Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy spórolnak azzal, ha ajándékba kapnak kutyát?

Figyelt kérdés
Rengetegen kérdeznek olyat, hogy hol lehet ingyen vagy olcsón szerezni kutyát. Csak azzal nem számolnak, hogy a kutya vételára csak töredéke azoknak a költségeknek, amikkel a kutyatartás jár. És mi van, ha pl. elüti egy autó? Akkor megkérdezi, hogy hol lehet ingyen megműttetni? És mi van, ha valamilyen genetikai betegsége van? Vagy ha menhelyi kutya, akkor gyakran elég sokat kell költeni kutyaiskolára, hogy kiheverje a traumákat, amiket átélt. Szerintem akinek nincs rá pénze, az ne tartson kutyát! Nem az örökbefogadással van bajom, hanem azzal, ha valaki így akar spórolni és nem érdekli, mi lesz a kutyával egy hirtelen jött betegség esetén!
2009. jan. 24. 20:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
59%

ez a jó magyar mentalitás...minden ingyen 'kéne' ha lehet.

de persze utána se kerüljön pénzbe vagy csak jelképes összegbe.

olcsó kutya, olcsó kaja, ingyen fedezés, a kölyök árából meg majd jól megszedjük magunkat.... pfujj...

ez ugyanaz, mint mikor gyerekeket szülnek a családi pótlék miatt hogy ne kelljen dolgozni.

2009. jan. 24. 22:21
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

ez a gyerek dolog persze nem magyar találmány ;)))

2009. jan. 24. 22:21
 13/31 A kérdező kommentje:
Szerinted jó megoldás elaltatni?! Szerinted humánus?! Vett egy állatot, majd amikor nem tudta tovább gondozni, elaltatta! Szép!
2009. jan. 24. 22:31
 14/31 A kérdező kommentje:
A 22.13-asnak írtam.
2009. jan. 24. 22:32
 15/31 anonim ***** válasza:
71%
Igaza van az első hozzászólónak, egy kutya kezelése adott esetben kerülhet annyiba, mint a vételára. Azt miből finanszírozná a kedves gazdi, akinek ingyen kell kutya, mert nem tud vagy nem akar rá pénz kiadni? Az én egyik kutyámmal egyszer egy hétig szaladgáltam orvostól-orvosig, mire végül kiderült, hogy részleges bélelzáródása van. Az egy hét alatt -nem hazudok!- 100 rugót hagytam a dokiknál. Ez bármikor bárkivel megtörténhet! Az olcsón, szaporítótól vásárolt kölyköknél meg nem csak ilyen esetekre kell felkészülni....
2009. jan. 24. 22:44
 16/31 anonim ***** válasza:
87%
Nézd, sok évig gondozta azt a háziállatot, és nagyon lelkiismeretes gazdi volt mindig. Ha nincs más megoldás, és nincs pénze kifizetni a műtétet (daganatról volt szó), de egyébként mindenre gondosan ügyelt, megfelelő hely, megfelelő gondoskodás, kaja, minden, altatásnál jobb lehetőség nincs. Állatorvos nem SZTK, és nem dolgozik ingyen.
2009. jan. 24. 22:47
 17/31 anonim ***** válasza:
81%

Természetesen ha daganatról van szó, mérlegel az ember,hogy kezeltessem és éljen még 2-3 hónapot fájdalmakkal vagy hagyjam fájdalom nékül elmenni... DE

ha gyógyítható a betegsége csak ne altassuk már el azért mert a gazdinak nem tellik...

Nekem a kutyám olyan mint a gyerekem és a gyerekemet se csapom agyon csak mert beteg és a gyógyszer mondjuk 10.000-be kerül... inkább nem eszem ... (első voltam)

2009. jan. 24. 23:11
 18/31 anonim ***** válasza:
84%

Annyira egyszerű dolog ez: ha valakinek egy bizonyos fajta kutya a szíve vágya,akkor gyűjtse össze az árát.

Kevés ellenszenvesebb dolog van, mint a kunyeráló hirdető, akinek pénze ugyan nincs, vagy nem szándékozik erre fordítani, de a lelki magányán/beteg gyermekén/rokkant nagymamáján kizárólag egy fajtatiszta divatkutya segíthet, holmi menhelyi keverék szóba sem jöhet.

2009. jan. 24. 23:13
 19/31 anonim ***** válasza:
76%

Én ha azt a hirdetést hallanám, hogy gyereknek vagy szegény embernek olcsón kellene fajta kutya én biztos nem adnék neki (nem a pénz miatt).

Aszembeszomszédunk pl. 2 nagy termetű kutyája volt, de mivel nem tudták etetni, ezért az egyiket elaltatták. A másik meg kb. 3 m hosszú láncra van kitkötve és soha nem engedik el. Játéka, semmilye nincs, nem törődnek vele csak napi egyszer kaját dobanak neki, sétáltatni nem viszik.

2009. jan. 25. 09:25
 20/31 anonim ***** válasza:
76%

igen, nagy divat mostanában anyagi nehézségekre vagy beteg gyerekre hivatkozni.

de kérdem én: ha nincs pénze hogyan akarja eltartani a kutyát? beteg gyerekkel nincs elég baj, kell még egy plusz kolonc is?

szóval egyértelmű hogy ez csak duma! ilyen helyzetben az ember nem kutyát akar!

2009. jan. 25. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!