Miért ugat éjszaka?
Van egy labrador vizsla keverék kutyánk, aki 2 éves és ivartalan. Télen csendben volt éjszaka, de az utóbbi egy hónapban éjszakánként gyakran ugat. Mi okozhatja ezt a változást. Emiatt kb 3 hete minden délután/este elviszem sétálni. Sajnos nem sokat segít, pedig mindenhol ezt olvastam. Kb 3/4-1 órát sétálunk ami alatt 4-5 km-t teszünk meg.
Van hogy a szomszéd macskát ugatja, azzal nincs is nagy bajom, de mikor a kert fele ugatgat a semmibe, úgy hogy fel alá kocog az udvaron az nagyon zavaró.
Miért csinál ilyet? Mi lehet az oka, hogy két-három nap csendben van, aztán két-három nap ugat fél éjjel?
Ha leszidom akkor is csak percekre hagyja abba, ha kap egy kokit az orrára, akkor is csak ideiglenes a csend.
Van valakinek valami ötlete?

Mert ennyi esze van.
Neveleten, szocializálatlan.
A szomszédok biztos örülnek neki, hiszen a kutyának az a dolga, hogy ugasson. Nemde?
Az ilyen dögök teszik tönkre az emberek éjszakáit és nappalait.

Az en kutyam is tobbet ugat tavasszal-nyaron, telen kb egy hangja sincs.
Gondolom ilyenkor tobbet jarkalnak a macskak, allatok, mittudomen. Jo az ido, mindenki ilyenkor elevenebb, az emberek is.
Bent alszik ejszaka, bar o mindig. De ha kint maradna most ejjel, tuti ugatna, szoval marad szepen bent.

Lehet ott bármi, macska, sün, róka, egyéb vadállat, ami mostanában költözött oda.
Én annó úgy orvosoltam, hogy este jött be velem a kutya, de az ugatásgátló nyakörv is jó lehet utolsó opcióként.

Labrador-vizsla keverék. Egyik fajta sem kerti dísznek van. Akkor te miért tartod kint?
Cuki, hogy sétáltatod már kemény 3 hete a 2 év óta, amióta nálad van! De 45-60 percet? És a többi 23 órában mégis mi dolga van? Mellesleg ebből mennyi a szabad séta? És hogy fárasztod le mentálisan még emellett?

"Felébredt a süni,"
Korábban az enyém is csinálta. DE idővel rájött, hogy azzal elijeszti, így megtanulta, hogy csöndben lefekszik, mozdulatlanul bevárja, és ha bejön a kertbe, elkapja.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!