Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyünk?

Milyen kutyát vegyünk?

Figyelt kérdés
6 hós kislányunk mellé szeretnénk aki vele nő fel.Mindenképpen gyerekszerető és kistestű legyen,kertes házba.
2009. jan. 21. 16:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Én Angol Cocker Spánielt ajánlanám vagy shi-tzut.
2009. jan. 21. 16:47
 2/21 anonim ***** válasza:

Próbáljatok meg kistestű kölyköt örökbe fogadni menhelyről vagy ideiglenes gondozótól. Sokszor okosabbak és egészségesebb vérvonalúak, mint a fajtatiszták.

Most én is tudok két, kb 7 hetes kiskutyáról, akiket a "gazdájuk" egy tál fagyos lötty mellé dobott ki egy erdőbe... Csodával határos módon túlélték. Vizsla mindkettejükben van, de kicsik lesznek, ez látszik a tappancsméretükön. Az ideiglenes gazdi féregteleníttette, olttatta őket. kedves, hálás és tündéri kiskutyák.

Képeket itt találsz róluk:

[link]

2009. jan. 21. 16:55
 3/21 anonim ***** válasza:
én a pulit ajánlom...igen gyerekszerető és játékos :)
2009. jan. 21. 16:56
 4/21 anonim ***** válasza:
Foxi,Yorkshire,bolognase,westie,tacsi. Nekem puli-spániel keverék,(fekete)kutyám van.Csak sajnos hosszu a szöre ami nem a legelönyösebb és kisgyerek mellé kisebb kutya való.Mindenképp rövid szörű.
2009. jan. 21. 17:00
 5/21 anonim ***** válasza:
48%

azért abba nem árt belegondolni, hogy egy kutya kb. 12-14 évig él, utána sajnos elpusztul. A 12-14-ik életév egy gyerek életében kritikus időszak az érzelmi fejlődés szempontjából. Biztos hogy pont erre az időszakra kel időzíteni a legjobb barát elvesztését?

Szerintem 3 éves kor alatt értékelni sem tudja igazán egy kutya jelenlétét. Ha viszont 4-5 éves kor körül ismerkedik meg az állattartással, akkor felelős állatbarát felnőtt válhat belőle, és a barát elvesztése is egy olyan későbbi időpontra eshet, amikor már érti az élet és a halál viszonyát így fel tudja dolgozni anélkül, hogy különösebb lelki sérülés érné.

sajnos ezekre a dolgokra is gondolni kell, mert elkerülhetetlen. csak az nem mindegy mikor történik!

2009. jan. 21. 17:21
 6/21 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem az a lényeg, hogy Ti tudtok e foglalkozni a kiskutyával és nem az, hogy milyen fajta. Az, hogy milyen kutyus lesz belőle felnőtt korában, rajtatok múlik. A kiskutya olyan, mint egy baba. Rengeteg odafigyelést és türelmet igényel. Jól gondoljátok meg. Egy 6 hós kislány anyukája és egy 4 éves német dog gazdija vagyok.
2009. jan. 21. 17:24
 7/21 anonim ***** válasza:
OFF: Utolsónak: gyereket nem kímélni kell az élet és a természet törvényeitől, mint pl a halál... Hanem megtanítani elfogadni mindezt számára a maga nagyszerű formájában. Az ember a természet része- csak annál kevésbé érzi magát annak, minél jobban el akarják távolítani ettől az ilyen nagyszerű vélemények... Másrészt: a kérdező nem nevelési elveket kért, főleg nem- elnézést- fura nevelési elveket, hanem fajtatippeket. ON
2009. jan. 21. 17:26
 8/21 anonim ***** válasza:
Aki szerint egy gyermek nem tudja értékelni a kutya jelenlétét 3 év alatt, annak nem hogy gyereket, de kutyát sem javallok. A gyerek nem hülye, "csak" gyerek.
2009. jan. 21. 17:27
 9/21 anonim ***** válasza:
Én az angol cocker spánielt ajánlom.Kistestű,Gyerek és családszerető és lehet vele játszani.Nekem is ilyenem van.De ha nyugodt kutyát akarsz akkor ne ilyen fajtát válassz.Mondjuk lehet hogy csak az én kutyám ilyen bolond.
2009. jan. 21. 17:34
 10/21 anonim ***** válasza:

Az Offosnak:

Ez nem kímélt hanem ésszerű, felelős tervezés.

Ettől még meg lehet tanítani az élet dolgaira, de mindennek megvan a maga ideje. nem feltétlen kell ilyen akadályokat generálni a gyerek számára, főleg mert mind írtam a kutya jelenléte kb. 3 éves koráig fel sem tűnik neki.

Addig a szülőknek csak egy plusz feladat, és ez a kutyának sem jó.

2009. jan. 21. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!