A kutyám halgerincet evett, lehet baja?
Figyelt kérdés
Nagyon figyelmetlen volt a párom, és a halászlé evés után abba a kukába dobta a halgerincet amit elért a tacskó. Arra jöttünk haza hogy lomolt a kukában a kutya és nincs benne a gerinc, csak a szálkák. Azóta síkideg vagyok, mert megehette a gerincet. A kutyán semmi nem látszik, minden oké vele, de nagyon félek. Meg fogja tudni emészteni, vagy a belében okozhat kárt? Kicsike hal volt, talán keszeg.tegnapelőtt 22:55
2/10 A kérdező kommentje:
Nekem már mindegy, addig úgyse megy le a vérnyomásom hatezerről amíg nem sz.rt.. :(
tegnapelőtt 23:42
3/10 anonim 

válasza:

A csontot oldja a gyomorsav, kalciumsókból áll (főleg karbonátok és foszfátok), meg tudja emészteni.
4/10 anonim 

válasza:

A világon semmi baja nem lesz, ne aggódj :)
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, eddig tényleg jól van :)
tegnap 06:56
6/10 anonim 

válasza:

Puhára van főzve, amúgyse kemény csont, simán átmegy rajta.
7/10 anonim 

válasza:

Elvileg a szálka sokkal veszélyesebb lehet, de az sem szokott bajt okozni
8/10 anonim 

válasza:

Semmi baja nem lesz aon kívül, hogy lehet legközelebb majd nem a mancsaival fog úszni, hanem a farkával csapkod jobbra-balra. 😂
Nem is értem az ilyen idegeskedéseket. Még nekünk sem árt a halcsont/halszálka, ha lement.
Gond akkor van, ha megakad a torkán, de azt észrevennéd, mert köhögne.
9/10 anonim 

válasza:

#8 Inkább kérdezzen, mint hogy ráhagyja. A főtt csirkecsont pl. szilánkosan törik, az ki tudja lyukasztani a beleit, gondolom itt is hasonló miatt aggódott.
10/10 anonim 

válasza:

9 tudom, de a hal nem főtt csirkecsont. Főtt csirkecsontot én sem nyelnék le, szálkát már sikerült. Ha már lent van, akkor nincs gond.
Egyébként nem azt mondom, hogy ne kérdezzen, de azért ne is legyen "6000-es vérnyomás".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!