Mit csinálsz, amikor elkezd a fejedre nőni a 11 éves kutyád?
Figyelt kérdés
Fiatalkorában sikerült egy engedelmes, szabálykövető kutyát nevelnem belőle, de azóta (meg az utolsó próbálkozásai óta) évek teltek el, és már nem emlékszem, hogy lehet ilyenkor "megregulázni".
Semmi komoly, csak nem mindig behívható, minden más szabályt továbbra is követ, bent rá lehet szólni.
Ha van nálam jutifalat, akkor azonnal visszajön, de akkor meg nem csinál semmit séta alatt, csak mellettem van és lesi, mikor viselkedik jól. Van bármi más opció, ami nem kaja?
tegnap 10:18
1/9 anonim 

válasza:

11 évesen miért akarod még regulázni? Ha nem behívható, tegyél rá pórázt.
3/9 anonim 

válasza:

Nem kell már szegényt megregulázni, öreg.
5/9 A kérdező kommentje:
Az égvilágon semmi baja nincs. Aktív, ugrál, fut, játszik, nem látszik rajta a kora. Ezért kérdezem :D
tegnap 12:54
6/9 A kérdező kommentje:
De ha úgy nyugodtabban tudtok válaszolni, felejtsétek el, hogy beleírtam a kérdésbe, hány éves, ezt a hibát csak azért követtem el, hogy érzékeltessem, milyen régen kellett aktívan nevelni utoljára.
tegnap 12:58
7/9 anonim 

válasza:

Igazából azért fontos a kora, mert ilyenkor már nem lehet nevelni.
8/9 anonim 

válasza:

A kora márpedig fontos tényező. Nem csak az érzékszervi dolgokban történik öregedés, a kognitív dolgokban is. Idősebb kutyák gyakran engedetlenebbek, előfordul, hogy azért, mert "megtehetik", de sokszor rajtuk kívül álló okokból, mondok egy példát: kevésbé tudnak több dologra odafigyelni. Tíz és fél éves a kutyám, nála már legalább fél éve megvan az a jelenség, hogy valamire nem reagál, amire korábban biztosan felfigyelt - mert éppen valami más foglalja le. Pl. elmerülten szaglászik. Ha minden másban szabálykövető a kutyád, csak a behívhatóság kérdéses, akkor ne megregulázni akard, hanem először is értsd meg, figyeld meg, hogy ez valóban "rosszaság"-e - én nem hiszem. A megoldás az, hogy ha olyan helyen vagytok, ahol gond, ha nem jön be azonnal, akkor hosszú pórázra kell tenni, vagy nem elengedni. Ez kajamentes módszer. A hosszú póráz apró rántásával a figyelmét is fel lehet kelteni, ha látszik, hogy nem figyel rád, amikor hívod - és még egyszer mondom, ez nem biztos, hogy rosszaság a részéről.
9/9 anonim 

válasza:

Tipikusan 10 éves kor felett elromlanak. De ha jó volt a kapcsolat, azért nem lesz kontrollálhatatlan a kutya, csak olyan, mintha a második kamaszkorát élné. Én szórakozok rajta, már nem akarom megnevelni az idős kutyámat. Van persze, hogy rátiltok erősebben néha, de leginkább már csak örülök, hogy még velem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!