Csak engem idegesít, hogy megyek az utcán a két nagytestű kutyámmal (német dog, német juhász) és a kistestű kutyákat felkapkodják?
"Kedves" 20:16-os az ilyen mentalitású emberektől megy fel bennem a pumpa. Én meg kötelezővé tenném neked, hogy mielőtt kimész közterületre kösd össze a kezed, mert úgy nézel ki mint egy tolvaj. Az tökmindegy hogy nem vagy az, de én úgy látom és kész. Ez is érdekes, hogy ez csak Mo-on divat, hogy tegyünk szájkosarat 40 cm felett(az agresszivitás mérettől független), holott a legtöbb országban nem is használják, vagy csak a ténylegesen harapós kutyákra rakják rá. Azért van a póráz, hogy irányítani tudjuk és ne menjen oda akárkihez. Tömegközlekedésen igenis helyeslem, hogy rakjuk rá, hiszen bármikor odakaphat, ha valaki a lábára lép egy zsúfolt buszon.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Nekem egy boxerem és egy bull terrierem van :) már hozzászoktam. Inkább csak mosolygok az ilyeneken, pedig a két kutyámat kenyérre lehetne kenni.
Szerintem is elég hülye szokás, de hát csinálja, akinek így jó. Mondjuk azért nem túl jó ötlet, mert egy neveletlenebb kutya, aki amúgy barátságos, ha látja, hogy a gazdája fölemeli a kiskutyát, már csak játékból is fel fog rá ugrani. (Persze, nem kell szabadon engedni a neveletlen kutyát, de egyrészt pórázzal is tud ugrani, másrészt kutyafuttatóban is láttam már ilyet, ahol azért hagy ne pórázon sétáltassa a kutyáját az ember.)
Bár, még mindig jobb a felkapkodás, mint amikor az öreg nénék 50 méterről rikácsolnak, hogy húzzak a rákba, mert a Fifikét széttépi a kutyám/ Fifike nem szereti a kutyákat. :)
Ez téged felesleges, hogy idegesítsen. A kistestű kutyák ezért lesznek - bizonyos esetekben - neveletlenek és agresszívak. Amúgy én lakásban lakom, és nálam volt egy darabig a barátnőm dobermannja. Azok a kistestű kutyagazdik, akik az én Parson Russellemet örömmel simogatják ordibáltak, hogy "vigye már innét azt a nagy dögöt"...
Amúgy, én a kutyasuliban, ahol dolgozom is azt szoktam javasolni minden kis kutyásnak, hogy tegyék pórázra a kutyát, és kerüljék ki a nagy kutyát, de ne kapkodják, mert az instabillá teszi az ebet. Csak ezt nem mindenki hiszi el.
Utolsó, ne haragudj meg, de szerintem nem jogos a felháborodásod!
A múltkor a kapunkban álltam és beszélgettem az egyik ismerősömmel. Kijött a cicám is és leült mellénk a kapuba. Jött egy srác, sétáltatta a német juhászát, ami ahogy meglátta a macskát megugrott. Persze a cica beszaladt, de a srác alig tudta megtartani a kutyát... nem volt rajta szájkosár, és nekem is az volt az első gondolatom, hogy azért nem ártana... Sosem lehet tudni... És egyébként vannak emberek, akik félnek a kutyáktól, mert mondjuk már harapta meg őket! Őket is meg lehet érteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!