A második kutyus is annyira ragaszkodó lesz mint a már velünk élő első?
Úgy látom elég féltékeny a kutyánk más kutyákra, ha azokkal is foglalkozunk ( nem harapós, agresszív csak ugat és nyomul). Szeretnénk hamarosan egy kölyköt, de félek, hogy nem fog hozzánk annyira ragaszkodni, nem alakul majd ki olyan szoros, mély kapcsolat mint a már meglévővel, ha az mindig elüldözi és nyilvánvalóvá teszi a kisebb számára hogy ő van jobb helyzetben. A kicsi meg esetleg enged, és nem kötődik, közeledik majd annyira, nehogy megint "leugassák".
Tudom, ezt nekünk kell megoldani, összeszoktatni őket - de ettől függetlenül azért lesznek ilyen helyzetek.
Szerintetek?
Mondjuk én biztosan nem hagynám rá a kutyámra, hogy nem engedi, hogy másokat simogassak. Direkt provokálnám azzal, hogy elküldöm onnan, és megsimogatom a másikat.
ez egy domináns viselkedés, amit el lehet fogadni ha más gond nincs a kutyával, de ha van más is, akkor korai lenne még egy kutya.
Köszi az eddigi válaszokat. Rá szoktunk szólni ilyenkor, de mivel nem támad, annyira nem vettük fel eddig a dolgot, most hogy tervezzük az új kutyust több mindenre oda fogunk figyelni.
Az elméletem szerintetek mennyire jönne be? Mármint hogy a kölyök nem lenne ragaszkodó.
Már bocs de maga az elmélet hülyeség. A ragaszkodás meg a kutya személyiségétől függ.
Saját példa: az első kutyánk sosem volt az a törleszkedő, simogassatok típus. A második, ő nagyon nyomulós, féltékeny. Nehezen viseli ha mást simogatok. A harmadik kutyánk, meg olyan h leszarja h mi van, ha ő oda szeretne jönni akkor odajön. Nem hatja meg h a másik ott tobzódik és féltékenykedik, ill. az első sem lett se nyomulósabb, se visszahúzódóbb. Ez alaptermészet kérdése. De h amiatt ne kötődjön hozzád a kutyád, mert a másik leugatja, az életszerűtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!