Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek Ceasar...

Mi a véleményetek Ceasar Milanról?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 17:35
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
88%
Köszi utolsó!
2010. nov. 11. 18:23
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Nos, Viktória hozzá sem nyúl egy problémás agresszív kutyához, csak mereszti a szemét, hogy hű de béna a gazdája.

Aztán elkezdi tömni kajával az ebet. Amíg az eszik, addig tényleg nem agresszív.

Milan viszont odamegy a problémás és agresszív kutyához, lefogja, lenyugtatja és utána az eb istenként néz rá és teszi mindazt, amit elvárnak tőle.

Igaz, hogy nem simizi és tömi kajával, de az olyan kutya is agresszív és harap.

Szerintem ti az olyan kutyát el is altatnátok. Milan meg megszelídíti azzal, hogy falkavezérként bánik vele.

Egyáltalán, láttatok ti már falkavezér kutyát, netán farkast bánni renitens alattvalóval?

Szerintem nektek fogalmatok sincs, hogy kell kutyával bánni - és ezért is veszitek kekeckedésnek azt, amit én is írok.

De úgy kell nektek, aki nem akar tanulni, az tudatlan marad.

Ez ilyen egyszerű.

2010. nov. 11. 18:27
 13/47 anonim ***** válasza:
28%

"De úgy kell nektek, aki nem akar tanulni, az tudatlan marad."

Igazad van, leborulunk a hatalmas tudásod előtt!

2010. nov. 11. 18:30
 14/47 anonim ***** válasza:
81%

Bár ez itt Milan témája, de ha már felhoztátok összehasonlításul Victoria Stilwellt, azért tudni kell róla néhány dolgot.

Elsősorban színésznő és TV-s személyiség. Bár foglalkozik kutyákkal, tíz éve nincs saját kutyája.

Én nem akarom alábecsülni, sőt tisztelem, mert sok kutyának mentette meg az életét, menhelyről hozott ki és kerített neki gazdát.

De kutyakiképzésben fasorba sem jön Milanhoz.

Akinek van kutyája és képezte már, az tapasztalatból tudja.

2010. nov. 11. 18:31
 15/47 anonim ***** válasza:

18:30: te most nem az én tudásomat (vagy tudatlanságomat) csúfolod, hanem Ceasar Millanét.

És ez hiba - vesztesz általa, kevesebb leszel.

De te tudod.

2010. nov. 11. 18:33
 16/47 anonim ***** válasza:
80%

"Akinek van kutyája és képezte már, az tapasztalatból tudja."

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy egy pici tapasztalatom nekem is van kutyakiképzésben, elnézést, hogy lefikázom a példaképed, de hát itt véleményeket is mondunk...

És mindenki úgy neveli a kutyáját, ahogy tudja, és jónak látja, attól les el praktikákat, aki neki szimpi, a lényeg, hogy szeressük ezeket a négylábúakat.

2010. nov. 11. 18:37
 17/47 anonim ***** válasza:

Bocsánat, én nem fikáztam senkit, ti jöttetek azzal, hogy Milan nem ért a kutyához, illetve rosszul bánik velük.

Kár, hogy a személyes ellenszenv vezérel benneteket és ha én írok valamit, akkor már csak azért is az ellenkezője mellett foglaltok állást.

Nagyon befolyásolható emberkék vagytok, a környezet hatására van véleményetek.

Tényleg felesleges itt koptatnom a billentyűket.

Nem kötelező a jótanács és nem is adom, ha nem kell.

Viszlát.

2010. nov. 11. 18:40
 18/47 anonim ***** válasza:
59%

Búcsúzóul: aki majd így sétáltat kutyát, az fikázza nyugodtan Ceasar Millant, de szerintem az nem fogja:

[link]

2010. nov. 11. 18:43
 19/47 hell-ikon ***** válasza:
96%

"A szövege különösen zsibbasztó az + energiákról..."

Ezt az egyszeri ember hajlamos valami ezoterikus baromságnak könyvelni, bár ebben jórészt szerepet játszhat, hogy nincs igazán jó angol kifejezés rá (a szinkronban meg meghagyják az energy-t energiának), de itt valójában a kisurgázásról van szó.

Még mielőtt valami radioaktív dologra asszociálnál:) egy picit gondolj csak bele. Minden embernek (és kutyának is) megvan az adott hangulatából és viselkedéséből fakadó személyes kisurgázása.

Figyeld meg akár egy buszmegállóban állva pl. Lesz akiről messziről virít, hogy jó kedve van, lesz más akiről meg az, hogy pattanásig feszült, megint más aki esetleg szomorú, lesz aki mérhetetlen önbizalmat sugároz stb. stb. stb.

Ugyanezt a kutyák vagy macskák letudják venni ugyanúgy ahogy mi. Sőt egynémely fajta leírásánál ezt külön ki is emelik, mennyire érzékeny az adott fajta a gazda hangulatára.

Szóval egy rossz kifejezés rossz fordítása miatt tűnik úgy, hogy valami bődületes baromságról beszél.

2010. nov. 11. 18:44
 20/47 anonim ***** válasza:
89%

Abszolut alkalmazható a technikája, tapasztalatból mondom!

A legprofibb, akivel idáig "megismerkedtem". Ha már összehasonlítgatunk, sok mindenben ellentéte pl. Viktoriának, ez tény.

Pl. Vic, ahelyett, hogy megismertetné a kutyákat a környezetükkel, ahogyan azt C.M. teszi, és ahogyan az egészséges, elzárja őket tőle, elkerüli.

Amígy C.M. pl. szembesít egy kutyát a másikkal, megismerteti vele, megmutatja, mi az elvárt viselkedés, addig Vic. elfordultőle, és elmegy az ellenkező irányba.

Vajon melyik jobb? Sétáltatás közben forgolódjunk, mint fing a fürdőben, nehogy rosszat lásson a kutyus?

Néhány napja teljesen kiakadtam.

Pár nagytermetű kutya rosszul viselkedett az autóban, erre Vic. elsötétítette az ablakokat! LOL!!! Igazi falkavezér mi? Véletlenül se irányítják a kutyák, á ! :)

Vagy ott van az etetés. C.M. a legjobban viselkedővel kezdi, a követelőzőket a végére hagyja, ezzel is megerősítve, mi a helyes, és ilyenkor is korrigálja a nemkívánt viselkedést... mint a természetben is.

Vic. a legerőszakosabb, legdominánsabbal kezdi, hogy azzal már ne legyen baj, hanem nyugodjon meg.

Egy gyenge sz@r, aki egy komolyabb helyzetben csak manipulálni tudja az állatot, és C.M.-nel ellentétben nem az kutya "nyelvén" szemtől szemben, fair módon mutatja meg, ki a vezér.

C.M. kutyák rehabilitásával foglalkozik, és viselkedési tanácsadó, nem idomár. Mikor egy Dalmatát kellett kiképezni a tűzoltóknak, külön szakembert hívott hozzá.

Vic. a kutyakiképzéshez ért, a kutyákhoz nem.

Akármennyire is nehéz elfogadni néhány agyon babusgatós gazdinak, hogy a szeretet nem minden, C.M. látványosan bizonyította ezt, több ízben is. Nincs mit tenni, működik a módszere, ismétlem, tapasztalom.

Aki szerint kemény a kutyákkal, ne feledje: a kutyáknál nincs demokrácia. Nem ismerik, azt, hogy légyszives. Hierarhia van, elvárt, és megkövetelt dolgok.

És tökmindegy, hogy mekkora a kutya, csak a "farkastörvényeket" ismerik, amibe a fizikai erőfölény is beletartozik. (erőfitoktatás, a másik vert helyzetbe kényszerítése, erőszakkal.. egy falkában sem bántani akarnak egy alacsonyabb rangút, csak megmutatni neki a helyét)

C.M. a legősibb nyelvükön szól a kutyákhoz. Nem cirkuszi mutatványokra tanítja őket, azzal így nem is lehet, hanem kiegyensúlyozott, boldog kutyákat teremt maga körül. Nekem utóbbi a fontos, és e nélkül az előbbi sem működik jól.

2010. nov. 11. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!