Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért gondolják azt sokan,...

Miért gondolják azt sokan, hogy spórolnak azzal, ha ajándékba kapnak kutyát?

Figyelt kérdés
Rengetegen kérdeznek olyat, hogy hol lehet ingyen vagy olcsón szerezni kutyát. Csak azzal nem számolnak, hogy a kutya vételára csak töredéke azoknak a költségeknek, amikkel a kutyatartás jár. És mi van, ha pl. elüti egy autó? Akkor megkérdezi, hogy hol lehet ingyen megműttetni? És mi van, ha valamilyen genetikai betegsége van? Vagy ha menhelyi kutya, akkor gyakran elég sokat kell költeni kutyaiskolára, hogy kiheverje a traumákat, amiket átélt. Szerintem akinek nincs rá pénze, az ne tartson kutyát! Nem az örökbefogadással van bajom, hanem azzal, ha valaki így akar spórolni és nem érdekli, mi lesz a kutyával egy hirtelen jött betegség esetén!
2009. jan. 24. 20:13
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
74%

Pont 1 perce ötlött fel bennem a gondolat, hogy kiírom ezt a kérdést :) Egyszerűen felháborít. Régebben olvasgattam fórumokat illetve apróhordetéseket, szinte nem volt olyan nap, hogy ne jelent volna meg ilyen hírdetés... Persze mindegyik kicsit gyerek és szegénység miatt kér ingyen, FAJTISZTA kutyát... Nincs is ezzel gond (habár ott az örökbefogadás is) de akárhányszor írtam, hogy mégis ha ételre se jut, miből fogja etetni, orvoshoz vinni, kozmetikáztatni a kutyát, választ sosem kaptam.

Bízom abban, hogy ezeknek a hírdetéseknek a 90 % -a sikertelen volt és a többi épeszű ember is átlátja ezt a dolgot...

2009. jan. 24. 20:21
 2/31 A kérdező kommentje:
Igen, így van és ha szóvátesszük, akkor fel vannak háborodva, hogy akinek nincs pénze annak már kutyája sem lehet? Mintha ez olyan elemi szükséglet lenne, mint az ivás meg az evés!
2009. jan. 24. 20:35
 3/31 anonim ***** válasza:
69%
Talán azért, mert esetleg a többi költséget nem egyszerre nagy összegben kell kifizetni, míg egy kutya ára egyösszegű nagy kiadás, ami nincs mindenkinek kéznél, de ha sorozatban többszöri kiadásként jelentkezik valami, akkor nem érzi meg úgy az ember. Ráadásul egy fajtiszta kutya ára van, hogy több havi fizetése egy átlagembernek. A többi költség az nem ilyen egyszeri hatalmas kiadás. Mindenki tudja, hogy a vételár ezekhez képest összességében töredék, de azt nem kis részletekben szokás fizetni.
2009. jan. 24. 21:31
 4/31 anonim ***** válasza:
76%

Utolsónak!

Természetesen igazad van hogy a kutya ára nagy kiadás, a többi relatíve kisebb DE

az én kutyám beteg lett, természetesen orvoshoz vittük.

Mire kiderül, hogy mi a baj (Lyme-kór) addigra az összes kltsg elérte a 40.000 Ft-ot.És mindezt kb 2 hét alatt kellett kifizetni (természetesen az egészsége volt a legfontosabb). Szerinted egy szegény család akinek - kutyára nincs pénze- mindezt a köktséget, hogyan vállalná? Vagy hagyná szenvedni és utána kérünk ingyen megint egy kutyát?? Arról már nem is beszéletk, hogy 1,5 havonta kozmetikus 4000 FT + kutyakaja naponta + oltás + orvos...

Szerintem csak az tartson kutyát aki ezt anyagilag is finanszírozni tudja... szeretettel sajnos gyógyítani nem lehet... (első voltam)

2009. jan. 24. 21:40
 5/31 A kérdező kommentje:
Ige, kedves második válaszoló. De amint az előbb is írták, egyetlen beavatkozásért is elkérhetnek hatalmas összegeket. Akár 100 000 forintot is, vagy annál többet, ha mondjuk műteni kell.
2009. jan. 24. 21:46
 6/31 anonim ***** válasza:
80%

A vételárat is be lehet osztani több részletre, méghozzá úgy, hogy amikor kitaláljuk, hogy kutya kell, nem akkor, de rögtön helyben megyünk és szerzünk egyet, hanem megiszunk egy pohár vizet, lenyugszunk és gondolkodni kezdünk. Kitaláljuk, milyent szeretnénk, utánajárunk, hogy az kb. mennyibe is kerül, majd elkezdjük szépen kisebb összegenként félretenni a pénzt. Közben lehet könyveket tanulmányozni az gondozásról, nevelésről, etetésről, szétnézni kutyaiskolák között, megismerkedni (akár a neten) kutyás közösségekkel, ahonnan további tanácsokat kérhetünk, ha szükséges. Ez a "nincs pénzünk, de rendeljünk kutyát" hozzáállás a tapasztalatom szerint sokszor torkollik "Beteg a kutya, mit adhatok neki, állatorvost nem tudom megfizetni" vagy "Ugatós és harap is, kutyasuli kizárva" kérdésekbe.

Szerintem általánosan jót tenni a közmorálnak, ha az emberek előbb gondolkodnának, és csak azután cselekednének.

2009. jan. 24. 21:47
 7/31 anonim ***** válasza:
61%
azért ez nem teljesen így van. természetesen a kutya tartása is pénzbe kerül. de ha mondjuk nem kéne 30 E forintot kiadnom egy kutyára, akkor azt a további tartásába fektethetném.
2009. jan. 24. 21:52
 8/31 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell pénzt fektetned a kutyába!

Rengeteg keverék kiskutyát hírdetnek ingyen + a menhelyek is dugig vannak szeretetre éhes kutyákkal.

Érdekes módon viszont ezeknek az emberknek csak FAJTISZTA kistermetű (westi, yorki, bolognese) kellene ingyen.. Joggal merül fel a kérdés, hogy a szegénység nemcsak ürügy-e és a kiskutya szülőgépként végezze??

Nem mondom, hogy minden kérés ilyen, de nagyon sanszos..

2009. jan. 24. 21:59
 9/31 A kérdező kommentje:
Így van. Nem kell fizetni érte, ha nem akarsz, de ne azért ne fizess, mert nincsen pénzed, hanem mert meg akarod menteni a gazdátlan kutyákat!
2009. jan. 24. 22:03
 10/31 anonim ***** válasza:
61%

Most ez nem kutya a példa, de biztos van kutyára is: Egyik ismerősömnek tengerimalaca volt, már nagykorú emberkét kell elképzelni, a malac súlyos beteg lett, a tartásával nem volt probléma, anyagi ráfordítást is megoldották, de a betegséggel bizony műttetni kellett volna, arra pedig nem volt pénzük egy összegben, így inkább az állatka elaltatását kérte, hogy ne szenvedjen. Tehát ilyen esetre is van olyan megoldás, amit a szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők is megengedhetnek maguknak, hogy kedvencük ne szenvedjen.

Tudjátok, nekem is van háziállatom (nem kutya, madár), de ha van fióka, egy megfelelő jó, felelősségteljes gondolkodású gazdinak akár ingyen is odaadom, ha nincs mindenre pénze vételkor, de a szükséges feltételeket tudja biztosítani, viszont egy nem megfelelő, hanyag, rossz gazdinak milliókért se adnám oda. Szóval inkább ezt kéne megnézni, úgy tartja-e az állatot, ahogy annak megfelelő, vagy nem, ha megfelelően tartja, nem érdekel, mennyi pénzt ad érte. (kutya esetén a megfelelőbe nem tartozik bele pl. a sok fölösleges "kutyaruci", madár esetén pedig semmi olyat nem szabad adni, ami foszlik és beleakadhat, tehát szövetes-szálas játékokat tilos, és én mindig elmondom, ha kezdő madaras, hiába gyártják, ha nem jó).

2009. jan. 24. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!