Hatásos az a módszer hogy ha nem eszik a kutya, illetve csak bohóckodva eszi a tápot akkor csak 15 percig marad előtte a kaja minden étkezésnél, és ha nem eszi meg akkor csak a következőnél adjuk oda?
Így igaz.
Én 20 percet olvastam.
A lényeg az, hogy a felnőtt kutya csak 1x/nap egyen, és ha nagytestű, akkor heti 1 nap diéta, ekkor csak vízet kapjon.
Sok kutyám vol már, de nekem eddig egyik kutyámmal sem volt evési probléma.
Azt semmiképp nem csináld, hogy dobálod neki a tápot, szétszórod stb.
Valóban jó megoldás lehet, hogy csak 15-20percig van előtte az étel, ennyi idő alatt meg kell ennie. Ha nem ette meg akkor elveszed előle, és a KÖVETKEZŐ etetéskor kiegészíted a szokásos adagra. Fontos, hogy ne adj neki többet, mint amennyire szüksége van.
Fontos, hogy napközbe ne adj neki túl sok nasit, mert akkor tele van a hasa folyamatosan és persze, hogy nem eszik normálisan.
Valamint lényeges az is, hogy mindig azonos időpontban kapjon enni!! Megközelítőleg azonos mennyiséget!
3hónapos koráig napi 3szor mindenképp
6 hónapos koráig napi 3szor, esetleg 2szer.
6-12 (nagytestűeknél 18) 2szer.
Felnőttkorban elég egyszer etetni.
Én a kutyámat nem koplaltattam sosem, de állítólag jót tesz nekik.
Ha a húst jobban szereti, mint a tápot, miért nem azt adsz neki?
Amúgy az is lehet, hogy unatkozik, és szeret játszani. Szerintem semmi rossz nincs abban, ha játszva etetgeted. Az én kutyusom pl. imádta, ha az ölemben ült, és úgy adogattam a falatokat a szájába, vagy azt is szerette, ha dobtam neki, és a levegőben elkapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!