Mit eszik csivavátok?

A csivi is kutya, még ha pöttöm is. Tehát ugyanazt kell ennie, mint más kutyáknak.
Tápot egyen reggel és este.
Szokták írni, hogy kutyáknak tilos csokoládét adni, mert mérgező. Szerintem heti 2 falat csokitól nem lesz semmi baja semelyik kutyának.
"Tejet tilos, mert hasmenést okoz" Az én kutyám minden reggel iszik 2 kortyot, és még soha nem ment a hasa.
Csontok közül legfeljebb sertés lapocka csont, jól kifőzve. Csirke csontot viszont egyáltalán ne!
Ezek fejében azt csinálsz, amit akarsz:) Tuti recept nincs. Ha nagyon óvod, akkor ne adj neki csontot, csokit, tejet, krumplit.
Adhatsz neki főtt húst, párolt zöldséget, néhány falat gyümölcsöt, amit szívesen eszik.

Én száraz tápot adok általában neki, konzervvel vagy macskatejjel összekeverve.
Nem ajánlott egyébként nekik a kóla, tea, az alkoholos italok, a túl fűszeres ételek, a túl zsíros ételek, a nyers hús és az édességek. A csontok közül, csak a marhalábszárcsont, de túlsúlyos, vagy 7 évnél idősebb kutyáknak még az se.
Szerintem csokit inkább ne adj neki, ha "kényeztetni" vagy jutalmazni szeretnéd, kapjon jutalomfalatot, esetleg kutyakekszet.:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!