Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A második kutyus is annyira...

A második kutyus is annyira ragaszkodó lesz mint a már velünk élő első?

Figyelt kérdés

Úgy látom elég féltékeny a kutyánk más kutyákra, ha azokkal is foglalkozunk ( nem harapós, agresszív csak ugat és nyomul). Szeretnénk hamarosan egy kölyköt, de félek, hogy nem fog hozzánk annyira ragaszkodni, nem alakul majd ki olyan szoros, mély kapcsolat mint a már meglévővel, ha az mindig elüldözi és nyilvánvalóvá teszi a kisebb számára hogy ő van jobb helyzetben. A kicsi meg esetleg enged, és nem kötődik, közeledik majd annyira, nehogy megint "leugassák".

Tudom, ezt nekünk kell megoldani, összeszoktatni őket - de ettől függetlenül azért lesznek ilyen helyzetek.

Szerintetek?

2011. ápr. 29. 14:33
 1/6 anonim ***** válasza:
persze lesznek ilyen helyzetek, lesz majd hogy az egyik megsortodik, elvonul, olyan is hogy odakap a masiknak, vagy a lakasban tesz jelzes erteku kart. Par het-honap alatt ezt lemeccsezik egymassal, neked csak arra kell figyelned hogy te legy a falkavzezer.
2011. ápr. 29. 14:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk én biztosan nem hagynám rá a kutyámra, hogy nem engedi, hogy másokat simogassak. Direkt provokálnám azzal, hogy elküldöm onnan, és megsimogatom a másikat.

ez egy domináns viselkedés, amit el lehet fogadni ha más gond nincs a kutyával, de ha van más is, akkor korai lenne még egy kutya.

2011. ápr. 29. 15:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat. Rá szoktunk szólni ilyenkor, de mivel nem támad, annyira nem vettük fel eddig a dolgot, most hogy tervezzük az új kutyust több mindenre oda fogunk figyelni.

Az elméletem szerintetek mennyire jönne be? Mármint hogy a kölyök nem lenne ragaszkodó.

2011. ápr. 29. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Már bocs de maga az elmélet hülyeség. A ragaszkodás meg a kutya személyiségétől függ.

Saját példa: az első kutyánk sosem volt az a törleszkedő, simogassatok típus. A második, ő nagyon nyomulós, féltékeny. Nehezen viseli ha mást simogatok. A harmadik kutyánk, meg olyan h leszarja h mi van, ha ő oda szeretne jönni akkor odajön. Nem hatja meg h a másik ott tobzódik és féltékenykedik, ill. az első sem lett se nyomulósabb, se visszahúzódóbb. Ez alaptermészet kérdése. De h amiatt ne kötődjön hozzád a kutyád, mert a másik leugatja, az életszerűtlen.

2011. ápr. 29. 16:50
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem egy éves volt a kutyám mikor beszereztem egy másikat.Én is féltem az ilyen helyzetektől,sőt az első kutyám sem volt kezdetben elragadtatva a picikétől.Aztán telt az idő,és szép lassan beállt a rend.A nagyobb lett a falkavezér,a kicsi teljesen behódolt neki.Így azóta sincs köztük semmi konfliktus,soha nem veszekszenek,tök jól elvannak.Megpróbálok mindig egyformán foglalkozni velük,hogy nehogy azt érezzék,hogy bármelyikük is háttérbe szorul.Nálunk a kicsi sokkal kedveskedőbb bújósabb.Hidd el nem lessz semmi gond.Ugyanúgy fog kötődni hozzátok mint az előző.Az hogy milyen kutyává válik az nagyban függ majd tőletek is,illetve a személyiségétől.
2011. ápr. 29. 20:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is, megnyugodtam! :)
2011. ápr. 30. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!