Van valamilyen modszer nagytestű kutya megfegyelmezésére? Bővebben lent.
Amikor eszik a kutya, nem lehet biztonságosan megközelíteni, mert félti az ennivalóját. 1m a minimum, amit ilyenkor elvisel. Az a baj, hogy már kezd akkor is bizalmatlanul nézni, amikor az üres edényét odébb rakom.
Elég bátortalan volt kölyökként, ezért nem fenyítettem meg, amikor elkezdte ezt az ételféltést, mert attól féltem, h még gyámoltalanabb lesz. Azóta 2 éves lett, és mostanra túlságosan is magabiztos, néha úgy érzem, hogy át akarja venni az irányítást. Kordában lehet egy olyan kutyát tartani, amelyik tulajdonképpen nem fél semmitől?
Így egy kicsit másabb a leányzó fekvése.
Vagy kőkeményen megfegyelmezed, hogy az agyába vésse ki a góré, vagy rengeteg szabályba kényszeríted bele erőszak nélkül, és azokat mindig betartatod vele. De a leghatékonyabb, ha mindkettőt használod. Kezdésnek etetésnél úgy, ahogy kb. egy fél órája írtam.
Köszönöm!
Áttanulmányozom.
egy falkavezér nem erőszakos hanem következetes, határozott, és egyértelműen kommunikál... elsősorban kutyapszichológiára alapozva lehet irányításod alá vonni egy agresszív kutyát-ha agresszióra agresszió a válasz, akkor csak ronthatsz a helyzeten-a nemkívánt viselkedést erősíted és a bizalmat gyengíted!
KUTYAISKOLA! Komolyan mondom, hihetetlen, hogy van aki elhiszi magáról, hogy képes fájdalamt okozni egy kuvasznak, vagy akármilyen nagytestű kutyának. Ezt nem (csak) neked írom kérdező, hanem a váloszó okosnak, aki szerint a fájdalom a lényeg.
Egy kuvasznak semmiből nem állna téged darabokra szedni, és kibelezni, de mégsem teszi. Ennek ellenére át tudta venni fölötted az irányítást, anélkül, hogy egyszer is fájdalmat okozott volna... Ezen kellene elgondolkodni.
Nagyon nem mernék szórakozni egy kuvasszal, de miheztartásképpen elmondom, hogy a kutyasulin az oktatók is eléggé kesztyűs kézzel bánnak vele, mert ha egyszer arra kerül a sor, hogy össze kell mérni az erőtöket, akkor bizony a kétlábú nagy szarban lesz a négylábúval szemben...
Ne üsd meg, és ne is ütögesd! Keress meg egy szakember még azelőtt, hogy valaki megsérülne...
Irod hogy kuvaszod van!Mindig szerettem a kuvaszt mert nagyon okos,szép intelligens kutyák!Csak nagyon keményfejüek,de az jó is lehet és a hasznodra válhat !
Sajnos mostmár csak azt tudom javasolni hogy vedd elő a kutyakorbácsot és szoktasd hozzá hogy addig nem nyúl a kajához amig meg nem engeded neki.Ez nálunk már kiskorában igy van tanitva,de még nem késő!Ezt nagytestü kutyáknál muszály igy csinálni!
Aki másként is meg tudja oldani az úgy oldja meg,de ez a módszer-ha kicsit drasztikus is még mindig jobb mintha azért kéne megválni tőle mert a gazdi nem tudja fegyelmezni.
Férfi vagy és ha nem érezteted vele hogy nem félsz tőle akkor elvesztél!Főleg egy kuvasznál ami a puszták királya!!
Aki a válaszomért lepontoz azt én is visszapontozom!Mert más az állatszeretet és más a realitás,és itt nem egy palotapincsiről van szó akire ha gorombán ránézel akkor összecsinálja magát!
ma 12:03--Elmentek nálatok hazulról??Ezek közt az emberek közt kiejteni a szádon hogy kutyakorbács?Előre röhögök hogy hányan fogják a véredet kivánni!!Ne légy felelőtlen!De melletted leszek cimbora és sajnos én is igy oldanám meg a kérdést,csak nem mertem leirni!
Te meg Kérdező ha már elb..ztad a kutyádat,még helyrehozhatod és ne hidd hogy a kutyaiskolában imával nevelik meg--ha megtudják nevelni.De Te még megnevelheted és utána szent lessz a béke,mert a kuvasz jó kutya !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!