Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyünk?

Milyen kutyát vegyünk?

Figyelt kérdés
6 hós kislányunk mellé szeretnénk aki vele nő fel.Mindenképpen gyerekszerető és kistestű legyen,kertes házba.
2009. jan. 21. 16:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ésszerű vagy, vagy túlaggódós, esetleg fogalmad sincs mennyivel jobb volt és emberközelibb anno nagy családban élve, a nagyszülők/dédszülők halálán át természetesnek venni, megtanulni feldolgozni az elmenetelt, és a felelősséget tanulni? Amit írtál sem a gyereknek, sem a kutyának nem jó... Offossal értek egyet.

Kérdezőnek: uszkár. Törpe vagy toy méretben, kedves kutyusok, nyugodt idegrendszerrel. Vagy ahogy valaki írta már, menhely, mentett kutyusok, beleszeretés alapon;) A képeket megnéztem az ide linkeltekről, tényleg nagyon aranyosak.

2009. jan. 21. 17:55
 12/21 dizus ***** válasza:
22%
Szia!Szerintem attól is függ,hogy milyen termetű kutya való a 6hós gyerkőcnek,hogy Ő milyen testalkatú,mert ha nagyobbacska gyerkőc akkor vehetsz neki nagyobb testű kutyát,viszont ha picinyke akkor a kutyus is legyen kisebb termetű.Az mindegy hogy rövid vagy hosszú szőrű csak az a lényeg hogy plüssből legyen.Aztán 2-3év után már a gyerkőc is tud segíteni a választásban elvégre neki akarjátok.
2009. jan. 21. 19:04
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező,

én sem tartom jó ötletnek a pici kölyökkutyát a pici baba mellé.

Egyrészt igaz az is, amit már írtak itt, hogy pont "rosszkor" hagyja majd el a kisgazdit, másrészt minden mást is nagy eséllyel pont "rosszkor" csinál majd:

mikor a gyerek kúszik/négykézláb mászik, akkor még nem megbízhatóan szobatiszta, megrág mindent, a babára se tud még vigyázni, hisz ő maga is baba.

Mikor a kisgyerek feláll, bizonytalanul járni kezd, akkor kerül a kiskutya az ugrabugra kamaszkorba.Mikor pedig igazán eljönne a közös,pörgős játékok ideje a gyereknél, addigra a kutya már idősödik.

A fajta-kérdés ehhez képest nem lényeges, én mondjuk ilyen kicsi gyerek mellé mindenképp megfontolt, nyugodt,megbízható felnőtt kutyát szereznék be, (lehetőleg egy olyan menhelyről, ahol részletes jellemrajzzal tudnak kutyát ajánlani, és semmiképp sem nagyon kistestűt, mert az túl védtelen és törékeny az ötletes másfél-kétévesek kezében - emiatt érthető módon idegesebb is,rosszabbul viseli a nyúzást.

2009. jan. 21. 20:17
 14/21 anonim ***** válasza:

legyetek óvatosak mert ha kiderül h allergiás lesz rá a kislány,akkor a kutya majd repülhet, akár kertes ház, akár nem!!

a labradorok meg a retriverek bár nem épp kistestűek, de nagyon kedvesek (általában)

a spánielekkel annyi, hogy elég sok ideges, a barom túltenyésztés miatt (tapasztalat), de ha jó vérvonalú akkor tényleg nagyon jó, mert puha és kedves kis lények.

mindenestre, az hogy milyen fajta, egy dolog, mert attól még különbözhet a természete, h mindkettő teszemazt spáneil!

2009. jan. 21. 21:47
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
a kistermetű kutyákkal az a baj, hogy sokkal idegbetegebbek, mint a nagyok...én biztos nem vennék ilyet gyerek mellé... a nagyobb kutyák jámborabbak és nagyon vigyáznak a gyerekekre (pl arra is, hogy ne borítsák fel őket)... élő példa: többször is volt kistestű kutyám, anyukám mindig olyat vett nekem gyerekkoromban...először tacsink volt, mindig elszökött, ez lett a vége is, összeverekedett egy nagy kutyával, utána kaptam egy törpespánielt...teljesen idegbeteg volt, volt hogy engem is megtámadott,mert nem játszottam vele...neki is ugyanaz lett a vége, mint a tacsinak, utána kaptam egy dalmatát olyan 10 éves koromban...na ő még azóta is megvan, és olyan ragaszkodó, amilyet még életemben nem láttam, mai napig, ha elmegyünk valahova, féltékeny mindenkire, aki hozzámér, senkinek nem hagyja magát megsimogatni,elugrik, tart mindenkitől, de ahová én megyek , jön ő is,akkor is, hogyha nagyon fél (pl jégre vagy vízbe)...most 8 éves, a pároméknál van két kiskutyánk, egy foxi és egy keverék...velük nem merünk elindulni gyerekek közé, mert félünk, h bántanak valakit...Dalmát pedig mindig elvisszük.... A németjuhász még okosabb és barátságosabb, csak gyerekkorukban ha túl játékosak, tudni kell őket nevelni...
2009. jan. 22. 12:58
 16/21 anonim válasza:
Én a labradort ajánlanám 4 éves volt a fiam amikor egy kis kölyköt kaptunk ajándékba,de nagyon gyerekszerető nyugodt természetű kutya. A gyerek a kutya hátán lovagolt,mikor az nagyobb lett.És a mai napig kilehet venni a csontot a szájából ha eszik olyan nyugodt természete van.Persze ezt csak a közvetlen családtagokra értem.
2009. jan. 22. 15:13
 17/21 anonim ***** válasza:
Nekem egy Német Törpe Pinscheren van:6hónapos a fiam a kuty 2.5 és most kezdenek ismerkedni nagyon.amikor elhoztuk a kutyát b 3/4év volt,,mire szoba tiszta lett.Én most nem tudnám azt bevállalni egy pici gyerekmellett.a kutyust 3óránként volt,hogy 2.5le kellett vinni,mert így is sokszor besikerült de csak így tanulja meg a szoba tisztaságot.Az én fiam most 3napja beteg,3szor szoktunk lemenni vele,ebből a kora délutáni séta kb 1-1.5óra,de 3napja nem tudom levinni.Látni a kutyán ,hogy szenved szegény,mert csak 2szer van lent.Amúgy ez a kutya kisebb mint egy kifejlett macsek.5kilós.ÚGy néz ki mint egy dobermann.Ha viszont nem tartod be a 3órákat nem lesz szoba tiszta.Ha udvaron lenne akkor sztem tök mindegy,hogy milyen kutya,mert a kutya úgy is kint van és csak akkor találkozik vle ha a kicsi is kint lesz,de kb 1év mire a kicsi is kint lehet sőt ha már játszani fog ,még több.A lényeg,hogy nyugodt természetűt válassz.a foxi nagyon jó kutya,sok a mozgásigénye,tehát nagy kert kell neki,imádja a gyerekeket-én is azzal nőttem fel,fél a petárdáktól stb..HA olyan húzni vonni való kutya kell akkor a pincsik nagyon jók és azok szobába is kiválók..Szét kell nézni,hogy mi a szempont a kutya természetében.
2009. jan. 22. 20:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekünk egy mudink van, a húgom 5 éves volt, amikor ide került. Nagyon gyerekszerető, de általában mindenkivel nagyon aranyos, aki gyengébb nála, macskákkal, kistermetű kutyákkal stb. Ráadásul nagyon intelligens. Hihetetlenül gyorsan tanul. Nem kistestű, inkább közepes, de ez nem okozhat gondot, mert nagyon könnyen nevelhető, nem fogja véletlenül felborítani vagy ilyesmi. Viszont elég nagy mozgásigényű fajta, vérbeli munkakutya, az energiáit mindenképpen le kell vezetni. És mindig következetesnek kell lenni vele, de közben szelídnek is.
2009. jan. 22. 20:47
 19/21 anonim ***** válasza:
nekünk németjuhászunk van 6 éves, most jön a baba, áprilisban szülök, a kutyánk bejárhat a konyhába ugyhogy én azon igyekszem majd hogy megszokja a picit mert nem akarjuk öt sem hanyagolni, már most a hasamhoz teszi a fejét, és figyel, szoktam mondani neki ott a baba, és képzeljétek szimatol, biztos érez valamit.nagyon szeretjük, én mindenesetre nem mernék pici babához menhelyről felnött kutyát befogadni, csak nem te nevelted nem ismered, és én is ha rocky nem lenne, csak 4 éves kora körül vennék kutyát a gyereknek, és szintén nagyobb testűt, németjuhászt, jot lehet vele játszani, boxert, golden retrivert,én átéltem amikor rocky kicsi volt a szobatisztaságra nevelést, a szétszedős kort, a tanitást hogy egy normális kiegyensulyozott boldog kutya legyen időt kell rá forditani, szerintem egy fél éves gyermek mellett ez teher is lehet, mert a baba is pici, akkor a gyyereknak is nagyobb öröm az állat ha részt vehet és érti is a nevelését. most az én feladatom a kisbabánknak az lesz hogy megtanitsam hogy megtanulja tisztelni a kutyám kialakult személyiségét. szerintem is halasszátok el a vásárlást későbbre, hidd el jobban élvezitek mindketten.
2009. jan. 23. 18:16
 20/21 anonim ***** válasza:
Törspiccet :)
2009. jan. 28. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!