Mennyi idő alatt tanulja meg a kutya a szarvasgomba keresést? Illetve, milyen módszer a legjobb a tanítására?
Hűha. Mindjárt leírom neked egy kommentben hogy kell megtanítani. NAgyon egyszerű, nem is értem, hogyhogy nem ebből él az összes kutyát.
Viccet félretéve: először is maximálisan jól nevelt, kézben tartható kutya kell hozzá, akivel nem kell majd vitatkoznod arról, hogy kié a gomba, meg hogy merre kell vinni.
Ha ez megvan, akkor jöhet a szagazonosítás tanítása. Itt van róla pár cikk: [link]
Nyilván lent van a legrégebbi, és felfelé az egyre újabbak.
Viszont itt még nem keres, nem járja át a környéket, tehát valószínűsítem, hogy érdemes eljárni vele nyomkövetni is, hogy a földön kereső magatartást megtanulja, bár az kicsit más.
Szerintem ha kiskorától foglalkozol vele, akkor 3 éves kora körül már esélyes, hogy tudsz vele találni valamit.
Milyen kutya?
Akkor kezdd el tanítani a szagazonosítást is. Olvad végig a blogot, tök jól leírja, hogy mit csinál, és hogyan. Nem tudom milyen módszerrel tanítasz, de ő klikkerrel, tehát ha az nem megy még neked, akkor passzolom a kérdést, én is klikkerrel tanítok, tehát nekem is csak klikkeres ötleteim vannak.
Ha otthon, saját szaggal, meg idegen szaggal már megy, akkor el lehet kezdeni fűszerekkel próbálkozni kint a parkban, aztán idegen helyen, stb. Ahhoz hogy tudjon szarvasgombát keresni, kell ugye szagminta, de szerintem magára a gombára már csak akkor ruházz be, ha zsályával, majorannával, meg mindennel jól megy már idegen helyen is. Eleinte neked kell eldugnod a megtalálandó gombát is, és így egy idő után fokozatosan felépítve valószínűleg már menni fog.
Itt is van róla egy cikk: [link]
Próbáld sztem felvenni a szarvasgombásokkal a kapcsolatot, ők fognak tudni segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!