Miért gondolják azt sokan, hogy spórolnak azzal, ha
ajándékba kapnak kutyát?
Figyelt kérdés
Rengetegen kérdeznek olyat, hogy hol lehet ingyen vagy olcsón szerezni kutyát. Csak azzal nem számolnak, hogy a kutya vételára csak töredéke azoknak a költségeknek, amikkel a kutyatartás jár. És mi van, ha pl. elüti egy autó? Akkor megkérdezi, hogy hol lehet ingyen megműttetni? És mi van, ha valamilyen genetikai betegsége van? Vagy ha menhelyi kutya, akkor gyakran elég sokat kell költeni kutyaiskolára, hogy kiheverje a traumákat, amiket átélt. Szerintem akinek nincs rá pénze, az ne tartson kutyát! Nem az örökbefogadással van bajom, hanem azzal, ha valaki így akar spórolni és nem érdekli, mi lesz a kutyával egy hirtelen jött betegség esetén!
tudnám hogy miért lett lepontozva a válaszom, hogy ha nem kell kifizetni az állatot, akkor a vételárat később rákölthetem...
egyébként meg joga van mindenki akkor és azért elaltatni az állatát, amiért akarja.
2009. jan. 25. 16:05
22/31 anonim válasza:
Remélem, akkor is így gondolkodik a társaság, ha vakvezető kutyáról van szó szerényebb anyagi lehetőségek között élő vak ember mellé.
2009. jan. 25. 17:27
23/31 A kérdező kommentje:
Akkor egy kicsit más a helyzet. A vakvezető kutyát tudtommal ingyen kapja az alapítványtól, és sok dologban segítenek neki, hogy leküzdhesse a nehézségeket.
2009. jan. 25. 18:08
24/31 A kérdező kommentje:
Tehát jogom van elaltatni az állatomat amikor csak akarom? Jó, akkor már megyek is az állatorvoshoz, már nincs kedvem gondozni. Igaz, hogy amikor megvettem, felelősséget vállaltam érte, de kit érdekel...
2009. jan. 25. 18:10
25/31 anonim válasza:
Hmm... tegyük fel,hogy nekem például régi vágyam egy afgán agár, és ezt a fajtát valószínű hogy nem fogom megtalálni egy menhelyen. Ilyenkor a legolcsóbb és egyszerűbb mód, ha feladok egy iylen hirdetést. Más értelmes okát nem látnom... Menjetek el egy menhelyre, nekem is onnan van kutyám és imádom :) Ráadásul ingyen van. Az etetést meg senki nem bírja megúszni...
2009. jan. 25. 20:40
26/31 anonim válasza:
igen, jogod van elaltattatni a kutyádat, meg másnak is a sajátját. bosszantó lehet kívülről nézve, de joga van hozzá, felesleges ezen moralizálni. rossz gazdának én se adnék kutyát - más állatot se. itt van egy kérdező aki napok óta a törpehörcsögeiről érdeklődik, láthatóan nulla ismerettel vágott bele, ott meg nekem durrant el az agyam. de pusztán azért, mert valaki, ha lehet, nem akar tízezreket fizetni egy kutyáért, nem elitélendő (mivel fogalmad sincs, hogy miért) - csak ettől senki se lesz rossz gazda. nyilván te is láttál már gazdag embert rosszul bánni a háziállataival.
2009. jan. 25. 20:58
27/31 anonim válasza:
Miért hiszi azt mindenki, hogy egy kutyának szüksége van kutyakozmetikusra, kutyaiskolára, drága tápra, vitaminokra és mindenféle játékra amit úgyis előbb vagy utóbb szétrág? Egy kutya akkor is lehet boldog és egészséges ha ezeket nélkülözi... Nekem egy nagytestű keverék kutyusom van, és nagyon jól érzi magát, úgy hogy a kutyaiskolát, kutyakozmetikust, ilyesmit sose látott. Sétálni se visszük sose de nagyon jól megvan itthon (udvaron), és nem egy vagyon a tartása...
Nekem bizony nagyon ellenszenves a kupírozás - de hol az összefüggés ezzel a kérdéssel?
-Következőnek: nem feltétlen kell minden kutyának kutyaiskola meg kozmetikus, (mondjuk séta sztem igen), nem is erről van szó- hanem arról, hogy a fajtatiszta divatkutya, hogy úgy mondjam, luxuscikk. Ingyen kunyerálni luxuscikket igen ellenszenves dolog.
Kutyát aztán (sajnos) nem kunszt szerezni, minden sarkon hozzávágnak az emberhez egy tucatot. Csakhogy azokkal általában nem lehet puccosan vonulni a korzón, ill. munka nélkül pénzhez jutni a kizsigerelésükkel.
2009. jan. 26. 18:58
30/31 anonim válasza:
nekünk mind a két kutyánk keverék (volt ez egyikük meghalt utána kaptuk a másikat) és mind a kettőt ingyen kaptuk, nem azért, hogy spóroljunk, hanem azért mert elvből nem fizetnék egy fajtatiszta kutyáért sem, ha ott van a keverék, ami saját tapasztalatom alapján ellenálló és nem kényes kutya és nagyon tud szeretni. Természetesen mikor beteg akár 50-60.000 forintot is kifizetünk a kezeltetésére. Az előző kutyánk ezelőtt 7 évvel halt meg tartós betegség után, aminek a kezelése több, mint 150.000 forintba került akkor és a kutya csak szomorkodott és attól félt, hogy a kórházban hal meg egyedül, messzire tőlünk, így haza is hoztuk és itthon halt meg, de legalább szeretetben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!