A kutyám mindenkit a barátjának tekint. Mit tegyek vele, hogy jobban fogjon a német juhász 18 hónapos kutyám?
Az én 19 hónapos német juhászom is nagyon barátságos. Jól nevelt, első szóra hallgat, senkit se bántana. Aztán egyszer meglepett, amikor nem volt még egy éves sem. Mentem haza és a postás(akivel egyébként jóban van) az udvarban a fal mellett állt a kutyám vele szemben és morgott. Rászóltam a kutyára, rögtön odajött hozzám a postás meg kiment. Elmondása szerint bement megsimogatta a kutyát, ahogy szokta, a levelet az ablakba rakta és ki akart menni. Ezt azonban nem engedte a kutya.
Pár hét múlva a szomszéddal játszotta el ugyanezt, amikor a gyerekek átrúgták a labdát az apuka meg átjött érte.
Lehet, hogy a te kutyád is hasonlóan viselkedne, pedig barátságos, ha te ott vagy.
Csak és kizárólag hozzáértő kiképzővel kell beszélned. Vállalnak sokan házhoz járást is. Eszedbe ne jusson akármilyen ismerőssel "vadítani" a kutyát! Könnyen még rosszabbá tehetik. Ismered-e a szülőket? Azok milyen vérmérsékletűek voltak? Számít ez is.
A német juhászról ismert leírás, miszerint barátságos, de tartózkodó az idegenekkel, házat őriz...mindez csak egy nagy általánosítás. A fajtán belül igen változatosak tudnak lenni. Mint az ember. Mindenki ember, de van nagyhangú és van visszahúzódó is.
Utolsó, remélem te most csak viccelsz...
Ne félj, ha kell akkor megfogja védeni a házat :) az én 7 éves boxerem egészen idáig mindenkihez szívesen odament, barátságos volt^^ egy napon estefelé ment haza a család barátja biciklivel és egy csapat tájparaszt ráuszította a kutyákat. A boxerünk kiszaladt a kapun de úgy hogy lökött fel minket. A kutyákat lelökte a bicikliről majd ráugrott a "gazdákra". Nem harapta meg őket csak rájuk morgott és feldöntötte őket. Azóta nem történt ilyen, néha megszólal a riasztó és kijön a rendőrség, rájuk sem morog, sőt, játszanak vele, simogatják. Ha gondolod hívd át az egyik barátod akit még nem látott a kutya, játszátok el hogy a barátod megver téged, lehet hogy a kutya megpróbál majd megvédeni, de persze lehet hogy ő is játszani fog veletek^^ az utóbbi sem baj, ha kell hidd el, cselekedni fog :3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!