Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idös korig lehet...

Mennyi idös korig lehet felvágni a kutya fülét és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
2009. jan. 26. 15:17
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
53%
Képzeld, a spánielnek meg a farkát vágják le.. Na és? Attól, hogy más b**rom is ezt teszi, neked miért kell?! A mi spancinknak nincs levágva a farka, sőt a szüleinek, sőt a kölykeinek sem! De ha körbenézel, láthatsz olyan, rotikat, dobermanokat, amiknek nincs csonkítva a fülük/farkuk! Attól még lehet szép, sőt..!
2009. jan. 27. 15:08
 32/47 anonim ***** válasza:
49%

A farokvágás, bár az is kozmetikai műtét, sokkal másabb. Pár napos korban csippentik le, egy öltéssel összefogható a seb, nem egy több centi hosszú viszkető heg, amin ráadásul kötés is van.

Na nem azt mondom hogy az helyes lépés csak a küllem kedvéért, hanem hogy a kettő ég és föld.

2009. jan. 27. 16:04
 33/47 anonim ***** válasza:
56%
Hát ez az, de még ezért is állatkínzónak néznek...
2009. jan. 27. 18:02
 34/47 anonim ***** válasza:
65%
Oké más, de én egyikkel sem értek egyet!!!
2009. jan. 27. 19:10
 35/47 anonim ***** válasza:
65%
de valaki magyarázza már meg hogy mi szép egy levágozz fülű meg farkú kutyán?? mellesleg a farkával NEM kormányoz (hogyne...:D), hanem egyensúlyoz.
2009. jan. 27. 20:54
 36/47 anonim ***** válasza:
23%
Hát bocsika, de olvasni azt tudok... És ha ilyet olvasok, arról nem én tehetek. Mellesleg az a szép benne, hogy (esetemben a dobinál->kedvenc) ha agarat akarok látni akkor azt veszek, vagy még inkább kopót. Nekem viszont egy kemény és komoly kutya kell, aki úgy is néz ki! Egyszerűen rondának tartom lebegő fülecskéket, meg a hosszú farkat, még ha hosszú szőr lenne rajta... Ha egy kopót akarnék egésznap bámulni akkor oké lenne. Amelyik kutya régen is így nézett ki annál nem zavar, de amelyiknél csak most találták ki hogy ílyen legyen, az csúnya így. Nekem.
2009. jan. 27. 23:54
 37/47 anonim ***** válasza:
23%
És ha még kunkorodik az a farok, az már kész röhej. Nekem fontos, hogy komolyan is nézzen ki és ne úgy mint a mindenki kutyuskája, tartsák a távolságot.
2009. jan. 27. 23:57
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem azon kellene vitatkozni, hogy állatkínzás-e vagy nem hanem értelmes választ adni.

Először is nézd meg a képeken mekkora fület szeretnél, milyen állna jól a kutyusod fejformájához, mert pl nekem a kisebb méretek nem tetszenek. Az orvosnál sablonból kellesz majd választanod a megfelelőt. Nagyon fontos, hogy ne olyan olcsó helyre vidd, ahol varrják a fülét mert hosszú a gyógyulási idő és gyakran benne marad a varrat helye. A kapocs még egy fokkal jobb mert nem marad helye. Olyat keress ahol égetik a sebet simán, vagy lézerrel. Így maximum 1-2 napig fáj neki, olyan és legkésőbb 1 hét elteltével teljesen be is gyógyul a seb.

Most vidd el a kutyust még kicsi, így könnyebben kiheveri. Egyébként amit biztosan tudok, hogy 6 hónapos koráig megcsinálják.

Nekem is pitbullom van de én nem fogom felvágatni a fülét, amíg szépen tartja (rózsafül) sokkal szebb, mint felvágva. Felesleges kínzás szerintem is. Azért persze megfordult a fejemben a dolog, onnan tudom az infókat.

2009. jan. 29. 11:16
 39/47 anonim ***** válasza:
65%

valóban felesleges vitázni arról, hogy állatkínzás-e, ugyanis a törvény kimondja. tehát erről vitának nincs helye. az érintett kénytelen tudomásul venni, hogy bűncselekményt követ el (az orvos is, nyilván, de ő pénzt kap ezért, mellesleg hivatalosan nem végezhetné el).

mellesleg eléggé meglepő hogy a sok ember, aki az állatvédelmi törvényt kikövetelte, csak bizonyos részeit veszi figyelembe, és ami rá vonatkozik, attól valahogy eltekint.

a törvény minden pontja, mindenkire ugyanúgy vonatkozik!!

2009. jan. 29. 13:37
 40/47 anonim ***** válasza:
24%
Kérdezőnek: hogy ez milyen érzés a kutyának (csak, hogy demózni tudj vele...:S) azt könnyen megtudhatod: vágasd a füledet hegyesre te is. Legalább a külsőd hasonlítani fog az idétlen belsődhöz...
2009. jan. 30. 00:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!