Mennyi idös korig lehet felvágni a kutya fülét és mennyibe kerül?
A farokvágás, bár az is kozmetikai műtét, sokkal másabb. Pár napos korban csippentik le, egy öltéssel összefogható a seb, nem egy több centi hosszú viszkető heg, amin ráadásul kötés is van.
Na nem azt mondom hogy az helyes lépés csak a küllem kedvéért, hanem hogy a kettő ég és föld.
Nem azon kellene vitatkozni, hogy állatkínzás-e vagy nem hanem értelmes választ adni.
Először is nézd meg a képeken mekkora fület szeretnél, milyen állna jól a kutyusod fejformájához, mert pl nekem a kisebb méretek nem tetszenek. Az orvosnál sablonból kellesz majd választanod a megfelelőt. Nagyon fontos, hogy ne olyan olcsó helyre vidd, ahol varrják a fülét mert hosszú a gyógyulási idő és gyakran benne marad a varrat helye. A kapocs még egy fokkal jobb mert nem marad helye. Olyat keress ahol égetik a sebet simán, vagy lézerrel. Így maximum 1-2 napig fáj neki, olyan és legkésőbb 1 hét elteltével teljesen be is gyógyul a seb.
Most vidd el a kutyust még kicsi, így könnyebben kiheveri. Egyébként amit biztosan tudok, hogy 6 hónapos koráig megcsinálják.
Nekem is pitbullom van de én nem fogom felvágatni a fülét, amíg szépen tartja (rózsafül) sokkal szebb, mint felvágva. Felesleges kínzás szerintem is. Azért persze megfordult a fejemben a dolog, onnan tudom az infókat.
valóban felesleges vitázni arról, hogy állatkínzás-e, ugyanis a törvény kimondja. tehát erről vitának nincs helye. az érintett kénytelen tudomásul venni, hogy bűncselekményt követ el (az orvos is, nyilván, de ő pénzt kap ezért, mellesleg hivatalosan nem végezhetné el).
mellesleg eléggé meglepő hogy a sok ember, aki az állatvédelmi törvényt kikövetelte, csak bizonyos részeit veszi figyelembe, és ami rá vonatkozik, attól valahogy eltekint.
a törvény minden pontja, mindenkire ugyanúgy vonatkozik!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!