Csak úgy a rend kedvéért. az állatvédelmi törvény néhány passzusát bemásolom, és külön kiemelném, hogy az is állatkínzásnak számít, amire készülsz. az állatkínzás tilalma, mint törvény, mindenkire egyenlően vonatkozik, arra is, aki élvezetből rugdos meg egy kutyát, és arra is, aki esztétikai szempontból akarja megcsonkítani.
AZ 1998. ÉVI XXVIII. TÖRVÉNY AZ ÁLLATOK VÉDELMÉRŐL ÉS KÍMÉLETÉRŐL
AZ ÁLLAT VÉDELMÉNEK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
II. Fejezet
Az állat tartásának általános szabályai
10. §
Az állat küllemének megváltoztatása érdekében sebészeti beavatkozás nem foganatosítható, az ivartalanítás kivételével.
2009. jan. 27. 09:43
22/47 anonim válasza:
A fülvágást a fogváltás előtt van értelme elvégeztetni utána fölösleges, mert már nem porcosodik.
Állatorvosi beavatkozás, nem érdemes rajta spórolni, csak mert valahol olcsóbb, mert komoly fertőzés és csúnya fül lehet a vége.
2009. jan. 27. 11:17
23/47 anonim válasza:
09.18-nak: A kutyám pásztorkutya. Magától szeret futni. És senki nem játszik vele, mert egyszerűen mire felocsúdnak, addigra már nem is látják. Futott már azért is, mert német juhászok kergették... És a biciklivel sem lehet megelőzni. De mértem is már az idejét, és minden motiváció nélkül nagyot futott, pedig csak hívtam. Ellentétben a másik kutyámmal, akinek van farka, mégsem fut olyan gyorsan. Arról nem is beszélve, hogy farok nélkül és meg tud fordulni 40 cm-s árokban. De persze a standardban is benne van, hogy az agárral veszi fel a versenyt. :)
2009. jan. 27. 12:10
24/47 anonim válasza:
Utolsónak:
Lehetséges volna, hogy a kutya nem a farkával fut?.. :O
: )))
2009. jan. 27. 12:49
25/47 anonim válasza:
Nem mondtam, hogy a farkával fut. Lehetséges, hogy félreolvastad? Viszont azt sokan mondják, hogy kormányoz vele. Én arra mutattam rá, hogy a kutyám tökéletesen meg van elégedve, ahhoz képest, hogy valaki nyomoréknak titulálta a hozzászólások elején a csonkolást. Hogy miért nem inkább a szomszédunkat jelentik fel, akinek a kikötött tacskóján a gyerek bicajozik és amikor terhes lesz egy vizslától (ezt nem tudom, hogy, de láttuk) akkor hirtelen és érdekes módon eltűnik....!?
2009. jan. 27. 13:29
26/47 anonim válasza:
Valaki nyomorításnak nevezte a csonkolást,igen.
De nem úgy értette (gondolom),hogy ha vágnak a kutya füléből, akkor kevésbé fog tudni futni.
Egyébként ismerek teljesen boldog és elégedett háromlábú kutyát is, de attól még nem hinném, hogy a kutyák lábát helyes dolog levágni..
2009. jan. 27. 13:59
27/47 anonim válasza:
Bocsi, az én kutyámnak farka nincs... És a láb meg a fül nem ugyanaz. Más műtétek is okoznak fájdalmat.
2009. jan. 27. 14:13
28/47 anonim válasza:
Tudom, a tiédnek farka nincs, és nem csonkolták, hanem így született - viszont a kérdező meg a kutyája fülét akarja kupíroztatni, műtéttel.
Ez a két dolog az, aminek nem sok köze van egymáshoz..
A műtétek meg persze általában nem kellemes dolgok, de ugye van, amelyik az egészség érdekében szükséges.
2009. jan. 27. 14:27
29/47 anonim válasza:
Ha nem mondanám meg, hogy így született, akkor engem is ugyanúgy támadnának. Meg akkor is ha megsúgnám, hogy eleve célom volt csonkoltatni, amikor megszületik. De mivel farok nélkül született így nem kellett. És direkt nem az válaszottam, amelyiknek farka van. Mert szerintem így szép. Szóval nem sajnáltam volna levágatni. Mégsem érzem magam gonosznak.
2009. jan. 27. 14:31
30/47 A kérdező kommentje:
az ilyen fajta kutyának fel szokták vágni a fülét.
én erre felé nem is láttam olyan kutyát aminek nincs felvágva és ilyen fajta
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!