Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van valamilyen modszer nagytes...

Van valamilyen modszer nagytestű kutya megfegyelmezésére? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Amikor eszik a kutya, nem lehet biztonságosan megközelíteni, mert félti az ennivalóját. 1m a minimum, amit ilyenkor elvisel. Az a baj, hogy már kezd akkor is bizalmatlanul nézni, amikor az üres edényét odébb rakom.

Elég bátortalan volt kölyökként, ezért nem fenyítettem meg, amikor elkezdte ezt az ételféltést, mert attól féltem, h még gyámoltalanabb lesz. Azóta 2 éves lett, és mostanra túlságosan is magabiztos, néha úgy érzem, hogy át akarja venni az irányítást. Kordában lehet egy olyan kutyát tartani, amelyik tulajdonképpen nem fél semmitől?

2010. dec. 29. 18:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
23%

Én csak azt nem értem, hogy mer valaki korbácsot javasolni, anélkül, hogy ismerné a helyzetet, a kutya-gazda viszonyt, stb. Mégis mivel garantálod, hogy a kis kuvaszka nem fordul vissza a gazdára, ha az komolyan megüti? Mert szerintem ahol olyan a viszony, hogy ilyen nem fordulhat elő, ott nincs szükség korbácsra. Ahol viszont nincs arra garancia, hogy nem fordul vissza a kicsike, ott nem kéne korbácsolgatni, mert lehet, hogy a kedves gazdi húzza a rövidebbet.

Ja és ha a korbácsolás már jól megy, akkor érdemes elgondolkodni egy szöges korbácson, mert a kutya pikk-pakk hozzá szokik a korbácshoz, és még nagyobb fájdalom kell neki. Aztán egy idő után már úthengerrel kell átmenni rajta, hogy hasson valamit.

2010. dec. 30. 16:01
 22/29 anonim ***** válasza:
53%

ma 16:01--Ha hiszed ha nem,van olyanom mint a korbács,egyszer sem ütöttem meg vele egyik kutyámat sem,de mikor rájön a bolondja akkor elég ha mellettem egyszer megsuhintom a levegőben és tudja hogy most komoly a dolog és mint a jógyerek úgy szótfogad.(szótfogadnak,mert kettő nagytestüm van)!

A kérdező 30éves és férfi!Egy gyereknek vagy nőnek az javasolnám hogy ne is menjen a közelébe mikor eszik a kutya,de ha egy férfi fél a saját kutyájától és nem tudja megfegyelmezni és tanácsot kér annak speciel ezt tudom javasolni!Ja és csak végszükség esetén és ha már semmi nem segit.

Mikor a kutyák egymás közt eldöntik a rangsort azok sem egymás nyalogataásával vagy egymásnak a fülébe sugdosásával döntik el hanem a saját erejüknek a megmutatásával.Ezt vedd alapul ha engedelmes és használható kutyát akarsz magadnak nevelni.

Persze akik csak elméleti kutyatartók azok mondják az okosabbnál okosabb csodamódszereket,csak azok a módszerek a gyakorlatban nem válnak be!Ezért is van a sok kutyás baleset mert sok az emberhez nem szoktatott és szocializálatlan kutya!

Attól azonban óvlak amit itt is irt valaki hogy kézzel megüsd.Soha nem szabad kézzel megütni!Azért jó az olyan mint a korbács,amivel tudsz magad mellet csattantani és határozottan utasitani -mert mivel az hangos és ismeretlen neki-azért fél tőle!Az utasitásod legyen mindig határozott és egyértelmű!Mikor végrehajtotta amire utasitottad azonnal megdicsérni,az is nagyon fontos!

2010. dec. 30. 17:33
 23/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, de egyenlőre nem az erőszakos megoldást választom, mert végülis csak akkor van gond, amikor már eszik, és olyankor kell csak jobban odafigyelni. A másik dolog meg az, hogy egy korbácsot keresztbe lenyelne. Lehet megütném vele 3x, de utána csak rojt maradna belőle. Nemrég a tyúkok kerítése mellé gurult egy velőscsont, és majdnem rájuk szakította a dróthálót, annyira féltette. Ezért én vasvillával elkotortam, amit utána a szájából kellett félig kihúznom.

Szóval a vasvillát sem kíméli, pedig valamivel keményebb, mint egy korbács. Ráadásul nagy mérete ellenére igen mozgékony, és ügyes.

2010. dec. 30. 18:56
 24/29 anonim ***** válasza:
72%
Mondhattad volna előbb is hogy hülye vagyok és akkor nem irogattam volna itt potyára!Sok szerencsét a kutyádhoz!
2010. dec. 30. 20:17
 25/29 anonim ***** válasza:

Eltelt majdnem egy év.

Vajon mi a helyzet a kérdezőnél? A kutya vette át a hatalmat? Vagy már máshol őrzi az ételes edényét?

Nagyon sok kutya nem a megfelelő helyre kerül sajnos.

Saját kutyától félni, tartani, bármilyen méretű is az,nem a megfelelő gazda jellemzője.

2011. dec. 12. 00:02
 26/29 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a módszert, a kutya behódolt, tisztel, és nem került el semilyen rossz helyre. Meg sem lett verve.

És nem olyan egyszerű a helyzet, hogy van 1 gazdája, hanem egy családé a kutya. A miénk. De mindenkihez máshogy viszonyul a kutya. Nálam az volt a legnagyobb gond, hogy én nem etetem, csak másként foglalkozom vele. Amikor játszani szoktam vele, valószínű, hogy az maradt meg benne, hogy sokszor elvettem tőle a játékát. Labdát. Visszakapta, csak benne volt, hogy ha akarom elveszem. Valószínű az ennivalót is így kapcsolta hozzám, arra meg nagyon kényes. De miután megtaláltam a megfelelő ezközt, nincs probléma. Elég a hangsúly, és már tudja mi a helyzet.

2011. dec. 12. 07:08
 27/29 Akiteki ***** válasza:
Remek hír. Gratulálok, ügyes vagy!
2011. dec. 12. 07:55
 28/29 anonim ***** válasza:
Igazán örülök, hogy sikerült! Annak főként, hogy rájöttél a gond okozójára, és javítani tudtad minden fizikai ráhatás nélkül.
2011. dec. 12. 10:23
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. dec. 12. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!