Miért gondolják azt sokan, hogy spórolnak azzal, ha ajándékba kapnak kutyát?
Figyelt kérdés
Rengetegen kérdeznek olyat, hogy hol lehet ingyen vagy olcsón szerezni kutyát. Csak azzal nem számolnak, hogy a kutya vételára csak töredéke azoknak a költségeknek, amikkel a kutyatartás jár. És mi van, ha pl. elüti egy autó? Akkor megkérdezi, hogy hol lehet ingyen megműttetni? És mi van, ha valamilyen genetikai betegsége van? Vagy ha menhelyi kutya, akkor gyakran elég sokat kell költeni kutyaiskolára, hogy kiheverje a traumákat, amiket átélt. Szerintem akinek nincs rá pénze, az ne tartson kutyát! Nem az örökbefogadással van bajom, hanem azzal, ha valaki így akar spórolni és nem érdekli, mi lesz a kutyával egy hirtelen jött betegség esetén!2009. jan. 24. 20:13
31/31 anonim válasza:
Most lehet utálni fogtok, de én ajándékba kaptam a yorki kutyámat. Sőt kettőt, egy fiút és egy lányt. De nem én kunyeráltam, hanem itt a neten találtam, hogy elakarják ajándékozni és szerető gazdit keresnek nekik. Én nagyon megörültem. El is mentünk értük vagy 100km-re. Persze a kislányt a barátnőméknek odaadtuk. Eszünkbe nem jutna pároztatni, nem azért hoztuk. Viszont imádjuk! Nagyon hálás kutyus. Költöttünk is rá, mert a fogkövet le kellett szedetni a fogacskájáról, mert nem nagyon foglálkoztak vele, és elég ramaty állapotban voltak. Továbbá több ezer forint volt a kullancs elleni csepp és nyakörv is. Tehát lehet, hogy nem adtunk érte pénzt, de mindent megteszünk érte és nem sporolunk rajt és az egészségén. Viszont örülünk, hogy nem kellett több tizezret kiadni a megvételére. És törzskönyves kutyusok. De nem pároztatom, nem azért kellett. Ő már családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!