Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Erre te hogyan reagálnál?

Erre te hogyan reagálnál?

Figyelt kérdés

nem akarom elrontani a kutyám azét fordulok segítségért.

az a helyzet, hogy most kezdtem el sétáltatni, 2 napja, és egy idő után leül és nem hajlandó tovább menni. amúgy amstaff.

valamint, a klikkeres könyv nincs fent a neten?

köszönöm

2010. dec. 1. 09:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezen minden kutyás átesik, akinek kölyökkutyája van. " hónapjka én tettem fel egy hasonló kérdést, most meg már inkább aza a bajom vele, hogy nagyon húz!

A lényeg, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a sétához. Ha nem akar menni, ne eröltesd, esetleg guggolj le hozzá, és úgy bíztasd, hívd. Végső esetben cipeld csak. Ne is vonszold végig az utcán. Inkább eleinte csk a közelbe vidd el, ne kelljen cipelned. Ha megunja, akkor menjetek haza, vagy csak játssz vele, ott helyben!

2010. dec. 1. 09:58
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Neked van a 10 hetes staffid?

Nekünk 2 staffink van. Az elsőnél ugyan ez volt, mint nálatok. Mi mellék utcákba sétáltattuk az elején próbáltuk kis jutalom falattal felállítani az utca közepén való ülésből. De nem ért semmit, párommal gondoltunk egyet elengedtük a pórázt és elindultunk nélküle. 2 lépés után tekert utánunk, de mehetsz többlépést hivogathatod közbe, ha hívásra se jön akkor csak menj tovább. Ezt párszor megcsináltuk utána már nem csinálta. Persze nem tudom mennyire kötődik hozzád, de a mienknél tudtuk, hogy nem fog másmerre elindulni/elfutni. És direkt hangsúlyozom hogy mellék utcákba csináltuk ahol ritkán közlekedik kocsi. 23/N

2010. dec. 1. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

A cipeléssel nem értek egyett, mert hozzá fog szokni, hogy ha leül és nem mozdul, majd a gazdi felkap és cipel. De majd 1 év múlva csináld meg ezt vele, amikor 30kg lesz.

Kérdező, ha gondolod írj mailt, és msn en folytathatjuk bármi kérdésed van.

2010. dec. 1. 10:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Én 2-szer vettem ölbe mindössze, mert túl messzire vittem el. Nem szokott rá. A pórázról nem venném le házon kívül nagyon, amíg kicsi, nem hallgat a behívásra, mert veszélyes is lehet.

Fokozatosság! Ezt tudom javasolni.

2010. dec. 1. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

A másodiknak tök igaza van. Egyébként is ez a korszak még éppen alkalmas a póráz nélküli séta gyakorlására, hiszen ilyenkor még minden ismeretlen a kutyutsnak, a gazda a biztos pont, őt követi mindenhová.

Ha nagyon nem akar menni, akkor legyen nálad játék, és nagyon vígani, sikongatva, ugrándozva, szaladj el, dobáld a labdát, stb. Add elő, hogy ott van a létező legnagyobb kutyabuli ahol te vagy.

Tényleg egy hónap és ő fog húzni téged, addig csalogatás, és türelem. Semmiképp se rángasd, ne kösd rossz élményhez a sétát, inkább mindig hagyd abba akkor, mikor neki még lenne kedve menni.

2010. dec. 1. 10:13
 6/7 anonim ***** válasza:

A klikkerezés nem annyira bonyolult hogy könyvet kéne róla írni.Azonban saját tapasztalatból mondhatom,ha megérted a lényegét--akkor nagyon hatásos!

[link]

2010. dec. 1. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
esetleg ha szeret valamilyen játékot azzal is csalogathatod/előredobhatod és máris nagyobb kedvel megy :D
2010. dec. 3. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!