Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek "kié" lesz a kutyus?

Szerintetek "kié" lesz a kutyus?

Figyelt kérdés

Most elég hülye kérdést tettem fel, de őszinte leszek.. féltékeny vagyok. :D

Van egy 5,5 hónapos németjuhászom, eddig én foglalkoztam vele csak (séta, etetés, játék), apum mindig is vágyott egy németjuhászra, és most ő is rászokott, hogy mindennap viszi sétálni (amikor én nem tudok elmenni, mert későn érek haza a melóból, kivéve hétvége, mert akkor általában itthon tudok lenni).

Ő viszi ki az ennivalót is neki.

Eddig egy kutyámat nem akarta elvinni sétálni, a németjuhi előtt volt egy németjuhi-amstaff keverék, azt sem vitte soha sétálni a 11 életéve alatt. Most azzal érvel, hogy mindennap kell vinni sétálni a kutyut. Mondtam neki, hogy akkor az előzőnél miért nem volt buzgó? :D Persze vigyorogtunk rajta. :D

De akkor is, most kicsit féltékeny vagyok! :D

Januárba kezdjük a kutyasulit, a végén oda lyukadunk ki, hogy amikor én nem érek rá hétvégén, akkor ő viszi le.

A lényeg, szerintetek kihez fog jobban ragaszkodni a kuty? Apuhoz vagy hozzám? :)

Hüle vagyok tudom.. de nagyon féltékeny! :D

2010. dec. 29. 18:14
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
nem lehetett mert kinti kutya lett, másrészt ahova mentem ott meg egy édi vizsla volt és ahol most vagyunk ott meg nincs rá lehetőség az udvarban...majd meghaltam olyan rossz volt sokáig, de járok hozzá mindig.....most meg van 8 hetes yorkim majd egy kis idővel be akarom neki mutatni....aztán remélem összehaverkodnak..és ha megyek majd elpörögnek :D
2010. dec. 29. 19:10
 12/38 anonim ***** válasza:

Jó lenne ha gondolkoznál.

MIért akarod magadnak azt a kutyát, ha majd 2-3 év mulva meg itt hagyod? Normális vagy?

Akkor meg inkább hagyd meg apukádnak. Az pedig hülyeség, hogy a"falkában " hagyni, mert a kutyának ott a legjobb ahol a gazdája van, már ha van gazdája. Ha az utcán akkor az utcán, ha panelba akkor ott...

Aki nem tud semmit a kutyákról, az kb így vélekedik.

Ha itthagyod a kutyát, akkor hagyd békén szerencsétlent, mert akkor meg majd 1-2 akár 3év múlva elmész, és otthagyod...Gondolkozz már huszonéves nő létére, mert nekem nem tűnik csak tizenévesnek a gondolkodásmódod.

2010. dec. 29. 19:11
 13/38 anonim ***** válasza:

egy 8hetes yorkikával sosem fogsz pótolni egy amstaffot, már ha te voltál nála a főnök..Ha nem te vagy, akkor bármivle pótolhatod.MIért nem tudtad felvinni a házba? Ha te voltál a főnöke, akkor neki volt a legrosszabb, hogy egyszer csak kiteszik a falkából és egyedül marad, az alárendelt tagjaival.

Mostmár ő a falkavezér, te már csak alatta vagy, ha vagy. Ez sajnos így van.

2010. dec. 29. 19:13
 14/38 A kérdező kommentje:

19:06-os. :)

Én is úgy gondoltam, hogy több gazdis, de mindenhol (könyv stb.) azt írják egy.. :S No mindegy. :)

Apu a maga kenyérre kenhető módján kemény. :D:D Egyébként egy tündér ember, de a kutyák tisztelik. :) Pl. amit velem meg mer csinálni, azt vele sosem tette, pedig apu sosem fegyelmezte.

Pl. kéz harapdálás. Engem máig rág, hiába szólok rá, aput sosem. :)

Staffis!

Hát igen, így elég rossz, hogy otthon kellett hagyni, de legalább tudod hogy jó helyen van. :) A yorkit meg biztos elfogja fogadni, legalábbis nálunk nagyon hamar megy a beilleszkedés minden új kutyának. :) A többiek olyan kitörő örömmel fogadják, hogy el sem lehet hinni. :)

2010. dec. 29. 19:18
 15/38 anonim ***** válasza:
Hát ezek alapján nekem úgy tűnik, apud a falkavezér, gondolom termete miatt, hangja miatt is a kutyáknál ez nagyon fontos.Küzdj érte, hogy te legyél DE CSAK HA VISZED MAGADDAL, ÉS UTÁNA NEM DOBOD KI MINTHA NEM IS A TIED LENNE, ÉS OTTHAGYOD APUDÉKKAL, AKIK A KUTYÁNAK CSAK AZ ALÁRENDELT EGYEDEI.!
2010. dec. 29. 19:20
 16/38 A kérdező kommentje:

19:11-es, mivel nem vagyok egy költözködős beállítottságú, ezért valszeg nem az elkövetkezendő 5 éven belül fogok elköltözni. :)

Egyébként akkor azt akarod mondani, hogyha hétvégén nem vagyok itthon, akkor is rossz a kutyának? Mert én nem úgy vettem észre (mivel sajnos nem tudok minden hétvégét itthon tölteni).

Kár felkapni magad, szerintem a staffis is magával vitte volna a kutyáját, ha lehet. De mivel nem lehetett, ott hagyta ahol szeretik. Más inkább kivágja az utcára, az mennyivel humánusabb?

Nem a konkrét falkából tagadta ki a kutyát, csak ő hagyta el.

Ha belegondolsz, van, hogy a farkasoknál is meghal a "főnök", akkor vajon mindenki összetörik? Nem, választanak új vezetőt. Azt tudom, hogy a kutyák tudják mi az a halál, ugyanis amikor nálunk bekövetkezett egy-egy kutya halála, mindenki elbúcsúztatta, ki puszival,mindenki máshogy, de nem dőlt össze a világ azért..

2010. dec. 29. 19:24
 17/38 anonim ***** válasza:

nem nem fogja pótolni....ebben igazad van..de ha értelmezted vna a szöveget ez már 3 éve a yorkit most kaptam karácsonyra meglepetés.....tehát csak indulj be....azért nem vihettem magammal mert kellett apukámnak otthonra h ne legyen egyedül akkor volt 59, másik meg egy hatalmas házat kell őriznie...a "falkában" meg benne vannak a család többi tagjai is tehát kitaszításról szó sem volt...tömören legyen elég ennyi nem részletezném....előtte meg egy pittem volt akit sajnos a hü..e tesóm hozott a házhoz csak nem foglalkozott vele én így én lettem a gazdija , sajnos ő 15 éves koromban elpusztult gennyes méhgyulladás következtében műtét közben... úgyh ha lehet a véleményedet tartsd meg magadnak!

Köszi

2010. dec. 29. 19:26
 18/38 anonim ***** válasza:
nem, én azt gondolom, hogy nem az hogyha hétvégén nem vagy otthon, hanem inkább az, hogyha nem vagy hetekig, vagy épp csak hetente egyszer... az nem tesz neki jót. Nagyon nem.
2010. dec. 29. 19:28
 19/38 A kérdező kommentje:

19:20as. :) Nem, eszembe sem jut ilyet csinálni. :) Ez párom is tudja nagyon jól.

Márpedig azért is, mert az eddigi hosszú hétvégéket (amiket együtt töltöttünk) leredukáltam egy napra, hogy minél többet lehessek a kiskutyával. :)

Mondja, hogy költözzek hozzá, de pont ezért nem, mert a kutyáimat oda nem vihetném (ő pedig egyéb okok miatt nem járhat és nem költözhet hozzánk), csak saját házba mennék vele, ahol ők is ellennének, csak nem tudom mennyire esik jól nekik egy költözés, új helyre. :S

Egyszóval, mióta a kölyök itthon van, többet vagyok a kutyával mint a szerelmemmel, mert egy ember megérti miért nincs vele a másik, míg egy kutya nem. :)

2010. dec. 29. 19:29
 20/38 anonim ***** válasza:
Így már érthetőbb a helyzet, Staffis gazdi, a kitagadást én úgy gondoltam, hogy te vagy az alfat, alattad áll Ő, és alatta meg a család többi tagjai.És ha te elmész, bár nem jó szót használtam, hogy kitgaadás, de neki ez nem jó. Ezt akkor is úgy gondolom.
2010. dec. 29. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!