. dec. 31. 22:00
 4/28 anonim ***** válasza:
A súlya ellen nagyot. Ajánlom az egynapos 0 diétát a számára.
2010. dec. 31. 22:00
 5/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de amúgy is köhög, (tehát nem akartam neki bajt okozni ) és nem lett semmi baja
2010. dec. 31. 22:06
 6/28 anonim ***** válasza:
94%

Most ezért le leszek pontozva, mert az embereknek nehéz a felfogása...

Régen, amikor még nem tudták, vagy nem volt ennyire köztudott, hogy a kutyák nem ehetnek csokit mi is adtunk neki és semmi baja nem lett.

A gyengébbek kedvéért nem arra biztatlak, hogy adj neki, inkább te edd meg ő pedig kapjon kutyáknak való jutalomfalatot. Mi mindig vettünk karácsonyra az állatoknak ilyen kis finomságokat.

A mézeskalács az csak édesség, nem csokoládé. Mintha süteményt kapott volna. Muffin ugyanez, kis nutellával.

Kinder tejszelet, abban se sok a csoki. Szaloncukor az is inkább cukor, csak nehéz "étel".

Ha szerencséd van, akkor max kicsit csikarni fog tőle a hasa. De máskor ne adj neki!

Egyébként már ne haragudj, de mennyit adtál neki belőle? Ilyen jól álltok, hogy adogatod a kutyának a kinder tejszeleteket meg mindent? Vagy mindenből csak egy falatot kapott?

2010. dec. 31. 22:07
 7/28 anonim válasza:
38%
LOL az én kutyám túlélte,hogy elütötte az autó.túlélte,amikor öreganyám műbőrt adott neki, amit nem tud megemészteni.ez má sok mindent kibírt, és olyan eleven,h le se lehet lőni
2010. dec. 31. 22:09
 8/28 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem. Milyen fajta kutyáról van szó és kb. hány kg?
2010. dec. 31. 22:10
 9/28 Akiteki ***** válasza:
83%

Semmi baja nem lesz, csak ne csináld sűrűn, mert elhízik.

Ebbe a csoki mizériába sokan belegolyóznak már.

Tömény csokoládéból (nem tejcsokiból, aminek a csokoládé tartalma néhány %) több kilót kéne megenni a kutyának egyszerre, hogy baja legyen tőle.

2010. dec. 31. 22:14
 10/28 A kérdező kommentje:
köszi nektek is, hát kistermetű kb. 8-10 kg, 8 éves , hm.. a tejszeletet én sütöttem, azért adtam neki, mert sok lett, szaloncukorból mindig kb. 7-8 kg van véve, mézeskalács is mindig sok van, mert adok szét barátoknak
2010. dec. 31. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!